Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за покупка на лаптоп

Featured Replies

Здравейте.Та както се разбира от заглавието обмислям да си купя лаптоп.Лаптопът го вземам най-вече за игри ( е естествено и за мултимедия).Знам че ако искам да играя игри като хората е по-добре да си взема настолен компютър , но съм студент и ми трябва нещо по-компактно.В момента съм с един Toshiba Satellite L505-ES5018 , който е подарък и никаква работа не ми върши стане ли въпрос за видео (даже и на някои клипове и филми на цял екран започва да се мъчи).Както и да е , няма значение.Лаптопът ще го вземам на изплащане.За сега незнам точно колко лева да определя за горна граница , но до към 2000 лева мисля , че горе доло ще мога да се справя с месечните такси (в тази цена не се слага оскъпяването от лизинговата схема).Ако имате време моля посъветвайте ме за някой що годе сносен геймърски лаптоп.Благодаря предварително! ПС:За игри става въпрос от сорта на World of Warcraft (по възможност на високи параметри) , и някои от по-новите заглавия , които излизат напоследък.

5730 е по-бърза от 5650, та ASUS N61JA или Lenovo IdeaPad Y560 са най-подходящи за изискванията на автора на темата.

• Автор

Да , ясно.Много благодаря за отговорите.А какво ви е мнението за тези Alienware , които са или това е само външен вид и никакво качество (питам просто информативно).

Да , ясно.Много благодаря за отговорите.А какво ви е мнението за тези Alienware , които са или това е само външен вид и никакво качество (питам просто информативно).

Пришълците от няколко години са собственост на DELL. Качествени машини, само геймърски модели. От лични впечатления мога да кажа добра сглобка, качествен и здрав корпус. Вътре е направен с мисъл.

Знаеш ли Fa7al1ty, и мене ме мъчеше тази дилема - дали да си продам лаптопа и да си купя нов или дали да си купя отделно десктоп за игри. Накрая реших да си взема XBOX 360 Elite за 250 лв и да давам по максимум 30 лв/месец за игри (под наем).  Така спестявам поне 1000 лв първоначално и си запазвам лаптопа. Сега знам, че не става за стратегии и няма MMORPG-та, но има много готини RPG-та за XBOX-a. Вярно, FPS-тата са дървени с този джойстик, но всичко останало ще го играеш по същия начин  и с хубава графика. А отделно на този лаптоп пак ще можеш да си играеш WoW, SC2 и предполагам и D3 като излезе. 1000 лв за по-хубава графика в 2-3 MMORPG-та не си заслужават...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

• Автор

Знаеш ли Fa7al1ty, и мене ме мъчеше тази дилема - дали да си продам лаптопа и да си купя нов или дали да си купя отделно десктоп за игри.

Накрая реших да си взема XBOX 360 Elite за 250 лв и да давам по максимум 30 лв/месец за игри (под наем).  Така спестявам поне 1000 лв първоначално и си запазвам лаптопа.

Сега знам, че не става за стратегии и няма MMORPG-та, но има много готини RPG-та за XBOX-a. Вярно, FPS-тата са дървени с този джойстик, но всичко останало ще го играеш по същия начин  и с хубава графика.

А отделно на този лаптоп пак ще можеш да си играеш WoW, SC2 и предполагам и D3 като излезе. 1000 лв за по-хубава графика в 2-3 MMORPG-та не си заслужават...

Ами да имаш донякъде право , но пък имам вече PS2 и PS3 и за тях игрите точно на 1-2 мсеца ми омръзват.Пък и при тях тръпката е да ги играеш на подходящ екран ,с който в случая не разполагам.Но все пак благодаря за отговора наистина е пак някъква алтернатива.И с голяма вероятност да се изложа искам да попитам тази марка Lenovo , тъй като не съм я чувал преди - качествена ли е ? Е естествено други предложения и мнения също ще бъдат повече от добре приети :lock::)

Ами да имаш донякъде право , но пък имам вече PS2 и PS3 и за тях игрите точно на 1-2 мсеца ми омръзват.Пък и при тях тръпката е да ги играеш на подходящ екран ,с който в случая не разполагам.Но все пак благодаря за отговора наистина е пак някъква алтернатива.И с голяма вероятност да се изложа искам да попитам тази марка Lenovo , тъй като не съм я чувал преди - качествена ли е ? Е естествено други предложения и мнения също ще бъдат повече от добре приети :rolleyes::wors:

Е то зависи колко играеш. Ако си запален геймър, тогава най-добре конзола и десктоп - за да можеш да играеш най-новите игри на макс. Ако обаче имаш по 2-3 часа на ден - по-добре само конзола (ако трябва PS3 и XBOX едновременно), т.к. има достатъчно игри които да играеш с месеци. За бюджета, който имаш - можеш да си купиш подходящ екран, а ако ти трябва мобилност - и добър проектор :mad:

Леново са добри бизнес лаптопи. На тебе обаче ти трябва добър геймърски лаптоп. По-добре се ориентирай към по-новите предложения от висок клас на Asus или MSI. В този ценови диапазон (>2000 лв) почти няма как да случиш на лоша изработка.

Мой фаворит е ASUS G73JH, но като оставим цената (към 3000 лв) - за мен 17" лаптопи са по-скоро леко смалени десктопи в чанта. Ако не ти се дават толкова много пари, най-добре ще е да си купиш десктоп.

• Автор

Е то зависи колко играеш. Ако си запален геймър, тогава най-добре конзола и десктоп - за да можеш да играеш най-новите игри на макс. Ако обаче имаш по 2-3 часа на ден - по-добре само конзола (ако трябва PS3 и XBOX едновременно), т.к. има достатъчно игри които да играеш с месеци. За бюджета, който имаш - можеш да си купиш подходящ екран, а ако ти трябва мобилност - и добър проектор :)

Леново са добри бизнес лаптопи. На тебе обаче ти трябва добър геймърски лаптоп. По-добре се ориентирай към по-новите предложения от висок клас на Asus или MSI. В този ценови диапазон (>2000 лв) почти няма как да случиш на лоша изработка.

Мой фаворит е ASUS G73JH, но като оставим цената (към 3000 лв) - за мен 17" лаптопи са по-скоро леко смалени десктопи в чанта. Ако не ти се дават толкова много пари, най-добре ще е да си купиш десктоп.

А случайно можеш ли да ми дадеш някакъв линк към този ASUS G73JH , т.е. сайт от където мога да го закупя ... естествено когато имаш време де ;) .

Няма го в БГ, а навън е ужасно скъп. Аз и затова се отказах от геймърските лаптопи - тези които ми харесват са безумно скъпи.

Иначе има подходящ 15" заместник от MSI. Взимаш си допълнително 22" монитор за в случаите когато си си вкъщи и ще има на какво да играеш без притеснения (и без пари)...

Ми май в България никъде не може да се намери в момента тоя модел, а и цената му е по-скоро към 3500-3600лв, та хич не се вписва в твоите 2000 които определи в началото на темата. Мога да ти препоръчам обаче MSI GX660 в различните му разновидности от 2500 до 3500лв.

• Автор

Да добре горе доло се ориентирах.Много благодаря за помощта и за предложенията. :clap: Може да затваряте темата. :bye1:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.