Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с HDD-а...

Featured Replies

reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key HDD: Samsung, 320GB

reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key

HDD: Samsung, 320GB

това добре, ама диска вобще детектва ли се ?

какво е дъното?

нещо особено да се е случило преди това ?

като цяло може да е скапана ОС, да е скапан диска или да си избрал устройство за зареждане в което в момента няма подходяща за зареждане медия

провери тези варианти

reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key

HDD: Samsung, 320GB

Можеше да обясниш малко това кога ти се получава, докато зарежда ОС ли, кога, малко повечко подробности нямаше да навредят, да знаеш.. Колегата отгоре те е питал някои неща, кажи дали изобщо успява да зареди ОС ? И first boot device - HDD ли е или нещо друго ?

На мен това ми излиза когато забравя някой не бутващ диск в CD-то, което ми е първо устройство.

• Автор

това добре, ама диска вобще детектва ли се ?

какво е дъното?

нещо особено да се е случило преди това ?

като цяло може да е скапана ОС, да е скапан диска или да си избрал устройство за зареждане в което в момента няма подходяща за зареждане медия

провери тези варианти

Детеква се...

Дъно: MSI K9N6PGM-F/FI / K9N6SGM-V / K9N6VGM-V (MS-7309)

Ами преди доста време (1 година) го водих да ми пре-инсталират win-а защото се беше скапал от вирус и тогава не разбирах много и ми казаха, че може би има лоши сектори...

Можеше да обясниш малко това кога ти се получава, докато зарежда ОС ли, кога, малко повечко подробности нямаше да навредят, да знаеш.. Колегата отгоре те е питал някои неща, кажи дали изобщо успява да зареди ОС ? И first boot device - HDD ли е или нещо друго ?

Получава ми се когато рестартирам или когато изключвам и включвам компа... Махам кабелите за захранването към HDD-а и пак ги слагам и понякога се стартира...Успява да зареди ОС. За другия въпрос се рових в биос всичко изглежда ОК.

На мен това ми излиза когато забравя някой не бутващ диск в CD-то, което ми е първо устройство.

Няма диск в CD-то...

И понякога ми изкарва странни инициали при start-up..Пише, че липса system, че липсва ntldr (или нещо подобно)...Да сменям ли HDD-то?

Редактирано от Defacto (преглед на промените)

MBR е повреден ми се струва и трябва да се поправи. Имах такъв проблем преди време. В Recovery console копираш NTLDR и NTDETECT в C:\ и се надяваш да се оправи. Ако не - пробваш с fixboot и fixmbr пак през Recovery console.

• Автор

MBR е повреден ми се струва и трябва да се поправи. Имах такъв проблем преди време. В Recovery console копираш NTLDR и NTDETECT в C:\ и се надяваш да се оправи. Ако не - пробваш с fixboot и fixmbr пак през Recovery console.

Би ли ми обяснил стъпка по стъпка как става? Не съм запознат с тези неща...

Буутваш от диска с ОС и като ти зареди, натискаш "R", за да влезнеш в Recovery Console. Избираш после "1", за да селектираш инсталацията на Windows. И след това въвеждаш следните команди:

copy e:\i386\ntldr c:\

copy e:\i386\ntdetect.com c:\

Където е:\ ти е буквата на оптичното устройство, а с:\ е partition-а, където ти е инсталирана ОС. Ако при теб са различни буквите, заместваш ги със съответстващите.

В случай, че това не реши проблема, слагаш пак буутващия диск с ОС и влизаш пак в Recovery Console, както преди, само че този път въвеждаш командите fixmbr и fixboot.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.