Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 600 лв. (без монитор)

Featured Replies

Имам лаптоп, но от това което четох HP не са много надеждни, а и почистването установих че е по-сложно, опциите за ъпгрейд не са толкова много... Та се замислих за настолен компютър: 1. Бюджет: Мога да отделя около 600 лв. Имам кутия и захранване NoName 400 вата, но те са от доста стар компютър. Все пак мисля че мога да си ги спестя на 1-во време като разход и да ползвам старите. 2. За какво ще се ползва компютъра: Интернет, Skype, WinAmp, Офис приложения, филми (DivX, DVDRip, 720/1080p- последните 2 по-рядко). Игри не съм играл от времето на Most Wanted, така че, видеото не е приоритет. 2.1. Ще овърклоквате ли и имате ли претенции към охлаждането: Ами имам намерение за клок, но също не толкова задължително условие, а охлаждане на 1-во време е да работи. 2.2. До колко държите на тишината - включен ли е постоянно компютърът: Нямам претенции, няма да е в стаята в която спя, и да, най-вероятно ще е включен постоянно. 3. Какво включва конфигурацията: Само компютъра. Както казах имам захранване 400 вата и кутия които се надявам да ми свършат работа (на 5 години са). Харесал съм дънни платки Асус, просто ми допаднаха. Нека да има малко повече възможност за бъдещ ъпгрейд. В момента съм със Win 7 и 2 GB RAM, смятам че ще същото количество ще ми е достатъчно поне за още година. Предпочитам ДДР3. За процесор (АМД или Интел) не мога да преценя. До сега съм бил винаги с АМД, които знам че са по-евтин, но греят повече... 500 GB хард ще ми е достатъчен (и със 320 се справям в момента). Бюджета е 600 лв със или без кутия и захранване. Ако все пак трябва да взимам мога да дам още 50-60 лв. Относно монитора, за сега не се знае какъв ще е. Това което ме интересува най-много е да има възможност за по нататъшен ъпгрейд и евентуално възможности за лек клок. Компютъра ще се сглобява началото на декември (знам че е малко рано, но искам да се информира по-отвреме),надявам се за съвет от къде да взема частите или да поръчам (приятели хвалят Плесио). Благодаря Ви предварително и се надявам да съм дал достатъчно информация. П.С. За процесорите Tray значи че е само процесора, а Box е той заедно с охлаждане в пакета или аз съм в грешка?

Сглобяваш в твоята кутия.

Публикувано изображение

Ако ти идва скъпо вземи 2GB ram.

Старото захранване го изхвърли че ще направиш някоя беля с него.

П.С. За процесорите Tray значи че е само процесора, а Box е той заедно с охлаждане в пакета или аз съм в грешка?

Точна така.

Не останаха пари за записвачка но освен от рамта не виждам от какво друго може да се ореже.

Освен да вземеш дъно с вграденото видео........

Колкото до греенето, някои те е излъгал, няма такова нещо.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

Повечето са BOX и да, с охлаждане е! Колкото до магазините, плесио е с малко завишени цени. Ако си от софия, имаш голямо разнообразие. Компонентите, които ще се опитам да вместя в бюджета са от sky.bg

Дъно: ASROCK 870 EXTREME3 140лв.

Процесор: AMD Athlon II X4 Quad Core 630 165лв.

РАМ: KINGSTON 1GB DDR III 1600 HyperX 100лв.

Видео: SAPPHIRE 512MB HD5550 DDR5 PCI-E 126лв.

Хард диск: WD 500GB 7200 16MB SATA II Blue 70лв.

601лв.

И тук парите свършиха.. :yanim:

Захранването не е добра идея да го ползваш..

Ето и едно предложение с вградено видео:

Дъно: ASROCK 880G EXTREME3 180лв.

Процесор: AMD Phenom II X2 Dual Core 555 160лв.

РАМ: KINGSTON 1GB DDR III 1600 HyperX 100лв.

Хард диск: WD 500GB 7200 16MB SATA II Blue 70лв.

Захранване: COOLER MASTER EXTREME 400W 90лв. - Ако имаш възможност да дадеш някой лев отгоре, вземи някое по-хубаво захранване. :P

600лв.

