Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Анкета за година 2010 !

Featured Replies

1) Най-добър - Свободен Антивирус. Microsoft Security Essentials 2) Най-добър - Платен Антивирус. Norton AntiVirus 3) Най-добър - Свободен Firewall. Comodo Firewall 5 4) Най-добър - Платен Firewall. DefenseWall Personal Firewall 5) Най-добър - Пакет за сигурност - Internet Security. Panda Global Protection 6) Hадежда на годината - Софтуер, който е направил най-голям напредък през 2010 г. Microsoft Security Essentials 7) Tехническите иновации на годината - (ДНС защити, поведенчески анализ, облак ,DACs: .....) Нямам мнение. 8) И за да има ревност - най-добър "User" на годината в темата "Сигурност и антивирусна защита". Трудна работа,затова и нямам фаворит.

Редактирано от tenito (преглед на промените)

• Отговори 51
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Хайде, за да не ти се развали темата, че май натам върви, да се включа и аз в тази псевдо-анкета, със моето скромно мнение: ) Най-добър - Свободен Антивирус- тук съм категоричен, без да се замислям

• 1) Най-добър - Свободен Антивирус: avast! Free 2) Най-добър - Платен Антивирус: Norton AntiVirus 3) Най-добър - Свободен Firewall: COMODO Firewall 4) Най-добър - Платен Firewall: Outpost Fire

• 1) Най-добър - Свободен Антивирус - MSE - като качество, avast! - като възможности и AVIRA като Скенер... 2) Най-добър - Платен Антивирус - F-Secure 3) Най-добър - Свободен Firewall - Threat

1)Най-добър-Свободен Антивирус-AVG 2)Най-добър-Платен Антивирус-NAV 3)Най-добър-Свободен Firewall-Privatefirewal 4)Най-добър-Платен Firewall-DefenseWall 5)Най-добър-Пакет за сигурност-Internet security-NIS+KIS 6)Надежда на годината-Софтуер който е направил най-голям напредък през 2010- Microsoft Security Essential 7)Технически иновации на годината-(ДНС защити,поведенчески анализ,облак,DACs:...)-DNS сървъри 8)Наи-добър "USER"на годината в темата "Сигурност и антивирусна защита"-URIEL[

[И чак тогава съм аз по простата причина ,че съм дал всичко от себе си за форума ... Това е от мен !/quote]

Самоизтъкването не е на почит-аз това имах впредвид преди време,Пламене дано си ме разбрал иначе зле,не че ми пука то е за твоя сметка

Аре пак стана нкъв минус...аман

• Автор

Искам да благодаря на всички участвали в Анкетата.

Вотовете са доста динамични, като се има в предвид ,"...не мога да преценя"

Въпреки всичко си имаме победители в съответните графи, 2010 година :

1) Най-добър - Свободен Антивирус - Avast Free Antivirus - 11 вота

2) Най-добър - Платен Антивирус. - Norton Antivirus - 9 вота

3) Най-добър - Свободен Firewall - Comodo Firewall - 12 вота

4) Най-добър - Платен Firewall - Agnitum Outpost Firewall PRO - 8 вота

5) Най-добър - Пакет за сигурност - Internet Security - Kaspersky Internet Security - 14 вота

6) Hадежда на годината - Софтуер, който е направил най-голям напредък през 2010 г. - Microsoft Sucurity Essential - 7 вота

7) Tехническите иновации на годината - (ДНС защити, поведенчески анализ, облак ,DACs: .....) - Immunet Protect - 7 вота

8) И за да има ревност - най-добър "User" на годината в темата "Сигурност и антивирусна защита" - @ Uriel - 8 вота

5) Най-добър - Пакет за сигурност - Internet Security - Kaspersky Internet Security - 14 вота

6) Hадежда на годината - Софтуер, който е направил най-голям напредък през 2010 г. - Microsoft Sucurity Essential - 7 вота

7) Tехническите иновации на годината - (ДНС защити, поведенчески анализ, облак ,DACs: .....) - Immunet Protect - 7 вота

8) И за да има ревност - най-добър "User" на годината в темата "Сигурност и антивирусна защита" - @ Uriel - 8 вота

Глас народен глас БожиПубликувано изображение

Ако се погледне обективно....май анкетата напълно отразява истината! :)

