Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Локализиране на проблем

Featured Replies

Пускам тази тема не знам за кой пореден път и го правя в секция "Общи хардуерни въпроси", защото се нуждая от по-точна локализация на проблема. Ще започна с моята скромна конфигурация: CPU: Athlon 64 2x3000 GHz (129W version) MB: Asus M2V-TVM RAM: A-Data 2x1GB 633 MHz Video: ATI Saphire HD 4670 512mb DDR3 128bit Power Supply: Noname 420W HD: WD 80gb 7200 rpm SATA(1) И така. Преди няколко месеца реших да подобря компютъра си и си закупих процесора, който съм посочил по-горе. След това реших да си купя видео картата, отново която е посочена по-горе. До тук всичко добре, но имам следния проблем: След като пусна някаква игра, независимо от това дали ще бъде ЛАН или чрез Интернет, независимо от това дали ще е на най-ниската или най-високата графика, през определен период от време започва да сече. И по точно: Пускам играта, след 5 минути започва да сете т.е от 100 ФПС, пада на 30 и след няколко секунди пак става 100. И този цикъл се повтаря през 1 мин. Дълго време след като си купих сегашната карта, не я използвах, но сега ми се налага да я използвам, тъй като ще играя в сървар с много хора и това ще изпържи (Radeon x550 128mb DDR(1) 64bit) от всякаде. Сега отново минах на 4670, но отново имам този проблем. След 2 ходения по сервизи от 1-вото място ми казаха, че "БИОС-ът ми бил много стар за разлика от видео картата, след което трябва да го настроя да работи на вградена карта, и когато го върна се оправяло" - което не е така. На 2-рия сервиз ми казаха, че е можеби от драйвърите, и да съм си сменил 7-цата на 32 бита, заради малкото рам. След което, като го направих ИГРАХ 1 СЕДМИЦА БЕЗ ПРОБЛЕМ, и след това лека по лека лага се върна. От друго място ми казаха, че харда искал да си заминава (но не ми сече с по малката х550 карта), а и не прави други бъгове. Друга теория е свързана с това, че охлаждам Атлона с боксовото от 1.6 Семпрон (играя на 62-64 градуса), както и захранването, което си е ... 1 господ знае... а преди това бях с Кодген 400В... пак същата работа. Като допълнителна информация, вече не се сещам какво мога да дам, освен че днес, след като сложих картата за 1ви път от много време играх 30 минути без проблем, след което определени неща "примерно стената до мен или камък на земята стават лилави" и малко след това почна сега. Преди малко пробвах отново, нямаше лилаво оцветени фигури и предмети но сеча почна много преди тези 30 мин. Ще съм много благодарен ако дискутирате и се опитате да ми помогнете, защото не знам коя от теориите за проблема е вярна, и не бих искал да купя погрешна част или да давам компютъра си пак на "майстори"...

Температурите при натоварване на самата видеокарта до колко достигат?С друго захранване пробвал ли си , ако не няма да е лошо да пробваш.Бих изпробвал 4670 и на друг компютър.Ако проблемите продължават и имаш гаранция на видеокартата , ще бъде добре да се възползваш от нея.А и овърклок пробвал ли си и видеокартата на какви честоти работи?

• Автор

Температурата на видео картата - максимум 42 градуса (тъй като е пасивна, съм и сложил 2 вентилаторчета от стари процесори), не съм пробвал друго (качествено) захранване, картата не е тествана на друг компютър, но ще го направя в кратък срок, картата не е овърклоквана даже почти не е ползвана, а за честотите мисля че имаш това в предвид : http://i56.tinypic.com/11gk1ad.jpg

Напълно възможно е да е от захранването!Noname и ако е старо с течение на времето губи 20%!Мой приятел ми се оплакваше за такъв проблем!Смени захранването и се оправи!Температурите ти не са високи!

Ясно, че не искаш да даваш пари за неща дето може и да не ти свършат рабата, но определено качествено захранване трябва да си вземеш. Много проблеми почват с безименни захранвания.

Свършиха плюсовете, затова ще подкрепя @еди с пост. От хубаво захранване никога не губиш, а може да се използва и в следващи конфигурации.

Свършиха плюсовете, затова ще подкрепя @еди с пост. От хубаво захранване никога не губиш, а може да се използва и в следващи конфигурации.

