Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Насичане на графиката

Featured Replies

Здравейте, от около два-три дена имам следния проблем:

Графиката ми започна да насича когато играя Need For Speed SHIFT. Видеокартата ми ATI (AMD) Mobility Radeon HD 5470. Преди това да се случи също имах проблем с тази игра - появяваха се прави линии (като насечено), от които се виждаше страничния или задния образ, но това се оправи от себе си.

Лаптопът ми е следният:

http://www.vspc.bg/magazin/prenosimi-kompyutri/laptopi/laptop-acer-aspire-5741g-353g32mnkk-1638

Преди нищо му нямаше, графиката си беше супер и въобще не насичаше, а сега какво му стана.. :S

Странното е, че когато не е пусната играта (когато си работя на Уиндолса) грее доста повече в сравнение когато е пуснат NFS-а (тогава почти не грее). :cool:

Ето и охлаждането:EVERCOOL FAIRY(едно малко куулърче, което изкарва топлия въздух и се слага на решетката, вероятно ви е познато) и Spire PacificBreeze II(охлаждащата подложка)

И изобщо си нямам представа защо започна да прави така :mad:

Здравей, от кога го имаш лаптопчето? скоро правена ли му е профилактика?

Кога е закупен, чистен ли е? Трябва да провериш състоянието на драйверите. С коя версия Windows си XP, Vista, 7? И ако си с ХР кой е сервизния пакет?

• Автор

Лаптопа го имам от средата на Юли, тази година. Не му е правена профилактика. С Windows 7 Ultimate x32 е (извинете, че забравих да спомена ОС по-рано). Беше ми дошло на ум преди да пусна темата, че може и от драйверите да е, знам ли. А как да проверя състоянието им?

Редактирано от Ssilver (преглед на промените)

• Автор

А да махам ли стария? В "Деинсталиране или промяна на програма" има едно ATI Catalyst Install Manager, дали това е драйверът на видеото? Изгледах клипчетата отдолу и ми станя ясно. Сега ще махна стария и ще видя как ще се държи с новия драйвър

• Автор

Има малко подобрение, но пак се държи неадекватно (не целия лаптоп, само при SHIFT-а). Други идеи?

Има малко подобрение, но пак се държи неадекватно (не целия лаптоп, само при SHIFT-а). Други идеи?

Ако е само на шифта , сподели с какви настройки е играеш.Пробва ли да свалиш друга игра?
  • Автор

Засега имам IcyTower 1.4 и NFS shift. Изтеглих си и новия NFS Hot Pursuit, но там трябваше да се сложи някакъв крак при инсталацията и става дълга и широка. В смисъл знам как да маунтвам, но след маунтването следва непознатата част от инсталирането и това ми е спънката да не го инсталирам. Иначе ако знаех как досега щях да съм тествала как реагира лапа там.

• Автор

Преди малко брат ми поиска да играе на шифта, но аз го предупредих, че трудно ще се играе поради самовлошилата се графика. Е, добре, все пак пуснахме играта и..за наша огромна изненада лаптопът се държеше много добре, образът изобщо не замазваше както преди, дори при най-лекото движение, при ударите също не замазваше вече, играта вървеше много гладко и играхме доста :biggrin: По настройките на играта изобщо не бях бърникала, по подразбиране всичко беше на средна графика, последно беше някаква текстура и беше на висока. Сутринта, същия ден, докато още не се беше самооправил, пробвах да играя на ниска графика..имаше малко подобрение, но пак беше твърде зле за да се играе както трябва Как се влошил и оправил от самосебе си, в един и същ ден, без да гася лапа, изобщо не мога да си обясня Дано повече да не прави така. :) Вчера опитах да инсталирам и Хот Пърсуита, но когато отворих крака се отвори на цял, черен екран и не зареждаше. В таск мениджъра показа след известно време, че не отговаря и аз се отказах от тоя торент и сега си тегля друг Хот Пърсуит. Благодаря на всички отзовали се и за помощта :down:

Имам същата видеокарта.. и може би същия проблем.. преди месец WoW-а ми си вървеше перфектно дори и с ultra графика, но от няколко седмици едва го подкарвам на low графика.. насича си яко и това е.. от време на време ( ужасно рядко ) се оправя.. какъв може да е проблема, същия ? Може ли линк към най-новия драйвър за това видео - Windows 7 x64 п.п. ужасно странно - махнах си catalyst control center-а и играта ми не лагва и грам.... но все пак.. може ли линк за най-новия драйвър..

Редактирано от browneyed (преглед на промените)

• Автор

Да, един и същ е проблемът. Сутринта играх пак на средна графика, която по подразбиране си е така, вървеше си перфектно и гладко, без днес изобщо да изключвам лаптопа, и сега следобед пак реших да играя и пак беше започнало да сече много. Само че, моята карта е Mobility версията за лаптопи, а твоята предполагам е за десктоп компютри. Драйвър за десктоп комп (обаче съдържа Catalyst Control Center) http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx Драйвър за лаптоп версията - Mobility Radeon (също съдържа гореспоменатото): http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx Така като сече графиката е трудно да се играе, понеже реагира зле, предполагам, че като ти сече и на теб не ти е лесно да играеш. Напиши какви температури показва Everest (AIDA64), може и да прегрява Явно ще се ходи на сервиз, мойта карта няма и половин година, и да прави така.. :) , но все пак се интересувам какво биха казали съфорумците за решаването на проблема. Дано и да не е масов дефект на точно тези карти..малко хора ли са с такива :) И още едно въпросче: Как го махна този Catalyst Control Center, защото драйвъра е Catalyst Install Manager и друго няма, самия драйвър ли махна (колкото и глупаво да звучи)?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.