Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с водната риза

Featured Replies

Здравейте преди една седмица си пуснах камината с водна риза обаче имам проблем с обезвъздушаването на водната риза или и аз незнам вече дали е точно там проблема.Направил съм три варианта на схеми аз в момента съм на първи вариант и мисля да я преправям но незнам дали това е правилното решение и кой от вариянтите да избера.Проблема е че винаги при палене до 60гр.работи перфектно но от 70 до 80гр. започва едно леко тракане все едно ще завира след 15 минути горене отихва и дотам.Но ме притеснява че има въздух във водната риза и немога да го изкарам.Моля за компетентното ви мнение къде ми е грешката и по коя от схемите да я преправям ако се налага.Благодаря предварително.

Камината 1 вар.bmp

post-106712-0-09558600-1290365727_thumb.

post-106712-0-86053900-1290365746_thumb.

сега да обясня как е примен ! Разшритеният съд е вързан на последният радиатор на мястото на обезвъздушителя и той най-високо ! Ако имаш бойлер в системата трябва да е по ниско(бойлер) ! препоръчвам навсякъде ръчни обезвъздушители. хубаво е да имашш нивомер на разширителният съд и да виждаш колко е пълен ! това което казваш повече ми прилича на това , че нямаш достатъчно вода в системата и когато водата е по-малко и става на пара и тази пара прави то трептене. моя съвет е да разкараш тези автоматичните и сам да си обезвъздушаваш цялата система.Това се случва ако системата е отворена , а не затворена.Твоята е отворена нали ?!

• Автор

Ами да тя е отворена системата.Кажи ми дали е грашка че тръбата от изхода слиза директно надоло и след това тръгва към колектора на вариант 1 и това да е причината да не може да се обезвъздуши.Имам нивомер на разширителния съд и нивото ми е на средата но забелязвам спад когато е студена все едно ми губи вода.И съм много объркан ето сега преди малко я запалих и пак същото всеки път обезвъздошавам има ръчни обезв. на радиаторите и лирите а автоматични само на колекторите и отзад на камината сложих защото ми казаха че било задължително а отпреди бях с коляно и да ти кажа ми тропаше по малко незнам какво да предприема кой вариант от схемите.

това със схемите може би е най-добре някой(параджия) да дойде на място и да прецени ! поне така аз си реших проблема ! водата като се стопли се разширява и затова се променя нивото в съда - чиста физика :speak:

Според вариант 1 трябва да махнеш или поне да сложиш преди него (откъм съда) един ръчен обезвъздушител! Нали знаеш, че колкото повече колена има, толкова повече удари се получават? Също трябва да гледаш нивото на водата, като е пълна системата, виж дали има резервна вода в съда! Успех!

• Автор

това със схемите може би е най-добре някой(параджия) да дойде на място и да прецени ! поне така аз си реших проблема ! водата като се стопли се разширява и затова се променя нивото в съда - чиста физика :speak:

А за другите два варианта кой е по добър има ли смисълл да я преправям системата и аз вече съм на мнение че трябва да сложа навсякъде ръчни обезвъздушители но дали това ще ми разреши проблема.А дали не е проблем че изходящата топла вода от камината слиза право надолу и от там да идва грешката

точно това написах ! най-добре човек с опит да погледне и да прецени !

Трябва да повдигнеш височината на обезвъздушителя на горещата вода от камината с около 20-30 см.Водната ризата е изпълнена технологично с разлика във височините на изхода и най-високата и точка от порядъка на 5-8 см.Точно там остава въздух и създава проблеми.При мен схемата на свързване е като твоята,тръбите слизат към пода и минават успоредно на первазите.Преправянето на цялата система ще отнеме време и нерви,просто няма смисъл от това упражнение.

• Автор

Трябва да повдигнеш височината на обезвъздушителя на горещата вода от камината с около 20-30 см.Водната ризата е изпълнена технологично с разлика във височините на изхода и най-високата и точка от порядъка на 5-8 см.Точно там остава въздух и създава проблеми.При мен схемата на свързване е като твоята,тръбите слизат към пода и минават успоредно на первазите.Преправянето на цялата система ще отнеме време и нерви,просто няма смисъл от това упражнение.

Не ми пречи да я преправя но тези 20/30 см няма накъде да ги вдигна.Според тебе с коя от другите две схеми ще си реша проблема втората или третата.

И трите схеми на свързване имат един общ недостатък-обезвъздушаването.Всички обезвъздушители са по-ниско от най-високата точка на камината.Какъв е проблема,за да не може да се повдигне този до камината поне до нивото на затварящата клапа на димоотводната тръба?

• Автор

И трите схеми на свързване имат един общ недостатък-обезвъздушаването.Всички обезвъздушители са по-ниско от най-високата точка на камината.Какъв е проблема,за да не може да се повдигне този до камината поне до нивото на затварящата клапа на димоотводната тръба?

еми ще го вдигна тогава и ще пиша ако има нещо много ти благодаря за съдействието.

• Автор

Еми да направих го повдигнах го с 30см и спря да трака поне за сега.А сега изкам да ти изкажа най-искренни благодарности за компетентното мнение надявам се да има повече хора като тебе.Страхотен си.
  • 3 години по-късно...

тук се пише на български !

А ти къде видя , че се е писало на друг език, и си оправи снимката мн е малка и нищо не се личи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.