Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със запис на Blu-Ray диск

Featured Replies

преди 11 часа, toker_86 написа:

Стефан благодаря за линка. По принцип до колкото разбрах може, но проблема при мен е ,че не ми ги разпознава нито 25 гига нито 50 гигабаитови дискове. Ако може малко помощ на какво може да се далжи и дали мога да го оправя с драивери или нещо подобно. Благодаря за отделеното внимание.

Написах ви отговор, но последният не го виждам като наличен. Само ще Ви посоча това, което не сте разбрал за да не пиша нов.

UJ160 Blu-ray Reader/DVD-Writer SATA Combo internal Drive with Bezel

SATA Tray Load 6X Blu-Ray Player BD-ROM Combo CD DVD RW Burner Drive UJ160 

С две приказки: Устройството при Blu Ray може само да ЧЕТЕ дискове!

преди 3 часа, * СТЕФАН * написа:

Написах ви отговор, но последният не го виждам като наличен. Само ще Ви посоча това, което не сте разбрал за да не пиша нов.

UJ160 Blu-ray Reader/DVD-Writer SATA Combo internal Drive with Bezel

SATA Tray Load 6X Blu-Ray Player BD-ROM Combo CD DVD RW Burner Drive UJ160 

С две приказки: Устройството при Blu Ray може само да ЧЕТЕ дискове!

Благодаря. Сагласен съм с вас за това ,че само чете ,но защо празния диск не ми го изкарва както тези 8.5 гб заето и спободно пространство, ами изобщо не ми ги разпознава тези от 25 и 50 гб.  благодаря отново

То е лесно да се досетите! При 8,5(двойна плътност) записът и четене са посредством - ДВД. Ако записвачката Ви не записваше такива (8,5 ГБ) то и тук бихте попаднал на същата процедура. Няма да ви показва заето и свободно място. При финализиран диск, свободно място повече - НЯМА! Без значение е на него колко гигабайта си записал, независимо, че дискът е 8,5. Но чети внимателно и разсъждавай какво пиша. За да се вижда празен ли е или колко място остава на диска трябва да има и ЗАПИСВАЩО устройство - Било то DVD или Blu Ray.  Още повече, на диска има служебна информация предназначена за DVD или Blu Ray устройство. Това всичко е с Win 7 и нагоре. За XP, вече съм забравил.На празен Blu Ray диск, четящото устройство няма какво да прочете , за да ти го покаже на монитора. Като направиш проби с един диск, сам ще се увериш На празен диск, DVD четящо устройство реагира по същият начин. Без значение дали последният е 4,7 или 8,5(двойна плътност) гигабайта.. Много добри въпроси задаваш , което е похвално!

преди 1 час, * СТЕФАН * написа:

То е лесно да се досетите! При 8,5(двойна плътност) записът и четене са посредством - ДВД. Ако записвачката Ви не записваше такива (8,5 ГБ) то и тук бихте попаднал на същата процедура. Няма да ви показва заето и свободно място. При финализиран диск, свободно място повече - НЯМА! Без значение е на него колко гигабайта си записал, независимо, че дискът е 8,5. Но чети внимателно и разсъждавай какво пиша. За да се вижда празен ли е или колко място остава на диска трябва да има и ЗАПИСВАЩО устройство - Било то DVD или Blu Ray.  Още повече, на диска има служебна информация предназначена за DVD или Blu Ray устройство. Това всичко е с Win 7 и нагоре. За XP, вече съм забравил.На празен Blu Ray диск, четящото устройство няма какво да прочете , за да ти го покаже на монитора. Като направиш проби с един диск, сам ще се увериш На празен диск, DVD четящо устройство реагира по същият начин. Без значение дали последният е 4,7 или 8,5(двойна плътност) гигабайта.. Много добри въпроси задаваш , което е похвално!

Благодаря за информацията. Значи трябва да си търся блурей записвачка. Много благодаря за отделеното време.

преди 44 минути, toker_86 написа:

Благодаря за информацията. Значи трябва да си търся блурей записвачка. Много благодаря за отделеното време.

За търсенето, то е лесно.  Продават се, но при теб както гледам ще трябва да е за лаптоп(тънка) Сигурно са малко по скъпи от нормалните. Другият вариант е такъв. Оставяш си тази, вградената на лаптопа и си купуваш външна по USB. Ще си я ползваш само за запис на дискове, което ще е много разумна идея от твоя страна, а с вградената ще си гледаш всичко,от записаните дискове.Така ще и удължиш двойно времето на живот след като я ползваш само за запис. И ако държиш на дългосрочност на записа - нека дисковете са ти само  WERBATIM!  Разбира се , че ще ти е малко по скъпо, но щом държиш на качество и запазване за дълго време самите записи, постъпи така.От мен успех и ще се радвам, ако съм ти помогнал.

Ето ти един добър модел:  

LG BP40NB30

Редактирано от Гост (преглед на промените)

на 6.01.2017 г. в 20:49, * СТЕФАН * написа:

За търсенето, то е лесно.  Продават се, но при теб както гледам ще трябва да е за лаптоп(тънка) Сигурно са малко по скъпи от нормалните. Другият вариант е такъв. Оставяш си тази, вградената на лаптопа и си купуваш външна по USB. Ще си я ползваш само за запис на дискове, което ще е много разумна идея от твоя страна, а с вградената ще си гледаш всичко,от записаните дискове.Така ще и удължиш двойно времето на живот след като я ползваш само за запис. И ако държиш на дългосрочност на записа - нека дисковете са ти само  WERBATIM!  Разбира се , че ще ти е малко по скъпо, но щом държиш на качество и запазване за дълго време самите записи, постъпи така.От мен успех и ще се радвам, ако съм ти помогнал.

Ето ти един добър модел:  

LG BP40NB30

Благодаря. Много ми помогна. Радвам се че все още има отзафчиви хора. По моя проблем  ще умувам кой вариянт да  избера. Благодаря и успешна 2017 г. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.