Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър за 800-900 лева.

Featured Replies

• Автор

Не виждаш ли че човека е сложил 2х2гб рам?

Ето и моето предложение до с малко надвишение на бюджета.

Публикувано изображение

За 1025 лева компютър с добри части и видео карта Radeon 6850 :wink12: .

Веско, това предложение ми харесва доста бих казал.Но сега идва въпроса, GTX460 или HD6850.Защото компютара ще се използва за игри, а като гледам HD6850 има доста по-добри характеристики.А защо не и GTX460 1GB няма ли да е по-добре от HD6850?

Редактирано от dwaeee (преглед на промените)

Затова се спри на някоя конфигурация от предложените в темата,за тези пари това е най-доброто.Единствено бих те посъветвал,ако имаш възможност да добавиш още 50лв към бюджета и да сменим Athlon x3 с четириядрен.

Intel Core i3 не е лош бюджетен процесор,но е двуядрен,а игрите вече се оптимизират за 4 ядрени.Т.е. по-тежките игри като Metro2033,GTAIV,MafiaII и т.н. ,ще вървят по-добре на Athlon x4.

Сега разбра ли нещо?

Можеш да хвърлиш едно око тук. и да се убедиш,че Corei3 не отстъпва на четириядрен Athlon!Четири ядра но са по-немощни.

http://pcworld.bg/15450_kolko_procesorni_yadra_sa_nuzhni_za_igrite

Ето ти едно четиво да видиш,че повече от 3 ядра за игри не са необходими.

• Автор

Ами добре, спрях се на тази конфигурация малко по-горе, само че незнам с коя видеокарта ATI HD6850 или NVIDIA GTX460.Ако може предложете с кое е по-добре компютара ще се ползва за игри, така че ако имате нещо да кажете този въпрос, предложете с коя видео карта да си взема компютара.

Веско, това предложение ми харесва доста бих казал.Но сега идва въпроса, GTX460 или HD6850.Защото компютара ще се използва за игри, а като гледам HD6850 има доста по-добри характеристики.А защо не и GTX460 1GB няма ли да е по-добре от HD6850?

Еми 6850 и gtx 460 1gb са почти на равно(6850 малко дръпва пред 460),но пък за сметка на това gtx 460 1gb може да се клоква до 30%,а 6850 до 15%.Лично аз бих избрал 6850,защото със следващите драйвъри ще подобрят мощността на картата и би трябвало да стане с около 10% по-добра от gtx 460 1gb.

Ти си избери коя от двете карти,но аз на твое място бих избрал 6850.Пък и тя грее по-малко от 460.

@Alex&Ramesses_B.H.Л ,аз съм виждал на живо разликата между core i3 и athlon 630 който е по-слаб от 640.Атлон-а биеше в интела,освен в една игра-far cry 2 интел-а извади с 10 кадъра повече.И 2-та компютъра бяха с едни и същи видео карти(Asus 5770 1gb),едни и същи рам памети(kingston 2x2 gb hyper x 1600 mhz) и хард дискове(Wd 640 gb blue).

Можеш да хвърлиш едно око тук. и да се убедиш,че Corei3 не отстъпва на четириядрен Athlon!Четири ядра но са по-немощни.

http://pcworld.bg/15450_kolko_procesorni_yadra_sa_nuzhni_za_igrite

Само като видиш гласовете отдолу на тая статия,се сещай.А ти докато я четеше погледна ли графиките от CoD:MW2 в нея?

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

• Автор

Я погледнете този сайт http://www.guruht.com/2010/09/radeon-hd-5770-vs-geforce-gts-450-vs.html, вижте GTX460 колко по-мощна е от другите вярно е, че са сравнени HD5770, GTS450 и GTX460.Не ми се вярва HD6850 да е по-добра от GTX-а.Но щом вие казвате така, добре ще ви се доверя защото аз не разбирам кой знае какво и ...Значи остава тази конфигуразия с видеокарта PALIT HD6850 ?

На каква резолюция смяташ да цъкаш ? Защото до определена резолюция няма чувствителна разлика в производителността на предложените карти.

Редактирано от BaiGrozdan (преглед на промените)

• Автор

Ами по принцип ще играя главно Counter-strike на 800x600.И ако може да ми обясните какво означава това overclock. :rolleyes:

overclock - чисто и просто казано повишаване на работните честоти на дадения компонент. НО има опасност от прегряване или изгаряне. Ако мислиш да не играеш мн тежки игри се ориентирай по скоро към GTS 450 или HD 5750. =]

• Автор

Ами fifa, wow, dota, gta, counter strike, age of empires и т.н. Та като гледам по горния сайт GTX470 786mb 129 bita е доста силна, а 1GB 256 bita ще е много добра и за това се чудя коя видео карта да избера ATI HD 6850 1ГБ 256бита или NVIDIA GTX 470 1ГБ 256бита.

Пич незнам как ще се впишеш в бюджета с видео карта 470... пък и игрите къде ги играеш са меко казано,слаби от към изискания.

