Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си направя форум

Featured Replies

С един приятел решихме да се хванем сериозно, да разучим phpBB и да направим един форум т.е. решихме да направим един сериозен форум ( не просто лигавене ). И двамата сме новаци и проблема ми е, че не може да хостне нито един от нас форума. Веднага започнах да търся web-хостинг, но не откривам това което търся. В повечето, в които влязох ми дава готов форум. Идеята ми е дали не може да сваля phpBB и да кача обработения вече форум на някакъв интернет сървър? ( или просто трябва да работя върху готовия phpBB форум от нета - например bulboard ). Моля какъвто и да е отговора да ми обясните подробно, защото все пак говорите на начинаещ :yanim: По-подробно за идеята ми: Гледах уроци как да работя с phpBB и в повечето пише кои файлове да пипам и т.н. За това искам да направя всичко така да се каже "ръчно", а не с готов форум от нета ( само да му слагам дизайна и темите.. ). Отново казвам, че сега почвам да уча по-подробно phpBB така че не очаквайте големи мъдрости от мен ( а по скоро простотий :wors: ) ЕДИТ: За 1 коментар - сериозен форум искам, но първо искаме да почнем с ПРОБЕН форум - да го направим по-елементарен само с основната идея и да видим дали ще успеем да привлечем хора. Ако успеем тогава ще минем на платен вече. За сега няма смисъл да почнем с платен като сме 1. новаци, 2. не знаем дали идеята ни ще има успех.

Редактирано от KaWaii (преглед на промените)

Не схванах много от мнението ти, но за сериозен форум е добре да е с платен хостинг и домейн. Не знам какво сте опитвали вие двамата. Принципа е следния. Качвате файловете с FTP клиент и след това инсталираш (пише в инструкциите)

• 2 месеца по-късно...

Не знам какво има да схващаш доста ясно го е обяснил човека създал темата. Нужни са ти 2 неща 1.Сървър 2.Домейн име Платен хостинг не е нужен стига да имаш машина достатъчно добра за тая работа и да си направиш ти http сървъра трябва ти Apache MySql PHP и примерно за дата базата phpMyAdmin Препоръчвам ти, ако са сериозни нещата да си ги конфигурираш поотделно, но ако не ти се занимава да разнищиш как стават нещата. Използвай пакет като Appserver или Xampp, а по на там е хубаво да минеш на някоя линукс дистрибуция за сървъри или windows server edition. Ако стане известен форума и почнеш да печелиш нещо от него можеш да минеш на платен хостинг или да инвестираш в някоя добра машинка която да я ползваш като сървър гледай на се изхвърлиш за видео карта на тая машина :)

и примерно за дата базата phpMyAdmin

Човекът пита за phpBB.

Защо му размътваш още повече главата ?

Я пак прочети какво е phpMyAdmin !

Към автора на темата : дали ще качиш ти файловете на форума, или ще използваш вече качен - съдържанието е едно и също.

Общо взето.

Каквото си решил да редактираш в твоите си файлове, ще може да го направиш и с готовите от хостинга.

По принцип гледам да не съм груб, ама търпението ми не е безкрайно... Няма нужда да прочета какво е phpMyAdmin защото говоря от опит ти как си ме разбрал си е твой проблем даже в интерес на истината не искам да знам какво си разбрал... :whist: "решихме да направим един сериозен форум" Дадох на човека нужната информация за да постигне желания успех не знам какъв ти е проблема.

и примерно за дата базата phpMyAdmin

И аз докато четох това останах със впечатлението че това е самата БД ???На истина прочети това онова , и после говори.Погледни и малко граматика :cool: !

Момчета аз ще Ви дам хостинг място безплатно, няма да искам нищо в замяна, освен да се учите, много държа на това преди да се захванете с нещо да сте прочели какво означава и как под(ягодите) да работите с него. Имам и домейни които не ползвам, ако Ви се занимава и сте сериозни може да ми пишете, в противен случай моля не ме занимавайте.

И аз докато четох това останах със впечатлението че това е самата БД ???На истина прочети това онова , и после говори.Погледни и малко граматика :whist: !

