Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Постоянен ерор

Featured Replies

Постоянно ми показва ерор че не може да включи "MOM.exe" при стартиране на уиндоус , разбрах че това е някакъв остатък ( регистър ) от драйверите ми за видео картата и след като ги махнах и сложих други това е останало .... също така сега точно на време ми показа и ерор-а който го показва при Malwarebytes' Anti-Malware когато дам на фул скан ми показва това : Публикувано изображение и трябва да дам "cancel" , "Try Again" или "continue" и независимо кое избера показва го още 1 път и почва скана и веднага хваща 2 вируса точно след като се махнат тези ерори .. сега пък за пръв път ми се показва и за 3-ти път .. също така забелязах че имам cmdagent.exe който немога да му дам End Process / End Process tree нито пък да му променя приоритета показва всеки път "access is denied" ... Надявам се да помогнете по някакъв начин съмнявам се да са някакви трудни за махане работи ...

П.П. Ползвам Рег Доктор и Anti-malware и Comodo Firewall

Редактирано от fesel (преглед на промените)

• Автор

Attach - http://dox.bg/files/dw?a=296c756e82 DDS - http://dox.bg/files/dw?a=2dbbf2746b MBAM log - http://dox.bg/files/dw?a=b67a436884 Горе е информацията тук са логовете :speak: П.П. Това vcmgcd32.dll вече го трия за 2-ри път ръчно и от МБАМ Благодаря предварително !

Съжалявам, но ето това в лога на MBAM показва наличието на полиморфен вирус - Sality:

C:\WINDOWS\system32\vcmgcd32.dll (Virus.Sality)

Борбата с него безсмислена и преинсталацията не помага. За целта ще трябва да направиш следното:

1. Не използвай външни носители на информация за този компютър - USB флашки, преносими дискове и пр., избягвай записи и на оптични дискове.

Забележка: Ако имаш ценни файлове, може да ги запишеш някъде в нета. Но избягвай следните файлови разширения: EXE, SCR, ZIP, RAR, 7z, HTM, HTML, PHP, ASP. Препоръчително е да изтриеш всичко и да започнеш на чисто.

2. Снабди се с инсталационно CD на Windows и направи чиста инсталация (Meтод 1) с изтриване на всички дялове, формат и инсталация нa Windows. За Window XP при инсталацията има опции на това меню:

Публикувано изображение

За триене - D, за създаване - C и т.н.

3. След като направиш чиста инсталация, инсталирай Service Pack 3 и обновявай Windows.

4. Инсталирай някоя добра програма за защита: от безплатните - Avira, Avast, AVG, Comodo Internet Security и др., а за платените - виж форума за Сигурност и антивирусна защита, както и промоциите.

Много съжалявам, че не можем да помогнем. Успех!

• Автор

Съжалявам, но ето това в лога на MBAM показва наличието на полиморфен вирус - Sality:

Борбата с него безсмислена и преинсталацията не помага. За целта ще трябва да направиш следното:

1. Не използвай външни носители на информация за този компютър - USB флашки, преносими дискове и пр., избягвай записи и на оптични дискове.

Забележка: Ако имаш ценни файлове, може да ги запишеш някъде в нета. Но избягвай следните файлови разширения: EXE, SCR, ZIP, RAR, 7z, HTM, HTML, PHP, ASP. Препоръчително е да изтриеш всичко и да започнеш на чисто.

2. Снабди се с инсталационно CD на Windows и направи чиста инсталация (Meтод 1) с изтриване на всички дялове, формат и инсталация нa Windows. За Window XP при инсталацията има опции на това меню:

Публикувано изображение

За триене - D, за създаване - C и т.н.

3. След като направиш чиста инсталация, инсталирай Service Pack 3 и обновявай Windows.

4. Инсталирай някоя добра програма за защита: от безплатните - Avira, Avast, AVG, Comodo Internet Security и др., а за платените - виж форума за Сигурност и антивирусна защита, както и промоциите.

Много съжалявам, че не можем да помогнем. Успех!

Как така чиста инсталация не можах да разбера и какъв да бъде този диск ... оригинален ли ?

Как така чиста инсталация не можах да разбера и какъв да бъде този диск ... оригинален ли ?

Първо да се извиня на колегите от HJT Team че се намесвам в тяхна тема ... ама в услуга на fesel , nologo иска да каже диска да не бъде правен на вашият компютър за да няма заразени истории на него !

Успехи !

fesel, за да ти предложа най-драстичното решение в този случай - чиста инсталация на Windows XP, значи имам нещо предвид. Спестявам ти страшно много усилия в борбата с полиморфните вируси. Hanibal_Lektar е прав, но само ако ако не разполагаш с инсталационен диск на Windows XP.

Ако имаш CD за Windows XP, с което е инсталиран твоят Windows XP, няма проблем с чистата инсталация. Аз препоръчвам MSDN версията за Windows XP. Повече не питай откъде трябва да се снабдиш с нея и т.н. Дал съм доста информация...

• Автор

fesel, за да ти предложа най-драстичното решение в този случай - чиста инсталация на Windows XP, значи имам нещо предвид. Спестявам ти страшно много усилия в борбата с полиморфните вируси. Hanibal_Lektar е прав, но само ако ако не разполагаш с инсталационен диск на Windows XP.

Ако имаш CD за Windows XP, с което е инсталиран твоят Windows XP, няма проблем с чистата инсталация. Аз препоръчвам MSDN версията за Windows XP. Повече не питай откъде трябва да се снабдиш с нея и т.н. Дал съм доста информация...

Ясно... Мерси и на 2-мата :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.
Бележка: Вашата публикация изисква одобрение от модератор, преди да стане видима за всички.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.