Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за видео карта

Featured Replies

Здравейте Искам да ви питам за съвет. Имам дънна платка MSI MS-7293 (има прикачен файл със подробна информация) и видео карта Nvidia GeForce 8400 GS и съм решил да си сложа по-нова малко Като да кажем Серия 200 на инвидия Спрях се на GT 240 (тъй като дъното ми поддържа DDR2 намерих в интернет такава видео карта с DDR2 ама много много не ги разбирам и за това искам да се допитам за съвет какво да правя. Бюджета ми е около 100 до 130лв. Мерси предварително. (Извинявам се ако темата ми не е на място,нов съм тук.)

post-285085-0-22591000-1290017777_thumb.

Report.txt

гледа се само слота за видеокартата :yanim: няма смисъл да гледаш памета :dollars: виж тази , малко е над лимита , но си заслужава :)

• Автор

Хм да точно тази гледах.Ама това Palit във името ми звучи странно.Какво представлява Palit ? И дали има производителността на GT 240 DDR3.

Редактирано от Krumdelib (преглед на промените)

Здравейте

........................

(Извинявам се ако темата ми не е на място,нов съм тук.)

Дъното работи с DDR2 Ram памет, но паметта на видео картата няма нищо общо с Ram паметта.

От значение е само слота в които се поставя видео картата, захранването също е важно.

Препоръчвам ти GALAXY 512M GT240 DDR5 PCI-E цената е 130лв.

Не се лъжи да взимаш видеокарта с много (1GB) но бавна памет(GDDR2).

При пазаруване онлайн си приготви и 8-10лв за доставка.

Хм да точно тази гледах.Ама това Palit във името ми звучи странно.Какво представлява Palit ? И дали има производителността на GT 240 DDR3.

Палит е производител на видео карти.

AMD(вече няма ATI) и Nvidia произвеждат чиповете други фирми "сглобяват" с тези чипове видео картите. Една от тези фирми е Палит.

Малко тъпо обяснено ама просто не се сещам как да обясня за да ме разбереш.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

• Автор

Дъното работи с DDR2 Ram памет, но паметта на видео картата няма нищо общо с Ram паметта.

От значение е само слота в които се поставя видео картата, захранването също е важно.

Препоръчвам ти GALAXY 512M GT240 DDR5 PCI-E цената е 130лв.

Не се лъжи да взимаш видеокарта с много (1GB) но бавна памет(GDDR2).

При пазаруване онлайн си приготви и 8-10лв за доставка.

Да но нали при различните ДДР там слота е с различен брои резки ли как да ги кажа примерно на ДДР 2 е със 1 резка (разполовява долната част на платката която влиза в слота на дънната платка на 2) е и ако си взема ДДР5 и сложа в такъв слот дали ще стане ?

• Автор

Ти тази видео карта в слота за рам памет ли мислиш да я набуташ???

Ха не как. Товя няма ли значение дето съм оградил аз това искам да попитам? Не рам паметта.Извинявай, че трудно се изразявам ама няма как хич не разбирам нищо от хардуер... :)

Публикувано изображение

(Това е характеристиката на сегашната ми видео карта.Има ли някакво значение, че на нея пише ДДР2 а аз примерно си купя тази ДДР5 дето ми предложихте?)

Слотовете за видео карта биват AGP и PCI Express. Твоето дъно е с PCI Express (според информацията която успях да открия за него), всяка една видео карта която е за PCI Express слот може да се сложи, без значение с каква памет е картата DDR2, DDR3, DDR4 или DDR5. Не знам как да ти го обясня да ме разбереш??? От значение е слота на които слагаш картата.

• Автор

Слотовете за видео карта биват AGP и PCI Express.

Твоето дъно е с PCI Express (според информацията която успях да открия за него),

всяка една видео карта която е за PCI Express слот може да се сложи, без значение с каква памет е картата DDR2, DDR3, DDR4 или DDR5.

Не знам как да ти го обясня да ме разбереш??? От значение е слота на които слагаш картата.

Ясна разбрах го много добре.Мерси за информацията. Та значи казваш че няма значение какъв ДДР е ? Дори и да си взема тази 5 пак ще стане ? (А тогава какво е предназначението на всяка от тези ДДР-и ?)

Ясна разбрах го много добре.Мерси за информацията. Та значи казваш че няма значение какъв ДДР е ? Дори и да си взема тази 5 пак ще стане ? (А тогава какво е предназначението на всичките тези ДДР-и ?)

И да има значение какво ДДР е.Видео карта с памет ДДР2 е по бавна от ДДР3 и в пъти по бавна от ДДР5.

Предназначението им е да означат скоростта на паметта.Затовати препоръчах тази с ДДР5 защото са на една цена в момента.

Картата не е капризна към захранване, но няма да е лоша да кажеш какво е, ватове и марка.

Захранването се вижда като свалиш страничния капак на компютъра, за такава карта ти трябва поне 350W качествено захранване.