Редактирано от Williams (преглед на промените)

• Автор

Казах че ще отделя още 100-200 лева за тези видео карти, обаче незнам коя да избера... :ph34r:

В горния коментар да нямше предвит GTX 460 192 Bit ?

• Автор

В горния коментар да нямше предвит GTX 460 192 Bit ?

Не, имам предвид GTX460 1GB 256 bita или HD6850 1GB 256bita, та незнам коя да избера ?
  • Автор

Ето една "класация" на подредбата на обсъжданите видеокарти ☺:

HD5750 < GTS450 < HD5770 < GTX460 768MB < HD6850 ≤ GTX460 1GB

http://hardwarebg.com/review-asus-radeon-hd6850/

По този пост да имам в предвид, че GTX-a e по-добра и да избера нея, така ли ?

П.С Разгледах и една видео карта ATI HD6850toxic и се колебая доста. :wors:

Това твърдение е изключително невярно! След някой друг месец, когато излезе новият Crysis, сам ще се убедиш в това!
  • Автор

Не виждаш ли че човека е сложил 2х2гб рам?

Ето и моето предложение до с малко надвишение на бюджета.

Публикувано изображение

За 1025 лева компютър с добри части и видео карта Radeon 6850 :cool: .

Мисля да остане тази конфигурация на VESKO, но днеска ми хрумна една идея.Имам леля, която живее в Америка и се чудя дали, ако го поръчам от там да кажем за 500 - 600 долара, ще излезе ли нещо по-добро ? :rolleyes:

Това твърдение е изключително невярно! След някой друг месец, когато излезе новият Crysis, сам ще се убедиш в това!

Crysis Warhead Benchmark.

http://www.anandtech.com/bench/CPU/50

Директно сравнение.

http://www.anandtech.com/bench/Product/188?vs=143

Източник Anandtech.com

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Мисля да остане тази конфигурация на VESKO, но днеска ми хрумна една идея.Имам леля, която живее в Америка и се чудя дали, ако го поръчам от там да кажем за 500 - 600 долара, ще излезе ли нещо по-добро ? ;)

AMD Phenom II X4 955 Black Edition $144

ASUS M4A87TD EVO AM3 $99

CORSAIR XMS3 4GB (2 x 2GB)DDR3 1600 $49

Western Digital Caviar Blue 500GB $49

GIGABYTE GV-N460OC GTX 460 (Fermi) 1GB 256-bit GDDR5 $189

Antec BP550 Plus 550W Modular Active PFC $64

Thermaltake V3 Black Edition Mid Tower Computer Case $44

638$ от newegg.com

Crysis Warhead Benchmark.

http://www.anandtech.com/bench/CPU/50

Директно сравнение.

http://www.anandtech.com/bench/Product/188?vs=143

Източник Anandtech.com

Колегата по горе ти говори за Crysis 2 ,които предстои да излезе.

Crysis който си дал ти при мен товари само едното ядро на 94%.

Metro 2033 ми товари и 4-те ядра на около 50%.

Веско95 ти го каза по назад в темата,че е тествал и 4-те ядра са си казали думата.

Бил съм и аз преди с дву-ядрен интел Е6300(леко клокнат) и видео 4770.

Като сложих 4 ядрения,имах ръст в кадрите и като цяло игрите вървяха по-добре с 4770.

А ти си гледай колкото искаш тестове от нета.Предлагам да спрем със спама в темата.

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

• Автор

Ами, незнам кой процесор е по-добър.AMD PHENOM X4 или AMD ATHLON X4? :speak:

Ами, незнам кой процесор е по-добър.AMD PHENOM X4 или AMD ATHLON X4? :speak:

За мен голяма разлика разлика няма.Има малка разлика в полза на phenom-a заради l3 cache-a.

Колегата по горе ти говори за Crysis 2 ,които предстои да излезе. Crysis който си дал ти при мен товари само едното ядро на 94%. Metro 2033 ми товари и 4-те ядра на около 50%. Веско95 ти го каза по назад в темата,че е тествал и 4-те ядра са си казали думата. Бил съм и аз преди с дву-ядрен интел Е6300(леко клокнат) и видео 4770. Като сложих 4 ядрения,имах ръст в кадрите и като цяло игрите вървяха по-добре с 4770. А ти си гледай колкото искаш тестове от нета.Предлагам да спрем със спама в темата.

• Автор

Ами мисля, че ще е доста скъпичко, за това се спрях на тази конфигурация, която ми харесва страшно много.

:cool:БЛАГОДАРЯ ВИ, kaldata.com

П.С Ако изчакам да кажем до февруари, ще може ли да се направи по-добро от това на същата цена ?

Ами ако изчакаш до февруари, първо - ще са пуснати новите дъна (някои вече ги има) с новите сокети и новите процесори. Ще имаш възможност да вземеш най-нова технология. Второ - най-вероятно цените на по-старите технологии ще са по-ниски, поради пускането на новите. Така че ти си прецени :withflowers:

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.