Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

GENERIC USB mass storage usb device?

Featured Replies

Това се появява всеки път когато мушна моята Кингстън 16ГБ флашка

Проблемът се получи когато без да искам инсталирах /или поне се опитах/ убунту 8.4 преди

да се беше инсталирал на цяло даде някакъв ерор и аз разбрах че това е флаша ... и после

се оправих с инсталацията /махнах флашката и си го инсталирах (убунтуту :П) на твърдия диск/

Та сега проблема е че флашката не ще да се отваря защото доколкото разбирам съм и изтрил

системните файлове по време на инсталацията и сега под всяка ос излиза различно:

Уинбоз7 - това на снимката само че в май компютър я няма

Уиндоус ЕсПи - същото излиза но я има в май компютър само че като се опитам да я отворя

ме подканва да вкарам самата флашка

Убунту 8.4 и Линукс Минт 10 - излиза в компютър само че казва че не е монтирана ...

И така има ли оправия или да се сбогувам с любимата си /все пак е 16ГБ :Д/ Флашка

Който може да помага ..

Мерси предварително!!

Редактирано от N.e.A.d.E.k.V.a.T.e.N. (преглед на промените)

Това се появява всеки път когато мушна моята Кингстън 16ГБ флашка

Проблемът се получи когато без да искам инсталирах /или поне се опитах/ убунту 8.4 преди

да се беше инсталирал на цяло даде някакъв ерор и аз разбрах че това е флаша ... и после

се оправих с инсталацията /махнах флашката и си го инсталирах (убунтуту :П) на твърдия диск/

Та сега проблема е че флашката не ще да се отваря защото доколкото разбирам съм и изтрил

системните файлове по време на инсталацията и сега под всяка ос излиза различно:

Уинбоз7 - това на снимката само че в май компютър я няма

Уиндоус ЕсПи - същото излиза но я има в май компютър само че като се опитам да я отворя

ме подканва да вкарам самата флашка

Убунту 8.4 и Линукс Минт 10 - излиза в компютър само че казва че не е монтирана ...

И така има ли оправия или да се сбогувам с любимата си /все пак е 16ГБ :Д/ Флашка

Който може да помага ..

Мерси предварително!!

под Убунту какъв е резултата от:

sudo fdisk -l
  • Автор

под Убунту какъв е резултата от:

sudo fdisk -l

Това в терминала ли да го пиша?

Сега не съм пробвал .. но под убунту и ментата в Gparted не излиза ...ако има

значение де ...

Това в терминала ли да го пиша?

Сега не съм пробвал .. но под убунту и ментата в Gparted не излиза ...ако има

значение де ...

Да, в терминал

А флашката работи ли на друг компютър?

• Автор

Да, в терминал

А флашката работи ли на друг компютър?

Nope Пробвах на настолия и лаптопа ...

сега подкарвам убунтуту да видя какво ще стане с командата

Nope Пробвах на настолия и лаптопа ...

сега подкарвам убунтуту да видя какво ще стане с командата

Щом на два различни компютъра не работи ......

счупил ти се е фирмуера на флашката, може да се оправи но трябва да се разбере точно с каква памет и какъв контролер е, а това се разбира при внимателно разглобяване и после http://flashboot.ru/index.php?name=iflash се намира порходящото туулче...

• Автор

счупил ти се е фирмуера на флашката, може да се оправи но трябва да се разбере точно с каква памет и какъв контролер е, а това се разбира при внимателно разглобяване и после http://flashboot.ru/index.php?name=iflash се намира порходящото туулче...

Аз и руски е трудна комбинация

Тя тъй и тъй си беше пукната мако флашката и ....

Снимка 1 Снимка 2

Kingston DT100 16 Gb VID:0951 PID:1607 контролер: SSS6690 памет: FQ64G08UCT1-24 туулче: SSS_6686_TC58NC6686_MPTOOL_v2150

Использовал 6690_B1-CM_20090618_V306_1DF1.BIN (в ини-файле надо два раза указать этот бин, будьте внимательны). Флеш заработала.