Мда, захранването е просто важно

П.П. Дадох му плюс заради теб :)

П.П. Дадох му плюс заради теб ;)

И без това днес все се забавам след теб, та ми обра всички плюсове :)

п.п. мисля си дали има вариант захранването да не може да подаде достатъчно ток, за да държи заредени кондензаторите. Затова да се получава 1 минута игра и после лаг, докато отново се заредят... Малко научна фантастика вкарах :)

Редактирано от badsector (преглед на промените)

И без това днес все се забавам след теб, та ми обра всички плюсове ;)

п.п. мисля си дали има вариант захранването да не може да подаде достатъчно ток, за да държи заредени кондензаторите. Затова да се получава 1 минута игра и после лаг, докато отново се заредят... Малко научна фантастика вкарах :)

хм, не мисля, защото това би означавало да е зареждат така че да "подпомагат" цяла минута. По-скоро някой елемент (може и в захранването) да се загрява и да си променя характеристиките, после се охлажда и пак отново

Подобно нещо ми се е случвало със много стара машина, ИБМ PS/2

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

хм, не мисля, защото това би означавало да е зареждат така че да "подпомагат" цяла минута. По-скоро някой елемент (може и в захранването) да се загрява и да си променя характеристиките, после се охлажда и пак отново

Подобно нещо ми се е случвало със много стара машина, ИБМ PS/2

Всъщност да, минута няма как да държат. Има логика в теорията за загряването. Може авторът на темата да пробва с отворен капак, или една перка да подпомага охлаждането на захранването и да види дали има промяна във времената между накъсванията. Иначе принципно такова накъсване се получава от прегрял процесор, но щом е пробвал с друга карта и е нямало проблеми...

Всъщност да, минута няма как да държат. Има логика в теорията за загряването. Може авторът на темата да пробва с отворен капак, или една перка да подпомага охлаждането на захранването и да види дали има промяна във времената между накъсванията. Иначе принципно такова накъсване се получава от прегрял процесор, но щом е пробвал с друга карта и е нямало проблеми...

За карти и процесори съм пас, доста отдавна престанах да се задълбавам в тази материя, няма време за всичко....

Аз предлагам да махнеш допълнителното охлаждане на картата,без да изключвам смяната на захранване.На един познат му правеше като на теб,след умен съвет да охлажда пасивна карта.Имало опастност да се стопи кристала.

Мда, захранването е просто важно

П.П. Дадох му плюс заради теб :)

Блогодаря и на двамата. :eek:

Аз предлагам да махнеш допълнителното охлаждане на картата,без да изключвам смяната на захранване.На един познат му правеше като на теб,след умен съвет да охлажда пасивна карта.Имало опастност да се стопи кристала.

Няма как да се стопи нещо при по-ниска температура! По-принцип би трябвало вентилатора да смуква топлия въздух от радиатора, но пак зависи от местоположението както на радиатора, така и на вентилатора спрямо общия въздушен поток в кутията.
  • Автор

Благодаря много за съветите. Захранване ново ще си взема, с това, че не ми се "дават" пари имах предвирд да си купя дадена част, и след това да се окаже, че това не е помогнало. За прегряването на процесора, не виждам логика защото с другата карта играя със същите температури и не насича, но на по-ниски ФПС. Припомням, че го охлаждам с бокса на 1.6 Семпрон. Относно отварянето на кутията, тя си е отворена защото, на старата карта вентилатора не тръгва сам и го бутам с пръст, затова съм оставил компътра както легнал, така и отворен. Имам 1 вентилатор за изход на топлия въздух, ако трябва ще купя и преден вентилатор. Не разбирам нищо от твърди дискове, но в момента температурата е 37 градуса, като играя се вдига до 42-45. Та, като прочетак коментарите Ви, си правя извода да купя ново захранване, мисля да е Фортрон 400-450Ватово, както и още 1 вентилатор за вход на студен въздух. Надявам се това да е достатачно. Може би и една паста за по добър топлообмен на процесора с бокса, защото в момента мисля че нямам такава, а и да имам е отдавна за смяна. Коментирайте, моля! Благодаря много за съветите отново!

Я пусни един тест за стабилност от Еверест и дай снимка след 10 минути натоварване. Ако си със старата карта, дай снимка и с новата.

Изглеждат нормални температурите. Интересна ми беше първата графа, за да видя дали процесора работи на празни обороти при покачване на температурата, но 65 градуса ми се струват допустими. По-скоро ме притеснява това, че напреженията са по-ниски от номиналните стойности. Затова смени захранването и после ще се види.

• Автор

Можеш ли да ми дадеш оферта за определен вид захранване? Иначе, мисля да взема нещо на Фортрон от 400-450Вата има ги за по 70-80лв, също така видях и някаква поредица "САГА" пак на Фортрон, но трябва да поразпитам повечко.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.