Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Inspiron n7010

Featured Replies

Здравейте!Имам проблеми с лаптопа -> http://inspiron.dell.laptopi.notebook.bg/laptop-dell-inspiron-n7010-dell00442/specifications/ Проблема е че се рестартира когато си иска, може цял ден да няма проблем, може да се рестартира 2-3 пъти за 24 часа.Няма значение какво правя (игри, клипове, музика...) Интересното е че преди да се рестартира забива, за няколко секунди излиза черен екран с някакви размазани шарки, които леко-полеко изчезват (това най често) Веднъж излезе BSOD зареди до 100% и се ресна. На няколко пъти ми забива на игра(Assasin Creed) и не се рестартирва.Не помагат никакви бутони и комбинации и излизат няколко цветни пиксели на екрана както е забила играта и това е. Пусках мемтест, пусках тест на видеото (3dFurmark), performance test... при тестовете не забива, но много засича по графиките на тестовете.Не знам дали е нормално, Вие ще кажете? Забравих да кажа че съм с Windows 7 Ultimate, преди това с Win7 Pro, проблемите не се решават. Лаптопа е чисто нов.Ако няма решение на въпроса ще го нося на ремонт, все пак за това е гаранцията.Но преди това реших да питам дали може да се реши проблема без сервиз. Ако трябва ще пусна още тестове и ще постна снимки, не е проблем. Благодаря предварително!

Щом е гаранционен,какво чакаш още-бягай в сервиза естествено.

• Автор

Ами проблема е че като го занеса ще ме въртят 1 месец докато ми го върнат, а лаптопа наистина ми трябва...Аз и така мога да си върша работата, но да дадеш 1400лв. за нещо ново и то да не работи както трябва си не е работа.

Аз имам подобен проблем с настолния, но ми забиваше само при игри, а и видеото не ми е толкова силно, но го тествах и си работи. Съветвам те да си махнеш драйвърите и да ги сложиш наново, и ако не помогне да тестваш рам, видео квото се сетиш и евентуално да преинсталираш с друга версия на Windows ако имаш, ти си го направил гледам, но имаш и краен вариант - сервиз :rolleyes: Успех и нека силата бъде с теб :P

• 4 месеца по-късно...

Какво стана вкрайна сметка ? Смениха ли ти лаптопа или реши проблемите със сините екрани и рестартирането ? Аз също съм с чисто нов Dell Inspiron N7010, почти като твоя, видеото е същото, и на втория ден почна да ми вади сини екрани и да се рестартира. При мен най-често грешката е PageFault in non paged area. И аз пусках тестове на паметта - всичко точно. С последна версия на биоса съм и пак го прави. С 3 различни Windows-a е пробван. И сега се чудя дали само аз съм бил късметлия или и при други го има тоя проблем. Защото ако ми го сменят се чудя дали да е същия или да избирам някакъв друг...

Не са температурите, защото лаптопът седи само на твърда подложка, а и му следя температурите непрекъснато с Еверест. Няма как да прегрее. Плюс това не съм го натоварил с абсолютно нищо.

Memtest-a нещо не е както трябва. Аз си открих едната плочка да ми е дефектна, но теста нищо не ми откри. Така че може да е и от РАМ-та :eek:

Memtest-a нещо не е както трябва. Аз си открих едната плочка да ми е дефектна, но теста нищо не ми откри. Така че може да е и от РАМ-та ;)

Теста на паметта при лаптопите е нещо много относително, защото когато има заделена за видеокартата памет, тя не се тества. СЪщо така, споменатия лаптоп е с карта 5470, която както 5650 навсякъде пише че е със собствена памет и не ползва от системната. Моите наблюдения показват точно обратното: освен собствената си памет, картите ползват и част от системната.
  • Автор

Занесох го в стемо и ми го върнаха с отговора, че проблема бил в Уин-а.Не беше това проблема, защото бях сложил орГинален Уин7.Като го взех го преинсталирах наново и сложиш друг драйвер за wi-fi-то и от тогава няма ядове.Гледайте какви са ви точно картите и слагайте точно този драйвер.В сайта има 5-6 различни и явно там е бил проблема...Не съм на 100% сигурен дали е от това, защото успоредно с него смених и драйвера на видеотo, но мисля, че е от първото...

Занесох го в стемо и ми го върнаха с отговора, че проблема бил в Уин-а.Не беше това проблема, защото бях сложил орГинален Уин7

Т.е. искали са да кажат, че не е хардуерен проблема а задклавиатурен. И не е оригинален защото тези с оригинален Уин, преинсталиран на лаптопа не правят подобни чупки. Както и да е

Вече съм почти убеден, че въпросните сини екрани са от wireless драйвъра. Напълно нормално си работи компютъра, докато не му го кача. И тогава почват сините екрани. Махам го и всичко точно. Всички останали драйвъри съм ги качил и съм с Windows, директно предоставен от Microsoft, което би трябвало да изключи ОС-а като вариант. Kойто си взима такъв Дел да си има едно наум за wireless-a!

Редактирано от sonichero (преглед на промените)

• Автор

Т.е. искали са да кажат, че не е хардуерен проблема а задклавиатурен. И не е оригинален защото тези с оригинален Уин, преинсталиран на лаптопа не правят подобни чупки. Както и да е

Баш си е оригинален и си прави чупки колкото искаш.Ако ще и Бил Гейтс да дойде да го преинсталира пак ще дава сини екрани.Проблема е в драйвера на уайърлеса.При мен се оправи като сложих драйвер Broadcom 4313.Дано да съм помогнал.

По-здрави!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.