Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да вляза в настройките на рутера.

Featured Replies

Здравейте, рутерът ми е Netgear wnr834b. Вчера влязох в настройките да си пусна wi-fi-a, но нещо стана и интернета спря. Проблем с dns сървърите. Върнах заводските настройки, за да го настроя наново. Но пак стигнах до проблема с тея сървъри. След 4 часа бъзикане не знам какво стана, но не мога да влезна в настройките на рутера. Нито става с ип-то, нито с 192.168.1.1, нито с нищо. Има отзад едно скрито бутонче за ресетване. Натиснах го, но нищо. Вече в чудо се видях. Малко преди да спре достъпа до настройките, не щеше да ми запамети мак адреса, гейтове-мейтове и т.н.. В ipconfig гледах, данните си седят по старо му... Не знам какво да правя вече. Един проблем оправя, друг изникне.

• Автор

Ясно. Аз пробвах да го задържа, но за няма и 5 секунди беше. :) Сега го задържах малко повече и стана. Но сега идва другия проблем. Защо когато променя нещо в тоя рутер, настройките не действат ? Пиша мак адреса, но пак ми дава, че интернетът е забранен на компютъра. Рестартирах го ( изкл. и пак вкл. ) но няма ефект.

Ясно. Аз пробвах да го задържа, но за няма и 5 секунди беше. :D Сега го задържах малко повече и стана.

Но сега идва другия проблем. Защо когато променя нещо в тоя рутер, настройките не действат ?

Пиша мак адреса, но пак ми дава, че интернетът е забранен на компютъра. Рестартирах го ( изкл. и пак вкл. ) но няма ефект.

ако наистина желаеш да ти се помогне бъди по-подробен. ние може да не сме прости, но "щатния гадател" днес сигурно почива, иначе сигурно на драго сърце би се опитал да разгадае какво си мислиш че правиш и какво всъщност се случва :wors:

Ясно. Аз пробвах да го задържа, но за няма и 5 секунди беше. :) Сега го задържах малко повече и стана.

Но сега идва другия проблем. Защо когато променя нещо в тоя рутер, настройките не действат ?

Пиша мак адреса, но пак ми дава, че интернетът е забранен на компютъра. Рестартирах го ( изкл. и пак вкл. ) но няма ефект.

Аз имам същия рутер и съм много доволен.Освен мак адреса трябва да въведеш и другите данни като IP,DNS,Subnet mask(ако не се получават автоматично).Задаваш му Use This MAC Address....... и задължително''apply'' накрая.

Редактирано от ddim (преглед на промените)

• Автор

След като натисна Apply< става така, че не мога да влезна в 192.168.1.1, за да настройвам рутера. Също така няма интернет пак..

И също така ми излиза следното, докато се запаметяват настройките:..

Please check the followings before connecting again:

*If you have changed your router's IP address, please note that you must release/renew your client(s) address(s) on the network.

*If you are connected via WLAN, please join the network and then click Continue.

Редактирано от mKrotiFy (преглед на промените)

След като натисна Apply< става така, че не мога да влезна в 192.168.1.1, за да настройвам рутера. Също така няма интернет пак..

И също така ми излиза следното, докато се запаметяват настройките:..

Настройките ги правиш в < Basic Settings>,като в<Setup Wizard >отбелязваш отметката за ръчна настройка,ако не стане

пробвай с ъпгрейд на софтуера автоматично или от официалния сайтhttp://kb.netgear.com/app/products/model/a_id/2617

Оф .. а къде да я търся тая отметка Setup Wizard ?

Setup Wizard не е отметка а подменю и е в ляво най-отгоре като влезеш в менюто на рутера.Дай повече подробности,като:

-това нов рутер ли е,досега работел ли е

-какъв ти е интернета (статично или динамично IP),трябва ли да се клонира мак адреса

• Автор

Няма нищо такова.. Ето ти снимка на основните настройки. http://prikachi.com/images/600/2751600m.png Рутерът не е нов. Както казах, исках да си включа wi-fi-a, но нещо стана и не разбрах какво направих.. Интернетът ми е на blizoo. ( Евроком Пловдив ) Водят се до колкото знам динамични ип-тата, но се сменят много рядко.