Аз не съм съгласен с избора за безплатен антивирус, ма нейсе. Според мен петицата на АВАСТ просто е нещо ново (и като всяко ново се скача на него, докато е още ново) за компанията и много по-добра от четворката (но не и сравнена с Авира например - някой ако вярва на AV comparatives да види последните тестове, не че са мерило реално за нещата), но е на същото ниво като продукт на АВАСТ ...и... те така, де... Това си е лично мое наблюдение. Ако всички мислеха еднакво, нямаше да има смисъл от анкетата. :rolleyes:

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

• Автор

Аз не съм съгласен с избора за безплатен антивирус, ма нейсе. Според мен петицата на АВАСТ просто е нещо ново (и като всяко ново се скача на него, докато е още ново) за компанията и много по-добра от четворката (но не и сравнена с Авира например - някой ако вярва на AV comparatives да види последните тестове, не че са мерило реално за нещата), но е на същото ниво като продукт на АВАСТ ...и... те така, де...

Това си е лично мое наблюдение.

Ако всички мислеха еднакво, нямаше да има смисъл от анкетата. :speak:

Видях ти вота за Free Антивирус.

В новата версия на Авира нещо объркаха програмата с версия 10 в която се опитват да вкарат някои нови неща.

Има проблеми често с обновяванията също и хората избягаха.Тази последна версия 10 не е както трябва.

Иначе Авира може да си догони изгубеното с версия 11.Ще видим.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Така е. Права си. Забелязах това на три компа тази година. Много е досадно и може и да е опасно, може би. Не знам. Аз може би съдя най-вече по това, че майка ми си беше обезобразила компа с аваст (4-ката обаче), имаше най-различни гадинки, които я нападаха. Тази година много модно бе инф-буболечката от флашки през лятото. Ми аваст я засича и до там (пак за 4-ката говоря), и то правилно конфигуриран. Сложих и Авира. Жената на 65. Настроих и я, не на параноично ниво, просто едно две-неща. С изключение на рекламните прозорци, които тя не иска да махам (върви разбери възрастните :P) не забелязва, че има защита. На един приятел му препоръчах Авира. А брауз навиците са му... леле. Не се оплаква и ... те така. А иначе ми бръмчи за щяло и не щяло. За АВАСТ не искам да отварям дума, но все пак качих петицата. За 4 дни...

• Автор

Така е. Права си. Забелязах това на три компа тази година. Много е досадно и може и да е опасно, може би. Не знам. Аз може би съдя най-вече по това, че майка ми си беше обезобразила компа с аваст (4-ката обаче), имаше най-различни гадинки, които я нападаха. Тази година много модно бе инф-буболечката от флашки през лятото. Ми аваст я засича и до там (пак за 4-ката говоря), и то правилно конфигуриран. Сложих и Авира. Жената на 65. Настроих и я, не на параноично ниво, просто едно две-неща. С изключение на рекламните прозорци, които тя не иска да махам (върви разбери възрастните :)) не забелязва, че има защита. На един приятел му препоръчах Авира. А брауз навиците са му... леле. Не се оплаква и ... те така. А иначе ми бръмчи за щяло и не щяло. За АВАСТ не искам да отварям дума, но все пак качих петицата. За 4 дни...

Аvast 5 не работеше добре под windows 7 \64 бит-а.Сега с новата 5.1 гледам са започнали да наблягат на това.Web Shild-а все още не работи в Free версията(тоест непълна програма)за версия 6 казаха ,че ще го пуснат в действие.

Като цяло за мен от безплатните програми AVG Free и МSE са за предпочитане.Защо?

Защото са си с целите си модули.

Авира е най пълна в Premium версията а Аvast в Pro.

Аз не съм съгласен с избора за безплатен антивирус, ма нейсе. Според мен петицата на АВАСТ просто е нещо ново (и като всяко ново се скача на него, докато е още ново) за компанията и много по-добра от четворката (но не и сравнена с Авира например - някой ако вярва на AV comparatives да види последните тестове, не че са мерило реално за нещата), но е на същото ниво като продукт на АВАСТ ...и... те така, де...

Това си е лично мое наблюдение.

