Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 Language Bar

Featured Replies

Вчера си инсталирах Windows 7, но имах един проблем със писането на кавички и затова реших да инсталирам FlexType със цел да го премахна. И наистина успях, само че това ми бъгна bulgarian phonetic tradional езика, както всъщност и всички български езици които идват със windows 7 освен латиницата което си е буквално английски и typewriter-a. Проблема всъщност е че на практика имам със опциите bulgarian phonetic обаче, ако примерно, му дам properties на самия език, ми показва че е празен, тоест няма въведени никакви букви. Ако някой знае как мога да го възстановя, моля да пише!! Не мога без българския!!!! ;(

Как можа да инсталираш тая смрад - FlexType!? Махни го и ако имаш късмет, ще се разминеш с преинсталирането. А що се отнася до Кавичките ("") - не виждам причина да липсват, ако пък да, инсталирай си т.нар. "традиционна фонетична" П.С. Всъщност в какво точно се изразява тоя "проблем с кавичките"?

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Един урок - никога, ама никога не инсталирай Flex Type. Дано се разминеш с преинсталацията. Късмет

Махни първо флекс тейп и направи един рестор на системата.Пиши след това

• Автор

Проблема със кавичките ми вече го няма. FlexType поне направи нещо нормално... Колкото до проблема ми със езика, вече съм я деинсталирал обаче все още си го имам... Няма ли друг начин освен преинсталиране?... Откъде мога да сваля този традиционен фонетичен който да тръгва за 7-цата? Досега съм си го свалял ама бях на XP.

това трябва да свърши работа

П.С. ако вградената се е бъгнала...

има ли значение къде съм го поставил файла защото ми дава грешка че не е открил някакъв .dll файл?

Чети по- надолу в темата, май има и по- изпипани версии

За тоя сайт става дума

• Автор

Благодаря ти много!!! Това ми свърши перфектна работа и вече всичко си е ок!!! :)

Българска фонетична клавиатура

Линка е към Българска фонетична клавиатура (традиционална), но с български кавички и български знак за номер. Има и руските букви, някои мерни единици, като микро и градуси, дроби и др. подобни. В архива има папка „Снимки“ и там са показани възможните комбинации и излизащите знаци. Правена е с инструмента на Майкрософт и излиза в езиците като „Български - фонетична клавиатура“. Не Bulgarian fonetic или други подобни импровизации, а на български с кирилица!

На противниците на идеята да се изписва името на клавиатурата на кирилица ще кажа следното - за да се ползва независимо каква да е клавиатура, която ползва кирица, ОС трябва да е настроена за ползване на втори език подържащ кирилица (кодова таблица 1251). Не е ли направено това независимо какво е името на клавиатурата (написано на латиница или кирилица) няма да се показва кирилицата правилно. По този начин се обезсмисля името ѝ да е на латиница.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.