Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Промяна на честотите в каналите

Featured Replies

Здравейте, заел съм се с един свой проект. Трябва да направя нещо, което да възпроизвежда аудио файлове, като звукът в отделните канали да е различен. Например, ако слушаме музика със слушалки, звукът в левия канал да е с честота 60Hz, а този в десния с 65Hz. Като това да се запази като настройка независимо и независимо какво слушаме честотите да са си такива. Тоест трябва да имаме разлика в честотите на отделните канали от 5-10Hz и това да си остане като оптимизация. Като идея имам да използвам мр3 плеър или iPod и чрез промяна в софтуера да се оптимизират за такава работа, но не разбирам от програмни езици. Така че моля ви за идеи. Всичко би ми било от голяма полза!

Здравейте, заел съм се с един свой проект. Трябва да направя нещо, което да възпроизвежда аудио файлове, като звукът в отделните канали да е различен. Например, ако слушаме музика със слушалки, звукът в левия канал да е с честота 60Hz, а този в десния с 65Hz. Като това да се запази като настройка независимо и независимо какво слушаме честотите да са си такива. Тоест трябва да имаме разлика в честотите на отделните канали от 5-10Hz и това да си остане като оптимизация. Като идея имам да използвам мр3 плеър или iPod и чрез промяна в софтуера да се оптимизират за такава работа, но не разбирам от програмни езици. Така че моля ви за идеи. Всичко би ми било от голяма полза!

Само да вметна, че звуковия тракт е с честота 20НЕРЦА -до 18000-20000 Херца. Не те зная каква музика ще слушаш на 60 Херца вляво и 65 херца вдясно, но хал хабер си нямаш от ниска честота. Другото което може да бъде е, да не си си формолирал правилно въпроса! Ти ще си гений, ако слушаш така музика! Дерзай и не разсмивай присъстващите.

Сигурно искаш да постигнеш този ефект http://tpsy.log.bg/article.php?article_id=11385 . Ако е това, има много изписано по въпроса. Има и готови МР3 ако си решил да "летиш". Не знам колко е разумно, аз не бих пробвал!

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Не съм "решил да летя" и наистина не формулирах правилно въпроса си, за което много се извинявам. Дадох примерни честоти от 60 и 65херца, за да обясня идеята си. Това, което искам да направя е просто да покача честотата на звука на определена песен с 5-10херца. В тунерите има подобна възможност за настройка на тон "ла", като, доколкото знам, може да се настройва дори с точност от 1херц. Та, моята цел е да променя диапазона на чесотите, с които работи т.е. да се използва за всички тонове, за да мога да го използвам така, че да променя честотата на звука на цялата песен. Търся нещо като схема на тунер, който да си направя, така че да мога да променям честотите на всички тонове. Схемата няма да има никакво друго предназначение т.е. нямам нужда от ефекти и т.н. , искам само да мога да променям всички честоти и съответно тонове. Имам нужда от помощ и безкрайно ще съм ви благодарен,ако можете да помогнете!

Редактирано от perfectman (преглед на промените)

Не съм "решил да летя" и наистина не формулирах правилно въпроса си, за което много се извинявам. Дадох примерни честоти от 60 и 65херца, за да обясня идеята си.

Това, което искам да направя е просто да покача честотата на звука на определена песен с 5-10херца. В тунерите има подобна възможност за настройка на тон "ла", като, доколкото знам, може да се настройва дори с точност от 1херц. Та, моята цел е да променя диапазона на чесотите, с които работи т.е. да се използва за всички тонове, за да мога да го използвам така, че да променя честотата на звука на цялата песен. Търся нещо като схема на тунер, който да си направя, така че да мога да променям честотите на всички тонове. Схемата няма да има никакво друго предназначение т.е. нямам нужда от ефекти и т.н. , искам само да мога да променям всички честоти и съответно тонове. Имам нужда от помощ и безкрайно ще съм ви благодарен,ако можете да помогнете!

Щом не си решил да летиш, обясни като за прости хора какъв ефект искаш да постигнеш с тази щуротия.
  • Автор

Това е част от проект за благоприятното въздействие на музиката върху човешкото съзнание-училищен проект.

Това е част от проект за благоприятното въздействие на музиката върху човешкото съзнание-училищен проект.

Пълни глупости!

Обясни по - подробно за лабораторните изследвания как ще станат на практика?

Един въпрос към пусналия темата от областта на психоакустиката: Знаеш ли, че разликата от 5Hz при честота 60Hz за ухото (за разилка от окото) е по-голяма от разликата от 5Hz при 6kHz, тъй като слухът има логаритмичен характер? Ако условно имаш тон с основна честота 60 Hz, следващата октава е при 120 Hz, а следващата - при 240 Hz, а не при 180 Hz, в противен случай слухово няма да звучат еднакво, т.е. слуховото "разстояние" между тоновете ще е различно и съответно ще имаш друг по качество музикален интервал. Важно е да си наясно с тази подробност, тъй като крайният звуков ефект зависи от това, дали ще пазиш константно отношението или разликата.

Наличието на два тона (ако са достатъчно силни) води до психоакустичния феномен, известен като комбинационни тонове, при което се получава трети тон с честота, равна на разликата между двата тона, а в някои случаи също се получават и тонове по сума или от вида на 2f1 - f2... На този принцип почиват програмите, които претендират да те вкарват лесно в алтернативно състояние на съзнанието, стимулирайки генерирането на мозъчни вълни с определената честота. Затова прочети още за мозъчните вълни (алфа, бета, делта, тета) и техния честотен диапазон, понеже това има отношение към различните състояния на съзнанието и медитацията.

Редактирано от Kelvin (преглед на промените)

Приятелю!

Това или този идеен проект както казваш - ти или твоя ДАСКАЛ, никога не можете го постигна. Почти съм уверен/без да се обиждаш/ че нямаш елементарни познания в областа на ниската честота, камо ли да седнеш да правиш това. Аз не зная на какви глупости ви учат, но даскалчето е редно да го заведеш на чичо доктор ако наистина ти го е възложил като проект.Достатъчно е само неправилното ти задаване на въпроса за един специалист от аудиотехниката, да ти каже същите мои приказки. А и другите колеги отлично са ти обяснили ситуацията. Просто или въобще не можеш да си фурмолираш правилно въпроса или въобще не знаеш за какво точно говориш, като вкарваш и думата"тунер" Извини ме ако си се засегнал, но това не е по силите на добър инженерен екип. А и по никакъв начин не ще ти въздействаИнтересното е, че във форума има такива невероятни предложения от ученици, които наистина си вярват сами, че можеш да завъртиш Луната от другата и страна - към Земята.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.