Ако всички мислеха еднакво, нямаше да има смисъл от анкетата. :yanim:

Ти може да не си съгласен, защото не разсъждаваш. Какво да видим в тестовете на AV-Comparatives? Това, че Avira има изключително високо ниво на засичане ли? Добре, виждаме че има, това е страхотно! На цената на какво? На твърде високото ниво на грешки (FPs)! Едното е за сметка на другото. Отличниците са именно онези, които балансират или пък имат високо ниво на засичане, без това да повлияе на бройките грешки, като например Symantec. Никой не е казал, че е лесно постижимо, просто явно го има и трябва да достигнат до формулата на успеха.

Така е. Права си. Забелязах това на три компа тази година. Много е досадно и може и да е опасно, може би. Не знам. Аз може би съдя най-вече по това, че майка ми си беше обезобразила компа с аваст (4-ката обаче), имаше най-различни гадинки, които я нападаха. Тази година много модно бе инф-буболечката от флашки през лятото. Ми аваст я засича и до там (пак за 4-ката говоря), и то правилно конфигуриран. Сложих и Авира. Жената на 65. Настроих и я, не на параноично ниво, просто едно две-неща. С изключение на рекламните прозорци, които тя не иска да махам (върви разбери възрастните :speak:) не забелязва, че има защита. На един приятел му препоръчах Авира. А брауз навиците са му... леле. Не се оплаква и ... те така. А иначе ми бръмчи за щяло и не щяло. За АВАСТ не искам да отварям дума, но все пак качих петицата. За 4 дни...

Ако почваме да разсъждаваме на базата на това, че имаме неприятна ситуация свързана с дадена антивирусна програма, то ние няма да можем да си изберем продукт. Антивирусната не е най-важният фактор, има си и други мерки, които е необходимо да бъдат взети - обновен софтуер, обновена операционна система, навици при сърфиране из Интернет и прочие. Това, че има антивирусна програма, не значи че тя трябва да е животоспасяващ фактор за системата. Всеки е имал подобни ситуации, някои от нас повече от колкото някой може да си представи и ти казвам, че не съм видял някоя антивирусна програма да не се е издънила. Те не са идеални, тяхна е грешката, но също така има и човешка намеса, която също не е идеална, следователно не можеш да обвиняваш само антивирусната програма.

Тук може да видите коя антивирусна какво и колко засичала през годината. http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=161362&view=findpost&p=1822533

В случая Касперски и Нод не засичаха рууткитите, но не е болка за умиране.

За АВАСТ не искам да отварям дума, но все пак качих петицата. За 4 дни

Това какво ще рече, не ти харесва, като програма ?

На мен лично ми допада и я препоръчвам на повечето си познати.

Имам познати и с фирми корабна администрация и предпочитат нея.

Avast една от антивирусните, които най много са се задържали при мен другата е Касперски Workstation.

Харесва ми, защото не тормози системата сякаш е в режим на стелт освен това има не малко настройки да не проверява системни DLL файловете на OS.

Прозрачно кеширане,постоянен кеш и т.н.

Ти може да не си съгласен, защото не разсъждаваш. Какво да видим в тестовете на AV-Comparatives? Това, че Avira има изключително високо ниво на засичане ли? Добре, виждаме че има, това е страхотно! На цената на какво? На твърде високото ниво на грешки (FPs)! Едното е за сметка на другото. Отличниците са именно онези, които балансират или пък имат високо ниво на засичане, без това да повлияе на бройките грешки, като например Symantec. Никой не е казал, че е лесно постижимо, просто явно го има и трябва да достигнат до формулата на успеха.

Така е, но да не забравяме, че Аваст се нареди сред програмите, които при едно от погрешните засичания след недопроверен ъпдейт скапа доста компютри през Декември 2009. Чест им прави, че се извиниха на засегнатите.http://blog.avast.com/2009/12/04/apologies-for-bad-definition-update/ Не помня Авира да е имала подобен проблем. Така че според мен може понякога да има повечко погрешни засичания, но когато не са фатални и особено на системни файлове, не е чак такъв проблем.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

Не помня Авира да е имала подобен проблем. Така че според мен може понякога да има повечко погрешни засичания, но когато не са фатални и особено на системни файлове, не е чак такъв проблем.

Аз помня как ме доведе до преинсталация,но това не я прави лоша. Още повече,че беше някаква 5 или 6 версия.