Вижте са не съм специалист не съм програмист, ама съм вдигнал десетки различни сървъри на различни оперативни системи много добре знам какво е phpmyadmin.

Не знам дали сте компетентни по тая тема или просто се навъдиха много дървени философи, но това, че сте останали с впечатлението, че го мисля за самата дата база си е ваш проблем както вече казах.

"Mysql и примерно за дата базата phpMyAdmin" така надявам се вече да има малко смисъл за неразбралите това, че не съм уточнил, че е за администрация на базата данни не променя автоматично това което съм имал в предвид, а ако бяхте компетентни по въпроса предполагам самия факт, че съм написал mysql изключва възможността да мисля phpmyadmin за дата база.

Нека предположиме, че не знам какво е phpmyadmin и във двата случая съм дал качествмена информация и вие спамите и ме нападате за глупости понеже не сте разбрали защото не съм се уточнил.

Аз не съм уточнил, че не е и за бърсане на з*дн*ци

относно граматиката ми зарежи я тя е на това ниво заради качествената образователна система и компетентните органи свързани със нея.

Понеже когато тъпаците от класа ми дивееха в стаята учителите ми по български бяха прекалено заети да ми обясняват колко ми е била зле граматиката на контролното и когато изявявах желание вместо да вземат да ми обяснят, защо трябва да слагам запетая преди "че" и къде другаде да я слагам ми казваха да съм присъствал миналия час.

Смятам, че е достатъчно разбираема граматиката ми за да си затворите очите за лошата ми граматика защото вече стана банално не пиша ТаКа РаЗбиРаШ ЛИ....

• 1 месец по-късно...

Така напълнихте на човека темата с простотии.По темата:@KaWaii форум може да си направиш както безплатно така и с малко парички за начало ето ти един хост 000webhost в него има всичко за добро начало, вашата платформа (ядро) на форума phpbb3. Ако незнаеш как се инстралирва PHPBB3 пиши :ohmy:

Така напълнихте на човека темата с простотии.По темата:@KaWaii форум може да си направиш както безплатно така и с малко парички за начало ето ти един хост 000webhost в него има всичко за добро начало, вашата платформа (ядро) на форума phpbb3. Ако незнаеш как се инстралирва PHPBB3 пиши :wors:

Все едно говориш за уиндоус , казваш , че е добър , и го препоръчваш , а всъщност е бъг след бъг...А сега малко по-сериозно , целия свят знае , че 000webhost има проблеми със ДБ-тата . Прави си изводите :lol6: !

Абе вие идиоти ли те?На момчето не му трябва phpmyadmin,защото вече почти всички хостинги предлагат контролен панел-за не знаещите ето и линк към wikipedia.

За хостинг мода да ти препоръчам smshosting ,а за домейн- http://dot.tk .

Eто ти инфо за това как да свържеш домейна с хоста- http://blog.strahotni.com/

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

:weather3:

Най се кефя, когато потребител с един пост пита нещо и не се явява вече повече :ph34r:

А още по се кефя, когато се започне голямото мерене на .....базата данни, без да се погледне датата на последния пост, че даже и последното посещение на автора :biggrin:

Профил на KaWaii

Група:Потребители

Връзки:0Най-активен: phpBB (1 мнения)

Разглеждан: 205

Последно: 05 дек 2010 01:42

В момента: Офлайн

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Всъщност не, следя темата, обаче не влизам в акаунта ми освен ако не искам да пиша нещо ?

• 3 седмици по-късно...

Така... вземи си домейн оттук: http://www.co.cc , след нужните промени на DNS сървъри, можеш да го хостнеш тук: http://www.freehosting.bg , много добър хостинг според мен, използвам го от много време, и съм много доволен. Публикувано изображение За повече информация ми пиши ЛС! :)

Редактирано от Niken Antikov (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Гледам тука много разбирачи сте се събрали тук... Понеже и аз искам да си правя форум.. ама като гледам... един дава една идея... 2-ри я плюе... 3-ти дава идея 4-ти 5-ти и 10 ти я плюят и направо ме объркахте тотално... какво да правя и какво да използвам! И аз съм новак но нещо не намирам темата за полезна а за объркваща.... :X

Най лесния начин е чрез SMF. Ето клипче ако не знаеш как става: http://www.youtube.com/watch?v=3Lw1EkIvAzI. Другия начин е да си направиш регистрация в uCoz. Там много лесно можеш да си направиш сайт и форум, като за начинаещи става.

