Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на нетбук

Featured Replies

Здравейте! Решил съм да си купувам нетбук около 12/13 инча (по нагоре вай мече стават лаптопи...) Бюджетът ми е около 1000 лева. Засега съм се спрял на ТОЗИ модел. Изискванията са ми да има поне 2 гб рам и задължително да има HDMI изход. Лаптопа ще се ползва предимно за HD филми, интернет и за някой по леки игри. Пишете ако има нещо по-добро за тия пари :)

струва ли си да давам 150 лева повече за малко по-добар процесор ?

Ти си прецени, просто аз не бих си взел нетбук единствено за достъп до интернет - процесорът на Ейсъра ми допада повече, а и няма да имаш проблеми с HD филмите (вече зависи си от биитрейта).

Батерията я дават си държи 8 часа, а за асуса не дават колко, но и тя някъде там ще да е. Това си е мое мнение все пак и някой може да не се съгласи с него, но това е положението.

Успех ;)

Kaто характеристики може би Asus-a

• Автор

Много се чудя кой от двата лаптопа да избера... Единия има по-хубав проц с по не хубаво видео другия точно обратното, но MSI-a е с стотина лева по евтин..

Много се чудя кой от двата лаптопа да избера... Единия има по-хубав проц с по не хубаво видео другия точно обратното, но MSI-a е с стотина лева по евтин..

Защо си мислиш, че Intel видеото на MSI-то е по-добро от Nvidia Ion-а на Аsus-a?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Не мисля така. Исках да кажа, че Асуса има по-хубава видео карта, но е с по слаб процесор, а пък MSI-a има по хубав проц с по-слаба видео карта и се чудя кой от двата да избера

Не мисля така. Исках да кажа, че Асуса има по-хубава видео карта, но е с по слаб процесор, а пък MSI-a има по хубав проц с по-слаба видео карта и се чудя кой от двата да избера

Аsus-а е с двуядрен Atom на 533Mhz FSB, MSI-то е с едноядрен Core2Solo, но с 800Mhz FSB...

Каква обаче би била осезаемата разлика не мога да преценя.

П.П Solo-то може би харчи по-малко...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Аsus-а е с двуядрен Atom на 533Mhz FSB, MSI-то е с едноядрен Core2Solo, но с 800Mhz FSB...

Каква обаче би била осезаемата разлика не мога да преценя.

П.П Solo-то може би харчи по-малко...

Ти кой лаптоп би избрал като имаш впредвид, че Asus-а е със 120 лева по-скъп

nVidia ION поддържа хардуерно ускорение за HD видео и всичко се плейва спокойно и гладко без да се товари процесора. Просто трябва да се инсталират подходящите кодеци и плейъри, докато интелското видео плейва Блу рей без проблем ама с някое лошо кодирано mkv 1080p ще видиш зор. Пробвал съм "avatar.2009.1080p.bluray.x264.mkv" на неттоп AsRock ION330PRO и вървеше чудесно, като натоварването на процесора не надвишаваше 25%. Ta EEE PC 1201N ще е супер за преносим HD плейър.

кой лаптоп е по-добър asus eee pc 1201n или msi wind u200 ?

Естествено,че Asus.Няма спор. Вероятно съфорумниците ще ме оборят,но досега съм имал вземане-даване със няколко модема MSI :biggrin:

Ти кой лаптоп би избрал като имаш впредвид, че Asus-а е със 120 лева по-скъп

Имам по-стар модел Wind. Причината за ниската цена я търси в конструкцията. При първо разглобяване (примерно за добавяне на рам или нещо друго) нещата здраво се разхлопват и се налага побългаряване с тиксо или каноколит.

Аsus-а в случая може би е по-добрият избор. Лично аз бих взел него

• Автор

Мерси за помщто момчета :cool: Само един последен въпрос: дали може да се намери нещо по-добро от асусчето на същата цена ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.