Аваст от нещо подобно на антивирус се превърна в нещо на което може да му се има доверие макар и с две наум. Има стремително развитие и това може да ни радва но не и заслепява.

Аз помня как ме доведе до преинсталация,но това не я прави лоша. Още повече,че беше някаква 5 или 6 версия.

Аваст от нещо подобно на антивирус се превърна в нещо на което може да му се има доверие макар и с две наум. Има стремително развитие и това може да ни радва но не и заслепява.

Така е, съгласен съм. Петицата е страхотна и в много отношения ми допада повече от Авира. Просто ми е омръзнала песента в която Авира винаги е сред примерите за погрешни засичания. Не че моят опит е меродавен, но за годините, които съм я ползвал никога не съм имал проблеми с такива засичания.

Така е, но да не забравяме, че Аваст се нареди сред програмите, които при едно от погрешните засичания след недопроверен ъпдейт скапа доста компютри през Декември 2009. Чест им прави, че се извиниха на засегнатите.http://blog.avast.com/2009/12/04/apologies-for-bad-definition-update/ Не помня Авира да е имала подобен проблем. Така че според мен може понякога да има повечко погрешни засичания, но когато не са фатални и особено на системни файлове, не е чак такъв проблем.

По тази логика дай да обесим всичко живо от AVG Technologies , защото именно те са рекордьори по брой гафове, но държат рекорда по изтегляния в CNET. Те са набор от критерии в избора на антивирусна програма, просто не може заради една грешка да ги режеш, защото няма идеална. Ако имаше идеална с кеф бихме ги разкарали от списъка.

По тази логика дай да обесим всичко живо от AVG Technologies , защото именно те са рекордьори по брой гафове, но държат рекорда по изтегляния в CNET. Те са набор от критерии в избора на антивирусна програма, просто не може заради една грешка да ги режеш, защото няма идеална. Ако имаше идеална с кеф бихме ги разкарали от списъка.

Мисля, че не ме разбра. Аз не режа Аваст, напротив, както писах, в много отношения ми допада повече от Авира. Просто в почти всички писаници, тестове и т.н. все Авира се отъждествява с погрешни засичания, сякаш са я нарочили. Не казвам, че вероятно няма повече от нормалното, но да я слагат назад заради това и интерфейса, при положение, че антивирусната не си я слагаш да ти краси ОС, е меко казано досадно.

Аз бях писал "според мен" и то като цялостно впечатление. Чест прави на всяка компания, която осигурява безплатна антивирусна защита. Наблюденията са ми над слаби компютри. Това също влияе на впечатлението ми. Това, което ми харесваше при 4 на АВАСТ - boot time scan, което откриваше неща, които не открива при подробно "десктоп" сканиране, сякаш в тази версия... не знам, доста претупано изглежда сякаш. В 4 -ката този тип сканиране съм виждал как е спасявал два компютъра и е нещо, което други програми така и не имплементираха в продуктите си (да не се бърка със сейф мод скан). Мнението ми е, че доста хора са отблъснати от Авира заради неугледният интерфейс и липсата на разни модни джиджавки, чиято ефикасност е съмнителна. Маркетинговите трикове на различни производители по време на "финансова криза" могат да спасят въпросният производител. Ние може да сме умни маймуни, но за животни, не сме чак толкова интелигентни всъщност. ;) Иначе споменах ЕйВи Къмперативс, понеже изкарват читав отчет за условията при които тестват продуктите си, но и тях, кой знае кой и какво им плаща... Проактивните тестове: http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_retro_nov2010.pdf (откриване на нови и непознати заплахи) Фалшиви засичания: http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/fp/avc_fp_aug2010.pdf (тук авира е след аваст, но преди Касперски, Софос и Тренд Майкро) Тест за производителност: http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/performance/performance_dec_2010.pdf (декември. Лично за мен, това е важно - до колко влияе на производителността на машинкатаТук аваст бие, което, хм, аз не съм много съгласен, но може би е така...) Другите тестове на компанията са стари и мнението за 5-ицата на АВАСТ едва ли е коректно тъй като бе още "зелена". Интересно какво ще покаже цялостният отчет. Предполагам, че през февруари ще излезе. И разбира се споменах "според мен". Тоест субективен съм, да. Повечето ми познати са с безплатни антивируси и съдя по това колко пъти се оплакват от даден продукт. Последният познат, споменах го, има ужасни онлайн навици - влиза в сайтове, които морала ми ме кара да страня от тях, не страда от вируси. Той е с Авира. Мисля да го подкокоросам да си качи аваст. Това ще е читав тест. Препоръчах му Авира и засега е доволен.

