Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дилема за ASPIRE AS5741ZG?

Featured Replies

От известно време разглеждам офертите за лаптопи. Изчетох доста из форумите и не мога да реша. Бюджета е 1000-1200. Последно гледах /везните се наклоняват / към долния модел, като една от компаниите го предлага и с инсталиран уин7. Просветлих се, че актуалните модели за процесорите са И3 и и5, но масово с i3 видео ати 5470, 4670 в по скъпите комбинации 5660. Рядко, май не съм и убедена, че има i3 s Nvidia или поне тази комбинация е доста над бюджета. Та към момента търся отзиви за процесорите на интел пентиум Р6000. Целта на лаптопа ще е да замени или по скоро да дублира остарялото дом ПС, т.е. сърфиране, филми, офис приложения... от време на време някоя игра. ASPIRE AS5741ZG P603G50M INTEL P6000 1.86GHz 1066FSB 3MB L3 NVIDIA GeForce GT320M 1GB DDR3 ram 3MB DDR3 HDD 500MB Windows 7 Home Premium

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

за тези пари може да си купиш къде по добро РС ! след 2г само ще можеш да казваш , че имаш лаптоп който става за пишеща машина :)

• Автор

за тези пари може да си купиш къде по добро РС ! след 2г само ще можеш да казваш , че имаш лаптоп който става за пишеща машина :)

По добър?

• Автор

да , от лаптопа който си харесал :)

И какво включва мнението "по добър" - евнтуално оферта къде се предлага по доброто нещо, за тази цена. В горната оферта 1199.00 хардуерната комбинация + уин7, който е около 200.00 лв, така че реално хардуера излиза около 1000.00.

Моето питане е по скоро около Пентиума, ако някой е ползвал, колкото до видео картата до сега, макар да е на стацинарен комп, съм ползвала енвидия - за около 10 години, картата не е мръднала. Та затова и за лаптопа се насочвам към енвидия, макар да се съмнявам, че такава машина може да изкара 10 год.

Процесорът се справя по-добре от средния клас Core 2 Duo (например P7350 или T6400), което е задоволително. Това е сравнениe в конфигурация с Intel GMA 5700MHD, а в твоят случай с NVIDIA GeForce GT320M 1GB DDR3 нещата ще изглеждат дори по-добре.

И какво включва мнението "по добър" - евнтуално оферта къде се предлага по доброто нещо, за тази цена. В горната оферта 1199.00 хардуерната комбинация + уин7, който е около 200.00 лв, така че реално хардуера излиза около 1000.00.

Моето питане е по скоро около Пентиума, ако някой е ползвал, колкото до видео картата до сега, макар да е на стацинарен комп, съм ползвала енвидия - за около 10 години, картата не е мръднала. Та затова и за лаптопа се насочвам към енвидия, макар да се съмнявам, че такава машина може да изкара 10 год.

от няколко години насам невидия за преносим ком = проблеми и нов лаптоп, ако искаш лаптоп - трябва да е с ати, настолен може и с невидия - там им монтират по добри охлаждания и не се скапат толкова често... колкото до процесора - на тая честота няма да е много бърз... просто според мен е пентиум дуал кор с подръжка на ддр3, и вградено по 32нм технология

http://www.google.bg/search?q=intel+p6000+benchmark - втория линк в търсенето, виж графиката... просто това е новия целерон :)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Колежке, виж това! Вярно, че е малко над лимита ти , но процесорчето е в пъти по-ок.....А windows можеш винаги да му сложиш. :eek:http://pcstore.bg/laptopi/ACER-4/ACER-Aspire-5742G-LX-R5D0C-009-Red-3GB-1354

Редактирано от nolimit71 (преглед на промените)

• Автор

Колежке, виж това! Вярно, че е малко над лимита ти , но процесорчето е в пъти по-ок.....А windows можеш винаги да му сложиш. :D

http://pcstore.bg/laptopi/ACER-4/ACER-Aspire-5742G-LX-R5D0C-009-Red-3GB-1354

О да. Това много го заглеждах или по скоро модела с I3 дори ми се побира в бюджета. Но съм далечко от София. Нямам опит с интернет магазините, но като знам курирските фирми как прехвърлят товарите не съм много убедена, че ще стигне читав до мен. а разликата в цените е чувствителна или поне избора за София е доста голям и може би това сваля цените.

Колкото до уин-а знам, че по принцип мога да му сложа, но допълнително ми се усложнява живота да намеря някой да го направи. Сама да се справя, а тепърва да се уча на Линукса .... не че няма. Стария уин си го купих и макар да не ми се е налагало да го преинсталирам не съм имала проблем с ъпдейти , служи вярно вече 9 години.