Няма нищо такова.. Ето ти снимка на основните настройки.

http://prikachi.com/images/600/2751600m.png

Рутерът не е нов. Както казах, исках да си включа wi-fi-a, но нещо стана и не разбрах какво направих..

Интернетът ми е на blizoo. ( Евроком Пловдив ) Водят се до колкото знам динамични ип-тата, но се сменят много рядко.

Да,твоя софтуер е напълно различен направо не мога да повярвам,че става въпрос за един и същ рутер(NetgearWNR834Bv2)

Няма нищо такова.. Ето ти снимка на основните настройки.

http://prikachi.com/images/600/2751600m.png

Рутерът не е нов. Както казах, исках да си включа wi-fi-a, но нещо стана и не разбрах какво направих..

Интернетът ми е на blizoo. ( Евроком Пловдив ) Водят се до колкото знам динамични ип-тата, но се сменят много рядко.

local IP address ти е адреса на мрежата след рутера и ако го смениш е нормално да не го виждаш повече

от менюто conection type си избери static ip и там пиши каквото искаш

• Автор

Е да, знам, аз него не го променям. От падащото меню избирам static ip, настройвам каквото ми дава от ipconfig-a при директна връзка от лан кабела в лан картата, но най-долу като му дам Apply settings достъпа спира и.. абе въобще всичко спира.. И само с скритото бутонче за ресетване отзад се оправя.

Според мен на WAN Connection трябва се промени, защото надали доставчика само раздава адреси без аутентикация. Верочтно е PPPoE

Според мен на WAN Connection трябва се промени, защото надали доставчика само раздава адреси без аутентикация. Верочтно е PPPoE

възможно е, но според мен има модем и след него е компютъра(впоследствие рутера)

точно затова си мисля че въвежда ИП 192.168.1.2 или подобно и шашка рутера

• Автор

Уважаеми клиенти,

Достъпът до услугата ЛАН интернет, предоставяна от Евроком Кабел МБ не е разрешен от този компютър.

Моля, обадете се на денонощните ни телефони за обслужване на клиенти, изброени по-долу, за да получите допълнителна информация и съдействие за отстраняване на проблема.

Телефон: 032/57 58 59

Евроком Кабел МБ

Това пише, когато се опитвам да вляза в някоя уеб страница.

Настройката на мак адреса: http://prikachi.com/images/888/2751888a.png

И главните настройки: http://prikachi.com/images/887/2751887G.png ( отдясно информацията взета с ipconfig на включен интернет без да минава през рутера )

Не съм давал само това apply settings. Само Save, защото ако ги дам, трябва да ресетвам рутера..

Това са нещата, които променям.

Редактирано от mKrotiFy (преглед на промените)

Това пише, когато се опитвам да вляза в някоя уеб страница.

Настройката на мак адреса: http://prikachi.com/...88/2751888a.png

И главните настройки: http://prikachi.com/...87/2751887G.png ( отдясно информацията взета с ipconfig на включен интернет без да минава през рутера )

Не съм давал само това apply settings. Само Save, защото ако ги дам, трябва да ресетвам рутера..

Това са нещата, които променям.

мак адрес :rolleyes: явно мак адреса в тяхната база не съвпада с това което опиташ да вържеш ! по-добре им звъни !

там където пише DNS Server го гложи в Static DNS 1,2 !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

• Автор

Как ще не съвпада, виж в command prompt-а, че съм въвел този, който изкарвам с ipconfig. А и нали пиша от този интернет сега..

нещо друго ни убягва, забелязах че мрежовата карта си е взела адрес от DHCP server , което не намирам за нормално при досегашните обяснения пробвай една идея: смени си мак адреса на рутера с този от мрежовата карта остави WAN настройките на automatic/DHCP пробвай и кажи какво е станало

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

Как ще не съвпада, виж в command prompt-а, че съм въвел този, който изкарвам с ipconfig. А и нали пиша от този интернет сега..

не съвпада виж хубаво ! вместо DNS си въвeл Default Gateway & DHCP Server !

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.