Мисля, че не ме разбра. Аз не режа Аваст, напротив, както писах, в много отношения ми допада повече от Авира. Просто в почти всички писаници, тестове и т.н. все Авира се отъждествява с погрешни засичания, сякаш са я нарочили. Не казвам, че вероятно няма повече от нормалното, но да я слагат назад заради това и интерфейса, при положение, че антивирусната не си я слагаш да ти краси ОС, е меко казано досадно.

Интерфейса не е по важност разбира се, но има такива потребители, които само заради него биха сложили дадена AV.

Нали чета глупости редовно от типа "Здравейте, търся една антивирусна при зелено око казва, че няма вирус а при червено има"

На Avira интерфейса е доста дървен, като дизайн явно не ги бива в това, като погледнеш сайта им ти става ясно, защо е така.

Относно FP на последък се забелязва, че са намалени.

Все пак нали това целят да постигнат някои компании висока детекция при малко FP при едни се получава при други не.

Тая анкета съм е спечелил само защото много хора не са гласували ... Втората причина да я спечеля е защото съм честен ! Обаче победител е Михнев и неговата човечност ! Той ме върна тук и той ми помогна да направим тази тема http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=149802&view=findpost&p=1636375 А от нея по полезна няма .... Благодаря ти приятелю и никога няма да те забравя :wors: За мен ти си най-добрия User !

Интерфейса не е по важност разбира се, но има такива потребители, които само заради него биха сложили дадена AV.

Нали чета глупости редовно от типа "Здравейте, търся една антивирусна при зелено око казва, че няма вирус а при червено има"

На Avira интерфейса е доста дървен, като дизайн явно не ги бива в това, като погледнеш сайта им ти става ясно, защо е така.

Относно FP на последък се забелязва, че са намалени.

Все пак нали това целят да постигнат някои компании висока детекция при малко FP при едни се получава при други не.

Понеже съм честен и ме издразни твойто изказване ...

Първо би ли обяснил на тея от Авира как да си направят програмата и сайта !Понеже явно си Web -дизайнер !

И второ би ли ги попитал как все изпреварват Аваст ?

Така оплю и Касперски ама вместо доказателсва разбрахме каква ти е конфигурацията на компютъра !

Само ще кажа едно-отдавна има по мощни компютри от твоя -аз нямам ама други имат ...

Аз гарантирам че 2 TB се сканират в зависимост колко инфо има на тях !

А да и за окото : Ми искам да попитам ти научен ли си се родил?

Аре спрете се малко ...

Тоя който не разбира от това разбира някъде другаде повече от теб !

Понеже съм честен и ме издразни твойто изказване ...

Само това повтаряш, аз пък съм лъжец от класа !

Бий тъпана, ей хора аз съм честен !

И второ би ли ги попитал как все изпреварват Аваст ?

В какво ги изпреварват ?

По национално ядене на боб ?

Айде няма нужда на тестове "не вервам"(я)

Като те дразни недей чети и се въздържай. И мен ме дразнят някои работи, но се старая да се въздържам.

Предлагам модератор да се намеси и да изтрие излишните мнения, че темата почва да се изкривява.

Няма смисъл да спорим за глупости. Avira или Avast, всеки си харесва дадена програма няма смисъл "кой е по по най"

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Тая анкета съм е спечелил само защото много хора не са гласували ...

Втората причина да я спечеля е защото съм честен !

Обаче победител е Михнев и неговата човечност !

Той ме върна тук и той ми помогна да направим тази тема http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=149802&view=findpost&p=1636375

А от нея по полезна няма ....

Благодаря ти приятелю и никога няма да те забравя :mad:

За мен ти си най-добрия User !

Ама ти верно ли не се усети,за последната точка? :speak:

8) И за да има ревност - най-добър "User" на годината в темата "Сигурност и антивирусна защита".

(Да се позабавляваме малко казвам)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.