Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернета на windows 7

Featured Replies

Ето снимки: снимка 1 снимка 2 . Постоянно ми пише identifying. На компютъра имам 2 операционни системи и сега пиша от линукса, на който нямам проблем с интернета. На какво може да се дължи проблема според вас?

Редактирано от stelt97 (преглед на промените)

Ето снимки: снимка 1 снимка 2 . Постоянно ми пише identifying. На компютъра имам 2 операционни системи и сега пиша от линукса, на който нямам проблем с интернета. На какво може да се дължи проблема според вас?

Най-вероятно на драйвър за картата.
  • Автор

Най-вероятно на драйвър за картата.

Мисля, че не е от драйвер. Има си го. Не съм махал, нито сменял драйвери.

Мисля, че не е от драйвер. Има си го. Не съм махал, нито сменял драйвери.

Имането е служебно, ти инсталирал ли си такъв?

Но може да се е омазал драйвера!Със сигурност имаш такъв!Може да е Майкрософтски!Десктоп машина ли е?Не ти пречи да пробваш за да си разрешиш проблема!Деинстал го този и отиди на сайта на производителя на дъното ако е вградена ако не на сайта на производителя и изтегли такъв за 7!Ако го няма в add remove programs(не сам ползвал 7 още но ще е нещо подобно)о махни от device manager!На втората снимка можеш да пробваш най-долу отстраняване на мрежови проблеми!Сигурно ще има някакъв вграден тест!

Пробвай да сложиш статични настройки и направи Learning mode-Enabled и тествай тогава

Как получаваш НЕТ директо или :P

Редактирано от MIIGLENE (преглед на промените)

• Автор

Но може да се е омазал драйвера!Със сигурност имаш такъв!Може да е Майкрософтски!Десктоп машина ли е?Не ти пречи да пробваш за да си разрешиш проблема!Деинстал го този и отиди на сайта на производителя на дъното ако е вградена ако не на сайта на производителя и изтегли такъв за 7!Ако го няма в add remove programs(не сам ползвал 7 още но ще е нещо подобно)о махни от device manager!На втората снимка можеш да пробваш най-долу отстраняване на мрежови проблеми!Сигурно ще има някакъв вграден тест!

Прав си драйвера се е омазал. Да, десктоп машина е. Ето снимка: цък. От къде да изтегля тези драйвери? Пробвах с отстраняване на неизправности, нищо не стана. Пише windows не можа да установи проблема.

post-274875-011529500 1288069930_thumb.j

Примерно с еверест програмата,за за не отваряш кутията!Да видим какво е дъното!

Какво точно трябва да видя? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Може да опиташ от Ъпдеит също зависи каква дистрибуция ползваш и какви ъпдеити имаш като дефиниции и само тях да добавиш успех

Редактирано от MIIGLENE (преглед на промените)

В сайта на ASUS няма драйвери за Windows 7!В евереста долу както виждаш има линкове за драйвери!Ако не за Нвидиата то поне за Realtek-a!И виж какво става в Control panel Internet connection или там както се казва!TCP IP Properties! Интересува те IPv4 протокол!Виж си попълнените данни IP DNS и така!

Какво точно трябва да видя? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Отиваш на Устройста и избираш Windows устройства. Ще видиш как Everest ти засича мрежовата карта и ще си изтеглиш коректните драйвъри.

• Автор

В сайта на ASUS няма драйвери за Windows 7!В евереста долу както виждаш има линкове за драйвери!Ако не за Нвидиата то поне за Realtek-a!И виж какво става в Control panel Internet connection или там както се казва!TCP IP Properties!

Интересува те IPv4 протокол!Виж си попълнените данни IP DNS и така!

Ами, попълнени данни нямам. За къкво са тези данни? В линка, който дава евереста за енвидиата там никъде не пише network controller. А в сайта на realtek на download незнам точно кое да дам. Какви са тези Microsoft ISATAP adapter и teredo, които са с удивителен в девис мениджера??

post-274875-097720300 1288079109_thumb.j

Ами, попълнени данни нямам. За къкво са тези данни? В линка, който дава евереста за енвидиата там никъде не пише network controller. А в сайта на realtek на download незнам точно кое да дам. Какви са тези Microsoft ISATAP adapter и teredo, които са с удивителен в девис мениджера??