Мисля , че не бива да се притесняваш за евентуална повреда при пренасянето на лаптопа.Носят го, отваряш го гледаш, пуска, ако ти хареса вземаш, ако не го връщаш за сметка на фирмата. Прочети внимателно гаранционните условия които предлагат.Виж и това: http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_5551G-Acer_Aspire_5551G_LX_PUU0C_004 Не се притеснявай от процесора, по-студен е от интелските :cool: .Можеш да поразгледаш тестовете. На който обаче и да се спреш, ти желая късмет.:-)

О да. Това много го заглеждах или по скоро модела с I3 дори ми се побира в бюджета. Но съм далечко от София. Нямам опит с интернет магазините, но като знам курирските фирми как прехвърлят товарите не съм много убедена, че ще стигне читав до мен. а разликата в цените е чувствителна или поне избора за София е доста голям и може би това сваля цените.

Колкото до уин-а знам, че по принцип мога да му сложа, но допълнително ми се усложнява живота да намеря някой да го направи. Сама да се справя, а тепърва да се уча на Линукса .... не че няма. Стария уин си го купих и макар да не ми се е налагало да го преинсталирам не съм имала проблем с ъпдейти , служи вярно вече 9 години.

Не знам кое как прехвърлят, ама аз само така си пазаря. До сега да чукна на дърво проблем не е имало. Лаптопите са така опаковани че и слон да им мине отгоре пак нищо няма да им стане.

Съжалявам за офтопика :cool:

Не се притеснявай от процесора, по-студен е от интелските :cool:

И по-бавен колега, и по-бавен. AMD в мобилен компютър - не и в този живот. А Pentium P6000 си е Core™ i3 без Hyper Threading И с леко понижена честота. Dell Inspiron N5010 HD550V=HD4650 с 320 unified pipelines, 128-bit и 1GB DDR3. Реално е съвсем малко по-бавна(около 8-10%) от HD5650.

http://news.laptop.bg/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8E%D1%82%D0%B0/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8E-%D0%BD%D0%B0-acer-aspire-5551g-%D1%81-%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%8F%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%BD-amd-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80/

От тук колежката може да добие горе-доло представа как се държи 5551Г при натоварване, и къде стои процесора ппо производителност.Не съм казвал че е по-бърз от I3 , но ми е интересно как би се справил "Dell Inspiron N5010 HD550V" в горния тест. Иначе, избора си е неин. :cool:

http://news.laptop.bg/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8E%D1%82%D0%B0/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8E-%D0%BD%D0%B0-acer-aspire-5551g-%D1%81-%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%8F%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%BD-amd-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80/

От тук колежката може да добие горе-доло представа как се държи 5551Г при натоварване, и къде стои процесора ппо производителност.Не съм казвал че е по-бърз от I3 , но ми е интересно как би се справил "Dell Inspiron N5010 HD550V" в горния тест. В никакъв случей не агитирам за един или друг модел, просто ми се стори , че този не е зле като цена-производителност. :P

Редактирано от nolimit71 (преглед на промените)

• Автор

Много благодаря на отзовалите се. Доста ме накарахте да прочета, отдавна не бях упражявала езикови познания. Доколкото схванах от прочетеното Н-видия са имали проблеми с видеокартите и по конкретно охлаждането на въпросните. Поради малкото място в лаптопите трудното охлаждане води последващи проблеми в останалите системи и лаптопите си заминават по бързо. Правилно ли съм сващам да се насоча към лаптоп с АТИ карта.

Много благодаря на отзовалите се. Доста ме накарахте да прочета, отдавна не бях упражявала езикови познания. Доколкото схванах от прочетеното Н-видия са имали проблеми с видеокартите и по конкретно охлаждането на въпросните. Поради малкото място в лаптопите трудното охлаждане води последващи проблеми в останалите системи и лаптопите си заминават по бързо. Правилно ли съм сващам да се насоча към лаптоп с АТИ карта.

Мобилните видео карти на Nvidia просто си умират...

Особено тия от 8400/8600 сериите, но се твърди, че и 9xxx сериите може да имат подобни проблеми.

И аз ще препоръчам Intel или ATi видео за лаптоп.

Относно AMD в мобилен компютър-и аз бях с големи резерви, но с последните си процесори AMD са пооправили положението и вече настигат Intel мобилните процесори..а, да и не греят толкова...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.