Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

рам и видео карта

Featured Replies

Здравейте!!!. Някой да знае на това дъно MSI K9NGM4 V2 (MS-7506) колко RAM памет мога да сложа, защото съм със 2 GB ddr2 667 mhz и каква нова видео карта бих могъл да си сложа старата ми е 8600 gt 512. Благодаря предварително :)

Здравейте!!!. Някой да знае на това дъно MSI K9NGM4 V2 (MS-7506) колко RAM памет мога да сложа, защото съм със 2 GB ddr2 667 mhz и каква нова видео карта бих могъл да си сложа старата ми е 8600 gt 512. Благодаря предварително :)

ще ни трябва и информация и за захранването , с което си и колко парички имаш!

За това дъно макса е 4GB RAM

Ако искаш да вземеш и рам Цък

• Автор

MSI K9NGM4 V2 (MS-7506); AMD Althlon™ 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2.60GHz; 2,00 GB of RAM; NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB); Realtek ALC888/1200 @ nVIDIA MCP67/68 - High Definition Audio Controller захранването е 400W извинявам се за пропусната информация ако пак нещо съм пропуснал ми кажете

MSI K9NGM4 V2 (MS-7506); AMD Althlon™ 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2.60GHz; 2,00 GB of RAM; NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB); Realtek ALC888/1200 @ nVIDIA MCP67/68 - High Definition Audio Controller захранването е 400W извинявам се за пропусната информация ако пак нещо съм пропуснал ми кажете

400W ама по-точно марка модел?

Ето ти една примерна карта - SAPPHIRE 1024M HD5770

Само че стрелям напосоки, понеже не знам с какъв бюджет разполагаш и за какво искаш да ползваш компютъра. Няма да е лошо да уточниш :)

• Автор

Просто се чудя ако реша да си го ъпгейдвам а за тази ATI няма ли да има проблем като съм на Motherboard Chipset nVIDIA nForce 7xxx-6xx, AMD Hammer ?

Просто се чудя ако реша да си го ъпгейдвам а за тази ATI няма ли да има проблем като съм на Motherboard Chipset nVIDIA nForce 7xxx-6xx, AMD Hammer ?

Нищо и няма!Захранването каква марка е?АКо не знаеш отвори компютъра и снимай лепенката , която е на него.Изпускаш да ни кажеш с какви средства разполагаш.
  • Автор

еми всеоще не мога да кажа точно с какви средства ще разполагам, но предполагам до 500 лева като вкучим и смяна на процесор с някой Phenom X4 гледах 1 за 230 лв в някой сайт и някоя видео карта до 200 или малко повече лв и рам.

Такъв процесор е към 260-270 лв и картата като сложиш 200.. не остава много за RAM.

Ето все пак една комбинация за тези пари:

Процесор - AMD Phenom II X4 Quad Core 955, 3.20GHz - 275 лв.

RAM - ADATA 2GB DDR II 800 - 62 лв.

Видео карта - SAPPHIRE 512MB HD5750 - 185 лв.

Малко над бюджета, но мисля, че за тези пари е добре. Ако можеш да добавиш още някой лев, вземи картата от горния ми пост.

Phenom II X3 Heka HDX710WFK3DGI 710

Phenom II X3 Heka HDZ720WFK3DGI 720

Phenom II X4 Deneb HDX810WFK4FGI 810

Phenom II X4 Deneb HDX925WFK4DGI 925

Phenom II X4 Deneb HDX910WFK4DGI 910

Phenom II X4 Deneb HDX805WFK4FGI 805

Phenom II X4 Deneb HDZ940XCJ4DGI 940

Phenom II X4 Deneb HDX920XCJ4DGI 920

Това са Phenom II процесорите съвместими с твоето дъно, та ще трябва да избираш измежду тях или по-точно каквото намериш в наличност, а ще трябва и предварително да обновиш BIOS-a с последната версия.

Да, варианти много, но автора все още пропуска да ни каже какво е захранването. Да не се окаже после, че трябва да поорежем конфигурацията, защото ще хвръкнат едни 100-150лв. за захранване.

• Автор

Това ми е захранването и Честита Нова 2011 Година !!!

Редактирано от DarK_AdioS (преглед на промените)

• Автор

Такъв процесор е към 260-270 лв и картата като сложиш 200.. не остава много за RAM.

Ето все пак една комбинация за тези пари:

Процесор - AMD Phenom II X4 Quad Core 955, 3.20GHz - 275 лв.

RAM - ADATA 2GB DDR II 800 - 62 лв.

Видео карта - SAPPHIRE 512MB HD5750 - 185 лв.

Малко над бюджета, но мисля, че за тези пари е добре. Ако можеш да добавиш още някой лев, вземи картата от горния ми пост.

Да ама тоя процесор е със am3 socket а при мен е am2.

• Автор

харесал съм си този процесор гледах в CPU support list-a че го поддържа http://nikem-bg.net/computer-components/PHENOM-II-X4-940--TRAY ама това това TRAY отзад незнам какво е примерно тук го няма http://www.pazaruvaj.com/procesori-c3139/amd/phenom-ii-x4-940-3ghz-am2-p33352278/

TRAY означава че идва в "насипно" състояние, а BOX идва в кутия заедно с охладител и вентилатор "съответстващи" на нуждите на процесора

• Автор

та така захранването как е ? нали искахте снимка ?

Редактирано от DarK_AdioS (преглед на промените)

та така захранването как е ? нали искахте снимка ?

Моето мнение: пълен боклук, както виждам, даже не е пълен размер. Да не говорим, че тази "пренабита" лепенка 400W ми навява едни спомени от компютри NEO закупени от супермаркет-а
  • Автор

ем да май си прав да от NEO е и е закупен от супермаркет

• Автор

Та така какво захранване трябва да си взема ако може линк ?

Зависи колко пари можеш да отделиш за захранване. Ето ти някои предложения:

FORTRON FSP400-60APN, 400W - Не е скъпо и ще бъде достатъчно за конфигурацията.

COOLER MASTER GX 550W, Active PFC - Малко по-скъпо от горепосоченото, но предлага малко повече мощ и ще ти бъде от полза и при евентуален ъпгрейд в бъдеще. Пък и Cooler Master си е доказана марка.

ENERMAX ECO 80+ II EES400AWT II, 400W - Най-скъпото от трите, но и най-доброто, ако питаш мен. Много стабилно захранване, спокойно ще издържи и по-тежка от твоята конфигурация.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.