в преразказ с допълнение: използван е 6690_B1-CM_20090618_V306_1DF1.BIN (във .ini файла на туулчето на две места трябва да се укаже тоя .BIN преди да се стартира туулчето)

http://www.flashboot.ru/Files-file-329.html тулчето, ама без четене няма да стане:

http://www.flashboot.ru/forum/index.php?topic=2289.0

аз съм съживявал, но контролера беше съвсем друг, както и туулчето, пък и проблема - виждаше се 0 гб. като я ресетнах си стана 8 - колкото си беше, но взе да се открива като стандартен usb 2.0 mass storage, щото затрих оригиналните viд и pid, както и инфото на кингстън-а от флашката, освен това спря да се открива от биос - тоест вече не ставаше за буут-ване, но на човека на който беше му трябваше за данни и пак си беше доволен...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Kingston DT100 16 Gb.......трябваше за данни и пак си беше доволен...

Я дай пак ... последно кое да дръпна ... и няма ли да си я правя буут вече /cry/

http://www.flashboot.ru/Files-file-329.html тулчето...

http://www.flashboot.ru/forum/index.php?topic=2289.0 обяснения как се съживява (на втора страница)...

късмет...

ако четеш обясненията, тия обяснения със даване на крачета на чипа към маса ги пропусни, щото може да убиеш чипа с някое късо...

би трябвало да може да бъде boot, просто аз не гледах че туулчето, което ползвах сложи някакви default pid и vid и втори път не можах да го подкарам да сменя pid и vid...

с това ini:

[OEM]

PN=6690 + Toshiba 43nm D3 Normal Flash

Note=ISP:6690_B1-D3_20090929_V221_8433.BIN

VID=0x0C76

PID=0x0005

VENDOR_NAME="SanDisk"

PRODUCT_NAME="Error Disk"

DOS_Volume="SanDisk"

STRING_DESC_ENABLE=1

FW_VERSION=0xB1

[FEATURE_SETTING]

FLASH_OP="ALL123"

ID35=1

ID45=1

[iSP]

Code=6690_B1-D3_20090929_V221_8433.BIN

[LED]

LED_Period=0

LED_DutyCycle=50

от кингстън получил сандиск, но работещ...

а за конгстън ini-то трябва да стане така според мен:

[OEM]

PN=6690 + Toshiba 43nm D3 Normal Flash

Note=ISP:6690_B1-D3_20090929_V221_8433.BIN

VID=0x0951

PID=0x1607

VENDOR_NAME="Kingston"

PRODUCT_NAME="DT100"

DOS_Volume="Kingston"

STRING_DESC_ENABLE=1

FW_VERSION=0xB1

[FEATURE_SETTING]

FLASH_OP="ALL123"

ID35=1

ID45=1

[iSP]

Code=6690_B1-D3_20090929_V221_8433.BIN

[LED]

LED_Period=0

LED_DutyCycle=50

това съм променил само:

VID=0x0951

PID=0x1607

VENDOR_NAME="Kingston"

PRODUCT_NAME="DT100"

флашката едва ли се е счупила щото си инсталирал линукс, просто контролера се лудва по някога особенно при много обръщения за четене запис...

на руски скачать се превежда сваляне/download

• Автор

http://www.flashboot.ru/Files-file-329.html тулчето...

http://www.flashboot.ru/forum/index.php?topic=2289.0 обяснения как се съживява (на втора страница)...

късмет...

ако четеш ......DT100"

флашката едва ли се е счупила щото си инсталирал линукс, просто контролера се лудва по някога особенно при много обръщения за четене запис...

на руски скачать се превежда сваляне/download

Да това скачать го знам а ма другото даже гугъл не може се оправи с него ...

ако може и ти се занимава през скайп или тийм виуивър щото ме е страх и не разбирам ... Моля ... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

сори, не ми се занимава... пък просто на руснаците са най напред - за това и гугъл друго не може да намери... пък при теб вариантите са 2 - нова флашка или четене и оправяш старата или пак нова... няма какво да губиш, но ако четеш внимателно и с малко късмет може да спечелиш старата флашка...

• Автор

сори, не ми се занимава... пък просто на руснаците са най напред - за това и гугъл друго не може да намери... пък при теб вариантите са 2 - нова флашка или четене и оправяш старата или пак нова... няма какво да губиш, но ако четеш внимателно и с малко късмет може да спечелиш старата флашка...

:)

Мерсииииии Станааааааа ... :)

И аз първия момент

...ъЪъъъ.. Флашката свеТи .. ко тя СвЕтИИИИи ...

БЛАГОДАРЯ ТИ ИСКРЕНО

Хайде приятна вечер !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.