Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AMD проучване

Featured Replies

Въпроса ми е ако продам настоящото си дъно, проц и рам, дали ще мога да взема нещо по-добро от тях от зеления лагер. Питам тъй като не следя обстойно развитието на АМД системите напоследък. По скоро съм привърженик на най-доброто съотношение перформанс/ цена. Евентуално продажбата би изглеждала горе долу така: 150+200+150 или нещо такова. Възможно е зелените да са втора ръка. Приложенията ще са както обикновено игри, фотошоп, може и малкооооо (наистина малко) рендеринг.

В грешка си. Толкова пари за тези остаряли компоненти не виждам как ще вземеш.

По скоро би изглеждала така 120+180+130.И от какъв зор се мяташ на AMD,след като си ползвал Интел платформа.Нали знаеш кой си купува AMD или не?

• Автор

По скоро би изглеждала така 120+180+130.И от какъв зор се мяташ на AMD,след като си ползвал Интел платформа.Нали знаеш кой си купува AMD или не?

Не че имам някакъв зор, просто нямам наблюдения там как стоят нещата, та ако има някакво развитие и е по-оферта, защо не? Ама така като гледам май няма.

и кой си купува амд? за какво трябва да даде много пари за нищо, като може да даде по малко за повече? - визирам чипсетите на интел, които освен че са по скъпи от тия за амд са и по орязани... ако пък не са орязани (имат райд) цената става безбожна... не че някой вече ползва флопи ама и неговия контролер е спестен в чипсетите на мИнтел, същото е и за пата, така се получава хем по малко контролери в чипсета, хем по горещ, хем по скъп, и като сложат един външен джмикрон дъното става още по дебело а пата устройствата спънати... определено да го ...... аз съм с интел процесор по стечение на обстоятелствата - взех дъното за 50лв преди 3години, след като е било ползвано 2-3 месеца... ако взема интел то пак ще е с чипсет от друг производител...
  • Автор

Моля не правете смешни изказвания и не развивайте теории в темата ми! Въпросът е съвсем прост: имат ли АМД еквивалент (желателное даже да е по-добре, нали уж продавали евтино, пък компонентите им били на нивото на Интел) като перформанс на моята система за същите пари. Явно отговорът е НЕ, нямат. Темата не е АМД срещу Интел, така че моля въздържайте се от фенски изказвания.

Редактирано от pinhead (преглед на промените)

Да кажем че си продадеш компонентите за 500лв :) до колкото разбирам за тези пари искаш да вземеш AMD платформа която хем да е чисто нова хем по бърза от старата.

GIGABYTE 870A-UD3 + AMD Phenom II X4 Quad Core 955, 3.20GHz + CORSAIR 2 x 2GB DDR III 1600 DHX CL7

• Автор

Да кажем че си продадеш компонентите за 500лв :) до колкото разбирам за тези пари искаш да вземеш AMD платформа която хем да е чисто нова хем по бърза от старата.

GIGABYTE 870A-UD3 + AMD Phenom II X4 Quad Core 955, 3.20GHz + CORSAIR 2 x 2GB DDR III 1600 DHX CL7

Възможно е зелените да са втора ръка.

Четете бе хора, четете...!

Четете бе хора, четете...!

И ти чети, какво си писал. "Възможно" не се приравнява на "задължително".

За тия пари смисъл от втора ръка няма!

• Автор

И ти чети, какво си писал. "Възможно" не се приравнява на "задължително".

За тия пари смисъл от втора ръка няма!

Ти знаеш ли какво е значението на думата "възможно", та пишеш пак глупости, твоите коментари по темата са чиста проба спам. Изобщо мнението ти по никакъв начин не ми е от полза, така че можеш да си го запазиш за себе си. Сериозно. Ако си нормален, разбран човек, моля те не пиши повече в нея.