Щом желанието ти е ASUS,предложението на Петьо Стоянов е добро!Незнам в какво състояние и каква е кутията ти,за нея ти си преценяваш!Захранването го махай щом е старо и noname! Бих предложил тази видеокарта - Ati Sapphire HD5550 512MB GDDR5, 128 bit, PCI-E 2.0, D-Sub, Dual-Link DVI, HDMI 139.16лв. За бюджета с който разполагаш Fortron е най-удачния вариант за захранване! Колегите са предложили WD,бих добавил Hitachi 500GB Sata II горе долу на тези пари! DDR3 2GB 1600MHz Hyper X Kingston 66.09лв. И ще останат пари за писачка!Но се лишаваш от 2GB RAM! Процесора мисля е достатъчен в лицето на двуядрения Athlon!

Публикувано изображение

Ако ти трябва DVDRW махни единият модул RAM и на първо време карай с 2GB, но по-добре вземи 30лв. от някой и не се лишавай от паметта.

Публикувано изображение

Ако ти трябва DVDRW махни единият модул RAM и на първо време карай с 2GB, но по-добре вземи 30лв. от някой и не се лишавай от паметта.

Това захранване Enermax Cyclops е някаква загадка,липсва такава серия в сайта на Enermax!Ако беше тяхно щеше да струва колкото един Corsair 400W!Незнам лично мое мнение!

Има го въпроса зададен във форума на Enermax и са отговорили, че наистина е тяхно захранването, но е бюджетна серия и за това го няма в сайта(не намирам линка в момента). Ето му характеристиките на сайта на Reset - http://www.reset.bg/catalog/product_info.php?cPath=39_197&products_id=5475 Във всеки случай е по-добро от боклуците които почнаха да правят Fortron напоследък. Последните им модели нямат нищо общо с името което имаха едно време и все едно са хибрид от Fortron и JNC(произволен боклук). Алтернатива на Циклопа е Akasa AK-P350PG-BKEU, стига да го има в наличност. FSP вече не смея да препоръчвам, че все проблеми с тях напоследък.

• Автор

Благодаря ви много. Ще имам в предвид съветите. Най ми допадна идеята на Петьо Стоянов със вграденото видео. Излиза може би около 500 лв. Така и за DVD ще има и няма да се лишавам от 2-рата плочка РАМ.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Тъй като бюджета се разшири малко, а и вече избрах монитор, искам да попитам тази конфигурация, която се опитах сам да сглобя, добра ли е? Дали има някои несъвместими компоненти или нещо сбъркано и тн. Всичко: 982.66 лв. с доставката в София. Магазина е надежден, нали? Благодаря ви много. п.с. рутера ми е нужен, защото имам и лаптоп. PC-то ще е свързано с кабел от рутера.

post-157399-0-10779400-1290347746_thumb.

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

• Автор

Благодаря Ви много. Ще се съобразя със забележката. Искам само да попитам- това дъно не е всъщност AsRock. Не че има значение, но мисля че беше сгрешено в сайта. И питам защото на AsROck пише, че SATA кабелите са optional, докато на ASUS си пише колко са включени в пакета. Дали няма да се наложи да пазарувам кабелите отделно?

Тъй като бюджета се разшири малко, а и вече избрах монитор, искам да попитам тази конфигурация, която се опитах сам да сглобя, добра ли е? Дали има някои несъвместими компоненти или нещо сбъркано и тн. Всичко: 982.66 лв. с доставката в София. Магазина е надежден, нали?

Благодаря ви много.

п.с. рутера ми е нужен, защото имам и лаптоп. PC-то ще е свързано с кабел от рутера.

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=541401

Този рутер за малко повече пари.Захранването не е добро,което си избрал.

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=541451

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Благодаря Ви много. Ще се съобразя със забележката. Искам само да попитам- това дъно не е всъщност AsRock. Не че има значение, но мисля че беше сгрешено в сайта. И питам защото на AsROck пише, че SATA кабелите са optional, докато на ASUS си пише колко са включени в пакета. Дали няма да се наложи да пазарувам кабелите отделно?

Дъното наистина е на Асрок, не знам защо в конфигуратора излиза Асус. Ще доиде със всички кабели които се полагат не се притеснявай.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.