Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

windows 7 + linux

Featured Replies

Здравейте, значи така. Решил съм да се занимавам с PHP, но знам, че е добре да се работи под linux.

Та така въпросът ми е, може ли някък си да се направи да имам две операционни системи на едно PC.

В момента съм с windows 7 ultimate, Дали може някак си да добавя и linux, когато искам да съм с linux и когато искам с windows?

Наистина ще съм Ви много благодарен :wors:

Благодара предварително :mad:

(Ако мястото на темата не е тук преместете я)

Редактирано от TheBig (преглед на промените)

Ти хубаво си решил, ама вземи си оправи цвета на текста, че така няма да получиш много отговори. P.S. Ако ще инсталираш Ubuntu, чети внимателно, преди да го инсталираш че да не вземеш да затриеш дяла на Windows. Успех!

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Здравейте, значи така. Решил съм да се занимавам с PHP, но знам, че е добре да се работи под linux.

Та така въпросът ми е, може ли някък си да се направи да имам две операционни системи на едно PC.

В момента съм с windows 7 ultimate, Дали може някак си да добавя и linux, когато искам да съм с linux и когато искам с windows?

Благодара предварително :mad:

Разбира се, че може. Колко ти е голям хард диска? Може да заделиш част от D и да си сложиш линукс (Mandriva, ubuntu), и при стартирането ще те пита кое да зареди!

Благодара предварително ;)

Има начин . Само трябва да си преразпределиш локалните дискове . Според мен линукса да го инсталираш в :mad: , само дето си решаваш дали да форматираш диска наново или направо му даваш инсталацията на линукса и си готов ;) .
  • Автор

Разбира се, че може. Колко ти е голям хард диска? Може да заделиш част от D и да си сложиш линукс (Mandriva, ubuntu), и при стартирането ще те пита кое да зареди!

Ами харда ми е 1 ТБ.

Обаче дали ще може да ми дадете малко информация или някакви линкове, точно какво да правя?

Не съм го правил и да не взема да ос*ра работата.

Благодара предварително :wors:

Редактирано от TheBig (преглед на промените)

Ами харда ми е 1 ТБ.

Обаче дали ще може да ми дадете малко информация или някакви линкове, точно какво да правя?

Не съм го правил и да не взема да ос*ра работата.

Благодара предварително :grimace:

Можеш ли да правиш инсталация на Windows ?

Ако можеш е същото само дето вместо да триеш дяла и да го правиш на ново само избираш избраният от тебе дял натискаш Enter за инсталиране .

Можеш ли да правиш инсталация на Windows ?

Ако можеш е същото само дето вместо да триеш дяла и да го правиш на ново само избираш избраният от тебе дял натискаш Enter за инсталиране .

Да, ама не. Нали преди това трябва с програма да зададе/отдели специален дял под ex3/ex4 файлова система за Линукс и отделно да направи swap дял, който е поне x2 с размера на Ram паметта.

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Да, ама не. Нали преди това трябва с програма да зададе/отдели специален дял под ex3/ex4 файлова система за Линукс и отделно да направи swap дял, който е поне x2 с размера на Ram паметта.

Ти само си освободи един дял и пусни инсталационния диск например на Убунту, но не през Windows. Избери си българския език за да знаеш какво правиш и по нататък инсталацията ще те води. Избери ръчно инсталиране и ще можеш този дял да го разделяш на още. Желателно е на три дяла. Форматирането ако е под ех3 с помощта на допълнителни драйвери в Windows ще имаш достъп до този дял от Windows. Ако е форматиран с ех4, мисля че няма да може. Иначе от Убунтуто имаш пълен достъп до дяловете на Windows. Друг вариант е да направиш още един дял под ФАТ. Тази файлова система я ползват всички ОС.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.