• Автор

И да има значение какво ДДР е.Видео карта с памет ДДР2 е по бавна от ДДР3 и в пъти по бавна от ДДР5.

Предназначението им е да означат скоростта на паметта.Затовати препоръчах тази с ДДР5 защото са на една цена в момента.

Картата не е капризна към захранване, но няма да е лоша да кажеш какво е, ватове и марка.

Захранването се вижда като свалиш страничния капак на компютъра, за такава карта ти трябва поне 350W качествено захранване.

Захранването е Codegen Модел : 300XA 350вата ?

С това захранване си гръмнал 100%.Ще трябва да го смениш.

• Автор

С това захранване си гръмнал 100%.Ще трябва да го смениш.

Някакви предложения какво да търся и цена ако може?

• Автор

това ще ти свърши работа http://sky.bg/Details.aspx?ID=15961

Ок мерси. А може ли да ми кажеш г/д какво да гледам ако примерно реша да си взема не този а друг захранващ блок ? Да кажеме си намеря на черно нещо ?

Ок мерси. А може ли да ми кажеш г/д какво да гледам ако примерно реша да си взема не този а друг захранващ блок ? Да кажеме си намеря на черно нещо ?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=57214

• Автор

Мерси много на всички отзовали се.

Имам още един въпрос:

Значи г/д параметрите на компютъра ми са тези :

CPU :Intel Pentium Dual E2180 2.0 ghz

RAM:2Gb

Захранването вече разбрахте какво е

Та мисълта ми е кое ще е по-разумно да си сложа GALAXY 512M GT240 DDR5 или PALIT GT240 1GB DDR2 тази (да кажеме, че съм сложил свестно захранване) коя ще ми върши повече работа при положение, че ще ползвам

ПЦ то предимно за тежки игри с нагласата, че ще ги играя на Медиум качество ?

Имам още един въпрос:

Та мисълта ми е кое ще е по-разумно да си сложа GALAXY 512M GT240 DDR5 или PALIT GT240 1GB DDR2 тази (да кажеме, че съм сложил свестно захранване) коя ще ми върши повече работа при положение, че ще ползвам

Човек,вземи и рабери!Карта с DDR5 памет ще е по-добра от карта с DDR2 памет.Взимай си картата с DDR5 паметта.

...при положение, че ще ползвам

При това положение ти трябва доста по-добра карта, нещо от сорта на HD 5750 или поне HD 5670

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

При това положение ти трябва доста по-добра карта, нещо от сорта на HD 5750 или поне HD 5670

и как ще ги вземе тези карти за 120 лв ?!

Имам още един въпрос:

поне за мен Galaxy като производител са много слаби и бих си по-търсил Palit с DDR5 - това е моя съвет !

какво имаш предвид под тежки игри ?!

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

и как ще ги вземе тези карти за 120 лв ?!

Ами няма как да ги вземе за 120 лв. "120 лв" и "предимно за тежки игри с нагласата, че ще ги играя на Медиум качество" - трудно се изпозват в едно изречение.

това ще ти свърши работа http://sky.bg/Details.aspx?ID=15961

Няма го в наличност от известно време, та ще трябва да се насочиш към Fortron FSP400-60APN за горе-долу същите пари. Ако нямаш пари задължително първо купи захранване и после мисли за видеокартата. Производителя не е от особено значение - дали ще е Galaxy, Palit, Inno 3D все тая. Единственото условие е, да е с бързата DDR5 памет, без значение от нейният обем.
  • Автор

какво имаш предвид под тежки игри ?!

Еми знам, че няма да играя най-тежките игри на макс, но поне медиум да им се порадвам. Приятел има тази видео карта и гледам доста добре му вървят игрите така, че мисля че ме устройва.

Няма го в наличност от известно време, та ще трябва да се насочиш към Fortron FSP400-60APN за горе-долу същите пари. Ако нямаш пари задължително първо купи захранване и после мисли за видеокартата. Производителя не е от особено значение - дали ще е Galaxy, Palit, Inno 3D все тая. Единственото условие е, да е с бързата DDR5 памет, без значение от нейният обем.

Ок ще се консултирам първо с един човек, който би трябвало да разбира от "жици" и ще оправя първо захранването. Мерси много.

Еми знам, че няма да играя най-тежките игри на макс, но поне медиум да им се порадвам. Приятел има тази видео карта и гледам доста добре му вървят игрите така, че мисля че ме устройва.

Ок ще се консултирам първо с един човек, който би трябвало да разбира от "жици" и ще оправя първо захранването. Мерси много.

не ти трябва човек да разбира от жици , а да разбира от компютри - хардуер !

• Автор

не ти трябва човек да разбира от жици , а да разбира от компютри - хардуер !

Ясно ама човека не е само жичкаджия доста ги владее нещата пък и в града само него търсят за подобни неща.

А междо другото ако си поръчам от тук няма да ми излезне по евтино. Мисля, че курса на долара в момента е около 1.5 . Или доставката ще вдигне цената като тази от българските сайтове. И демек същото?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.