Моля не правете смешни изказвания и не развивайте теории в темата ми! Въпросът е съвсем прост: имат ли АМД еквивалент (желателное даже да е по-добре, нали уж продавали евтино, пък компонентите им били на нивото на Интел) като перформанс на моята система за същите пари. Явно отговорът е НЕ, нямат. Темата не е АМД срещу Интел, така че моля въздържайте се от фенски изказвания.

За тези пари, за които ще продадеш системата си, ще вземеш нещо доста по-добро. 4 ядра вместо 2, по-бърза рам, по-нов чипсет с по-нови технологии, като сата 3 и усб 3.

Предложението на ПетьоСтоянов е най-удачното, в случая.

Не съм разбран, а и е демокрация - мога да пиша където, когато си поискам.

А дали съм нормален могат да го остановят съотвените хора, в съответното "заведение".

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

• Автор

pinhead кампютърат ти не е лош, не виждам смисъл да го правиш това упражнение.

Втора ръка Феном 2 процесори трудно се намират.

Да, така е, просто проучвам възможностите, не съм тръгнал да правя такива радикални гимнастики просто заради спорта. А и при всяко положение ако имам нужда от 4 ядра мога да взема интелски куад и ще мина доста по-тънко. Както и да е, мислех че със с АМ3 са по напред нещата при АМД, понеже не ги следях от доста време, но явно просто са догонили (ако мога така да се изразя) Интел.

Петьо Стоянов, благодаря за съветите :(

Не съм разбран, а и е демокрация - мога да пиша където, когато си поискам.

Разбира се, че можеш, но идеята на форумите е потребителите да си помагат по някакъв начин. Твоите мнения не бяха от най-полезните за мен.

А дали съм нормален могат да го остановят съотвените хора, в съответното "заведение".

Ако се чувстваш така, че имаш нужда от "установяване" не губи време и потърси помощ :(;)

Смятам темата за изчерпана.

Да, така е, просто проучвам възможностите, не съм тръгнал да правя такива радикални гимнастики просто заради спорта. А и при всяко положение ако имам нужда от 4 ядра мога да взема интелски куад и ще мина доста по-тънко. Както и да е, мислех че със с АМ3 са по напред нещата при АМД, понеже не ги следях от доста време, но явно просто са догонили (ако мога така да се изразя) Интел.

Петьо Стоянов, благодаря за съветите :bday6:

Разбира се, че можеш, но идеята на форумите е потребителите да си помагат по някакъв начин. Твоите мнения не бяха от най-полезните за мен.

Ако се чувстваш така, че имаш нужда от "установяване" не губи време и потърси помощ :bday3::baby:

Смятам темата за изчерпана.

Ти потърси помощ. Не са били полезни, дрън-дрън. Хич не ми пука, да ти кажа. Чисто и ясно ти обяснявам, че ако си продадеш* системата ще вземеш нещо, което е в пъти по-добро, НО ти си държи на твоето. Аз с радио не мога да споря.

АМ3 е много по- напред от смешната ти платформа, ама аре да не става темата "на кой му е най дълъг".

Помощ ще потърся ако съм на кеф. Айде да не коментираме правописа само, нито си филолог, нито си ми преподавател, че да ми отбелязваш грешките с Цървено.

Самата истина е, че темата ти беше "много шум за нищо". И ти не знаеш какво искаш.

Айде жив и здрав!

---

*не те карам да го правиш.

Лично мое мнение е,че системата ти е много добра и няма нужда от промени!Едва ли имаш периферия USB 3.0!Sata III няма полза,хардисковете са си същите увеличава се обема памет!Съмнявам се да продадеш компонентите на тези цени!

• Автор

Ти потърси помощ. Не са били полезни, дрън-дрън. Хич не ми пука, да ти кажа. Чисто и ясно ти обяснявам, че ако си продадеш* системата ще вземеш нещо, което е в пъти по-добро, НО ти си държи на твоето. Аз с радио не мога да споря.

АМ3 е много по- напред от смешната ти платформа, ама аре да не става темата "на кой му е най дълъг".

