Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със забиване на Windows

Featured Replies

Здравейте на всички.Това ми е първа тема и се надявам да ви обясня проблема добре. Проблема е : Пускам компютъра и всичко си е ОК.Оставям го (загасен монитор) и след 30мин горе-долу като се опитам да го пусна и кликна с мишката всичко забива.Нищо не може да се докосне,само мишката се мърда и то само малко после абсолютно всичко забива.След рестарт всичко се оправя и си е нормално.Мога да стоя на компютъра с часове и нищо му няма. Не знаех коя е най-подходящата тема затова го пуснах тук тъй като мисля ,че е от Уиндоуса. Кашона е : AMD Sempron 2800 2.00 Гигахерца 512 рам 128мб Н-видиа Извинявам се за езиците.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Направи си настройките на уиндоуса да не заспива и не би трябвало да имаш проблеми.Или направо вземи го преинсталирай.Точно решение на проблема незнам

• Автор

Всичките ми настройки за хибернация и заспиване са изкл. Някой да има идеи ? ПП: Ако правилно разбирам това са настройкитеproblem.bmp

Редактирано от Borisov15 (преглед на промените)

заслушай се в шума, дали като забие и рестартираш не се чува развъртане на харддиска (тогава и диска ще се открие по късно от колкото при нормално пускане на компа)... развъртането може да го чуеш при пускане на standby от старт менюто (по точно после при събуждането) ако се чува смени захранващия кабел на диска...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Значи като рестартирам да слушам за шум нали ?

да този тип забивания/замръзвания обикновено са или от софтуер или от изключил се харддиск, и при ресет той тръгва да се развърта наново, а биоса чака за да го детектне наново... при първоначално пускане на компа заедно с диска тругват и вентилаторите и понякога е трудно да се чуе неговото развъртане, но при ресет те вече си се въртят, ако диска се е изключил ще се чуе, ако не е - няма да се чуе промяна в звъка, освен спийкъра че няма грешки в тестовете на POST... ако диска не се е изключил проблема е или софтуерен (програма, вирус) или хардуерен - рам (малко съмнително), захранване (по вероятно). виж също като цъкнеш копчето за изключване дали тръгва да прави shutdown - да не се окаже, че проблема е в мишката и клавиатурата (да замръзват само те => забили usb-та и ps/2) - пак отиваш на захранване - чест проблем с калпави захранвания и клавиатура и мишка вземащи ток от +5vSB

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Звука който се чува си е като при нормален рестарт. Не се чува това бучене характерно за стартирането. Смятам ,че е от софтуер ,но какъв ? Вие какво мислите ?

Звука който се чува си е като при нормален рестарт. Не се чува това бучене характерно за стартирането. Смятам ,че е от софтуер ,но какъв ? Вие какво мислите ?

Какви са ти настройките в Control pane-Power options за Turn off hard disks ? Ако има зададени минути ги махни.Може и Systen Standby да махнеш.

Погледни, за всеки случай, за грешки в Event log-а.

Може и от някакъв софтуер да е, но няма как да знаем, какво имаш инсталирано.

• Автор

Погледни, за всеки случай, за грешки в Event log-а.

Може и от някакъв софтуер да е, но няма как да знаем, какво имаш инсталирано.

Абсолютно всичко в Power options ми е never. А за 2рото къде да потърся ,че не съм навътре в нещата

Абсолютно всичко в Power options ми е never. А за 2рото къде да потърся ,че не съм навътре в нещата

Етомалко информация.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.