Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп за игри до 1200лв.

Featured Replies

Моля предложете ми някой лаптоп предимно за ИГРИ и за ровичкане в нета до 1200лв.

Нека всеки каже какво мисли,но да е най-доброто за тези пари лаптопа ще се копува по-коледа или НГ.. така,че не бързам

На лаптопа ще се играе предимно Warcraft 3:TFT Dota Allstars,Doom,Fear и т.н.

Благодаря предварително..

Редактирано от Aleksandur.Atanasov (преглед на промените)

Това ще е добър избор. Само за разнообразие: http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_5551G-acer_aspire_5551g - триядрен процесор Phenom II, едно USB по-малко, но 140 Gb по-голям хард. Вече ти избираш :rolleyes:

Това ще е добър избор. Само за разнообразие: http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_5551G-acer_aspire_5551g - триядрен процесор Phenom II, едно USB по-малко, но 140 Gb по-голям хард. Вече ти избираш :D

Не искам да ме оплюват AMD феновете, но лаптоп с AMD процесор не бих препоръчал.

Смятам, че мобилните AMD са по-топли от мобилните Intel, а температурата си влияе много, щом става дума за лаптоп...

То и от изпълнението на охлаждането зависи, но...

Цитирам от една тема в един сайт за лаптопи. "Един от най-големите минуси на AMD процесорите преди няколко години беше прекаленото им загряване, което даже подтикваше някои потребители към използването на шеговития прякор на Athlon процесорите – “AMD Котлон”. За да разберем дали компонентите от Advanced Micro Devices все още страдат от това, натоварихме двата процесора за около 1 час и измерихме тяхната температура. Температурата на AMD Phenom беше само 48 градуса, докато тази на Intel Core i5 беше с 8 градуса по-висока." :D

Не искам да ме оплюват AMD феновете, но лаптоп с AMD процесор не бих препоръчал.

Смятам, че мобилните AMD са по-топли от мобилните Intel, а температурата си влияе много, щом става дума за лаптоп...

То и от изпълнението на охлаждането зависи, но...

Не мога да се съглася с мнението ти. Дали даден лаптоп ще грее зависи изключително само от изпълнението на охлаждането - а тук вече се говори за конкретни модели. Не сме се събрали да спорим дали AMD или Intel-базираните системи са по-добри - това си го преценява човекът, който дава парите. Сигурна съм, че ние можем само да го насочим, но когато става дума за даването на 1200 лв., изкарани с труд, всеки нормален човек ще отвори сайта на производителя на избрания лаптоп, ще си свали pdf-а с user guide и ще прочете в детайли, за какво точно ще си даде парите.

pataran е посочил един добър модел, който ще свърши работа за посочените цели. Този, който предлагам аз, а ти по свои съображения не одобряваш, е с процесор, който по тестовете се съпоставя с i5. Повечето AMD-базирани системи с дискретна видеокарта, имат и вграден видеоконтролер, т.е. имаш мощно видео за игри, а когато ти трябва повече време на батерия - изключваш видеокартата и караш на вградения контролер (най-често Radeon HD 4250 - и в моя компютър е такъв). 500Gb са си доста сериозно дисково пространство, но 640 Gb са повече откъдето и да ги гледаш. Ако е за спорта, всеки ще им намери приложение.

Не знам доколко има значение за теб, но 5740G е със стария дизайн на Acer. Дори и да предположим, че синият капак, събиращ отпечатъци, ти допада, не бива да се пропуска, че корпусът е с 200 гр по тежък по спецификация. Това на първо четене може да ти се стори смешно, но повярвай ми, от 4 години всеки ден разнасям лаптопи и след 8 часа хамалска работа :D тези 200 грама в плюс или минус се оказват от огромно значение.

Един USB порт по-малко не е болка за умиране, както и липсата на Bluetooth (20-ина лева струва един usb стик). Кардрийдъра, поддържащ повече видове карти, поне за мен не е голям плюс, ако нямаш фотоапарат на Sony или друга техника използваща Memory Stick (Pro, Duo, Pro Duo и каквито още видове има...).

Не се заяждам и не искам да те засегна, но наистина мисля, че моделите са съпоставими.

Taка, аз говоря с TDP-та.

Ако знаеш какво е това, или просто си говорим "експертно"

Защото тази цифричка значи много, не е просто така да я пишат.

Тази цифричка, при еднакви охлаждания на процесорите показва кой би бил по-топъл.

Старите AthlonX2 мобилни процесори наистина бяха с по-високо TDP от Core2Duo с по-висока тактова честота(2000Mhz срещу 2500Mhz, еднакъв брой ядра и една и съща година на пускане)

Сега реших да погледна новите AMD мобилни процесори и настина с леко учудване гледам как те са почти равни на Intel по показателите, по които аз съдя за един процесор, че и имат лек превес.

Все пак погледнато от такава страна-AMD или Intel-Без значение.

Ако си говорехме за лаптоп с AthlonX2M vs Core2DuoM, водещ щеше да е Core2Duo.

Да, макар и с лека несигурност, поради "славата" на AMD се съгласявам, че AMD мобилните процесори са вече конкурентни и са потенциална добра алтернатива

Е, AMD феновете, радвате ли се? :)

И аз лично все пак имам симпатии към Intel :(

И още нещо-Core i3 и Core i5 например ВКЛЮЧВАТ вграден видео ускорител Intel GMA HD.

Повечето AMD-базирани системи с дискретна видеокарта, имат и вграден видеоконтролер, т.е. имаш мощно видео за игри, а когато ти трябва повече време на батерия - изключваш видеокартата и караш на вградения контролер (най-често Radeon HD 4250 - и в моя компютър е такъв)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Както се е изразил и jjjjjk това за загряването и аз съм го чувал някаде и даже по тази причина си купих (така нареченото вече старо пц) с интел процесор.. Ако може някой лаптоп с интел процесор повече рам,хдд, и видео поне 1гб..! Там вече USB портове Bluetooth,камера и др. (ако има изобщо де) не ми са притрябвали особенно камерата почти няма да се ползва защото си имам закупена от стария компютър така че вместо тези неща ако може да се избере нещо по-добро което ще компенсира тия неща... Мерси ;]

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.