Редактирано от frozener (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Аз си правя едно форумче. Използвай безплатни.Другите са истинска загуба.Плащаш и след 2дни "Съжаляваме но сайта ви е блокиран" Аз използвах хоста 5gbfree.com Angels gate.com 。com домейн Скоро ще направя и видео и ще дам линк И аз ползвам simple machines Най-добрия

И аз ползвам simple machines Най-добрия

Глупости - SMF е един от тежичките и излишно усложнени софтуери, които са нелюбими не на един администратор. А безплатни хостове и форуми = проблеми. Направо хостингът с целият форум могат да изчезнат някой ден безследно и до там.
  • 1 месец по-късно...

Не знам какво има да схващаш доста ясно го е обяснил човека създал темата. Нужни са ти 2 неща 1.Сървър 2.Домейн име Платен хостинг не е нужен стига да имаш машина достатъчно добра за тая работа и да си направиш ти http сървъра трябва ти Apache MySql PHP и примерно за дата базата phpMyAdmin Препоръчвам ти, ако са сериозни нещата да си ги конфигурираш поотделно, но ако не ти се занимава да разнищиш как стават нещата. Използвай пакет като Appserver или Xampp, а по на там е хубаво да минеш на някоя линукс дистрибуция за сървъри или windows server edition. Ако стане известен форума и почнеш да печелиш нещо от него можеш да минеш на платен хостинг или да инвестираш в някоя добра машинка която да я ползваш като сървър гледай на се изхвърлиш за видео карта на тая машина :D

Платен хостинг не е нужен стига да имаш машина достатъчно добра за тая работа и да си направиш ти http сървъра- това как става ? Защото и аз се занимавам с phpbb3, но при повечето безплатни хостове не става работата вчера пробвах 3 безплатни Български хоста и пълна боза.Единият free.bg ти дава направо да инсталираш phpBB3 и си имаш стилове и тем подобни и не мога да се оправя така.

Глупости - SMF е един от тежичките и излишно усложнени софтуери, които са нелюбими не на един администратор. А безплатни хостове и форуми = проблеми. Направо хостингът с целият форум могат да изчезнат някой ден безследно и до там.

От подобна логорея човек остава с колебанието, че допира ти до SMF  е причинил операция на хемороиди.

Да наречеш най-добрия безплатен форумен скрипт усложнени софтуери е апогей на разбирачеството ти.

• 3 седмици по-късно...

От подобна логорея човек остава с колебанието, че допира ти до SMF  е причинил операция на хемороиди. Да наречеш най-добрия безплатен форумен скрипт усложнени софтуери е апогей на разбирачеството ти.

Най-удобният безплатен форумен скрипт, какъвто е според теб...според мен не е най-блестящият. Натоварването на сървърите е значително, тествал съм софтуера и съм правил сравнения с други системи, като имаше и значително по-малко натоварващи. Ако си краен потребител и не те вълнува натоварването на сървъра, то подобно нещо е без значение, разбира се.

Най-удобният безплатен форумен скрипт, какъвто е според теб...според мен не е най-блестящият. Натоварването на сървърите е значително, тествал съм софтуера и съм правил сравнения с други системи, като имаше и значително по-малко натоварващи. Ако си краен потребител и не те вълнува натоварването на сървъра, то подобно нещо е без значение, разбира се.

Сподели какви тестове си правил и какви резултати си получил. :wors:

Сподели какви тестове си правил и какви резултати си получил. :wors:

Условен тест - натоварване на сървър/заемане на ресурси в една и съща конфигурация с различни инсталирани системи като phpBB, IPB, SMF и други по-малко популярни.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Здравейте! Ще се възползвам и няма да отварям нова тема. :)

Направих си форум в bulgarianforum.net, но категориите, които създадох, не се показват, т.е. не са видими. Моля някой, който разбира да ми обясни как става. Благодаря предварително. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.