Нали ли с лан кабел!Това с Microsoft ISATAP е за IPv6,нови протоколи за безжични мрежи примерно!Както споменах не сам ползвал 7!

Дай старт меню My Network places Show network connection нещо подобно трябва да е!Двете компютърчета виж да не е disable,дай десен бутон върху тях!Properties!Internet protocol TCP IP,даваш Properties и use the following IP adress,DNS, Gateway,които са ти дали от лан доставчика!

Най - вероятно проблема идва от там че DHCP клиента не стартира ... Можеш да провериш дали е така по следния начин Start->Control Panel->Administrative Tools->Services и намираш DHCР-то къде е, ако не пише че е стартирано пробвай с десен бутон на него и Start, най - вероятно ще ти изкара грешка Access Denied error 5 мисля че беше. Сега , за да оправиш проблема : Стартирай Run (win+r) след това напиши regedit отиди до->HKEY_LOCAL_MACHINE->system->CurrentControlSet->Services->Dhcp - В лявата част на прозореца: Десен бутон на Dhcp избираш Permissions и цъкаш навсякъде Full control на всичко и потвърждаваш промените след това отиваш в >HKEY_LOCAL_MACHINE->system->CurrentControlSet->Services->tcpip - и пак в лявата част на прозореца десенб бутон на tcpip избираш permissions и цъкаш навсякъде full control и потвърждаваш и затваряш. След това отиваш Start->Control Panel->Administrative Tools->Services-> намираш DHCP Client, десен бутон Start. Би трябвало да имаш нет ... без рестарт на системата и т.н. ... :wors: и за напред ще си имаш без да правиш това всеки път ... :)

• Автор

Нали ли с лан кабел!Това с Microsoft ISATAP е за IPv6,нови протоколи за безжични мрежи примерно!Както споменах не сам ползвал 7!

Дай старт меню My Network places Show network connection нещо подобно трябва да е!Двете компютърчета виж да не е disable,дай десен бутон върху тях!Properties!Internet protocol TCP IP,даваш Properties и use the following IP adress,DNS, Gateway,които са ти дали от лан доставчика!

Написах IPто, ДНС и там всичко останало от интернет доставчика. И пак същото. Според мен тези данни не трябва да ги въвеждам, защото имам модем.

Най - вероятно проблема идва от там че DHCP клиента не стартира ...

Можеш да провериш дали е така по следния начин Start->Control Panel->Administrative Tools->Services и намираш DHCР-то къде е, ако не пише че е стартирано пробвай с десен бутон на него и Start, най - вероятно ще ти изкара грешка Access Denied error 5 мисля че беше.

Сега , за да оправиш проблема :

Стартирай Run (win+r) след това напиши regedit

отиди до->HKEY_LOCAL_MACHINE->system->CurrentControlSet->Services->Dhcp -

В лявата част на прозореца: Десен бутон на Dhcp избираш Permissions и цъкаш навсякъде Full control на всичко и потвърждаваш промените

след това отиваш в >HKEY_LOCAL_MACHINE->system->CurrentControlSet->Services->tcpip -

и пак в лявата част на прозореца десенб бутон на tcpip избираш permissions и цъкаш навсякъде full control и потвърждаваш и затваряш.

След това отиваш Start->Control Panel->Administrative Tools->Services-> намираш DHCP Client,

десен бутон Start.

Би трябвало да имаш нет ... без рестарт на системата и т.н. ... :) и за напред ще си имаш без да правиш това всеки път ... :)

Малее човек страшно много ти благодаря!!! Всичко стана точно както го беше написал. Многоо БЛАГОДАРЯ пак! Да си жив и здрав! :biggrin::lol6::eek::huh::) :) :P;)

Редактирано от stelt97 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.