Помощ ще потърся ако съм на кеф. Айде да не коментираме правописа само, нито си филолог, нито си ми преподавател, че да ми отбелязваш грешките с Цървено.

Самата истина е, че темата ти беше "много шум за нищо". И ти не знаеш какво искаш.

Айде жив и здрав!

---

*не те карам да го правиш.

Не може да се каже, че съм търсил помощ, по скоро други, аргументирани тези. Никъде не съм казал, че твърдо съм решил да продавам сисемата си и да купувам АМ3. Даже заглавието и е "АМД проучване". Само, че се получи следното: :cheers: аз си прочетох това, което ми е необходимо. В което темата ми няма никаква заслуга, така че тук отчасти съм съгласен, че беше малко безмислена. Исках да получа инфо малко наготово, е не се получи по "лесния" начин. :whist:

Явно имаш нужда от доста цървено, з-то определено не си научил това което ти е било нужно, когато е трябвало. Било в правопис, било в нещо друго. Аругантно-просташкия ти стил на изразяване, изобщо не впечатлява, а смешните ти тези, неподкрепени с нищо ме карат да се замислям защо изобщо си хабя клавиатурата да ти обяснявам колко си зле.

Аз съм имал достатъчно системи през годините и съм сменял бая платформи, не веднъж. Така че твоята "помощ" може да си я запазиш за по-нуждаещите се (да не те посъветвам да си я навреш знаеш къде).

Всъщност как разбра, че не съм филолог или преподавател??! Не си спомням да те познавам (и по-добре)??!

Явно имаш нужда от доста цървено, з-то определено не си научил това което ти е било нужно, когато е трябвало. Било в правопис, било в нещо друго. Аругантно-просташкия ти стил на изразяване, изобщо не впечатлява, а смешните ти тези, неподкрепени с нищо ме карат да се замислям защо изобщо си хабя клавиатурата да ти обяснявам колко си зле.

Аз съм имал достатъчно системи през годините и съм сменял бая платформи, не веднъж. Така че твоята "помощ" може да си я запазиш за по-нуждаещите се (да не те посъветвам да си я навреш знаеш къде).

Всъщност как разбра, че не съм филолог или преподавател??! Не си спомням да те познавам (и по-добре)??!

През "половия ми орган" ми е колко системКи си имал. Като си достигнал до прекрасното умозаключение, че си хабиш клавиатурата, защо пишеш такива дълги постове по мой адрес? Хора без работа, бол. И не, нямам нужда от съветите ти.

Хич не ми пука какъв си, ако ще да въртиш земята на показалеца си. И да искаш да ме познаваш няма как, аз с хора като тебе не се занимавам.

Оплачи се на амернския поп и спри да заливаш форума с очевиднито ниското си ниво на Ентелект, с други думи пълна глупост и тотално изпростяване. :rolleyes:

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

Въпроса ми е ако продам настоящото си дъно, проц и рам, дали ще мога да взема нещо по-добро от тях от зеления лагер. Питам тъй като не следя обстойно развитието на АМД системите напоследък. По скоро съм привърженик на най-доброто съотношение перформанс/ цена. Евентуално продажбата би изглеждала горе долу така: 150+200+150 или нещо такова. Възможно е зелените да са втора ръка. Приложенията ще са както обикновено игри, фотошоп, може и малкооооо (наистина малко) рендеринг.

Здравей, не виждам грам причина да бягаш от настоящата ти машинка. Добре си го "ушил" процесора, не вярвам нещо да ти куцат игрите и фотошопа. От 4 ядра при игрите няма да видиш разлика, особено със сегашния клок. При фотомагазина и рендването естествено ще има, да кажем 15-30% според приложението. Това там че били стари частите, вярно е, но нали работят и са на ниво все още напук на излизащите през два месеца нови модели и сокети. "Новите технологии" в чипсетите са силно имагинерни* и силно невидими понякога, така че само заради тях хич не си струва.

///////////

Големи хора сте и двамата, сега за глупости, не си струва.....

*imagine

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.