Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бавно зареждане на Win XP

Featured Replies

Като тръгне да се зарежда XP-то и стигне до надписа WELCOME стои около 2 мин. без да прави нищо.Дали може да се съкрати това време?Ако някой може да даде някакъв съвет...Четох доста из форума, но за конкретното забавяне нищо не открих...

Като тръгне да се зарежда XP-то и стигне до надписа WELCOME стои около 2 мин. без да прави нищо.Дали може да се съкрати това време?Ако някой може да даде някакъв съвет...Четох доста из форума, но за конкретното забавяне нищо не открих...

Проверяваш списъка с програми, които се стартират с операционната система, и премахваш ненужните.

Полезен инструмент е програмата Soluto

Проверяваш списъка с програми, които се стартират с операционната система, и премахваш ненужните.

Полезен инструмент е програмата Soluto

И CCleaner става http://www.piriform.com/ccleaner/download, отиваш на Tools > Startup > и ако знаеш коя програма за какво е и дали ти трябва, махаш излишните. Примерно на мен щяха да ми се пускат 24 програми със стартирането на компютъра, ако не бях ги махнал половината оттам.

Редактирано от Delete Now (преглед на промените)

• Автор

И CCleaner става http://www.piriform.com/ccleaner/download, отиваш на Tools > Startup > и ако знаеш коя програма за какво е и дали ти трябва, махаш излишните. Примерно на мен щяха да ми се пускат 24 програми със стартирането на компютъра, ако не бях ги махнал половината оттам.

Едва ли е от това - стартират се 3-4 програми и то от доста време, а този проблем го забелязах скоро...

Едва ли е от това - стартират се 3-4 програми и то от доста време, а този проблем го забелязах скоро...

Не забеляза ли, след какво твое действие (инсталиране на крак за игра, например) почна да се бави машината ?

А каква ти е конфигурацията ? Ако windows не е преинсталирван отдавна (2-3 години) може да го преинсталираш и ако ти е добра конфигурацията може направо Windwos 7 да сложиш.

• Автор

Не забеляза ли, след какво твое действие (инсталиране на крак за игра, например) почна да се бави машината ?.

За съжаление не мога да определя точно, но не е от игра..

Редактирано от niknik96 (преглед на промените)

А каква ти е конфигурацията ? Ако windows не е преинсталирван отдавна (2-3 години) може да го преинсталираш и ако ти е добра конфигурацията може направо Windwos 7 да сложиш.

Това е мит, че Windows трябвало да се преинсталира на някакъв период.

Ако си наясно с това, което правиш, няма нужда от преинсталация.

За съжаление не мога да определя точно, но не е от игра..

Бяха ти дадени инструменти, с които да провериш какво тръгва с операционната система.

Ако не желаеш да ги ползваш - твоя работа.

• Автор

Уиндоуса е от преди 3-4 месеца, а "седмицата" определено не е за мен... ;)

Така е ! Но не всеки знае какво прави :ph34r:Аз чак след 4-5 години работа с компютър, си определих един програми които да използвам, и инсталирам само тях и нищо повече не бутам. Не слагам никакви игри, и гледам повечето ми програми да са безплатни, за да се избегне ползването на кракове и пачове.

• Автор

Бяха ти дадени инструменти, с които да провериш какво тръгва с операционната система.

Ако не желаеш да ги ползваш - твоя работа.

Аз знам какво тръгва с Уиндоуса,свел съм го до минимум...Ще пробвам и препоръчаното от теб Soluto, въпреки че не съм отличник по английски...

Аз знам какво тръгва с Уиндоуса,свел съм го до минимум...Ще пробвам и препоръчаното от теб Soluto, въпреки че не съм отличник по английски...

Аз пробвах Soluto и последната версия на скайп отнема цели 7 сек при моята конфигурация. Ако скайо ти се включва автоматично или го махни със Soluto или си сложи по стара версия примерно 3.8 аз съм с нея на стария си компютър.

• Автор

Аз пробвах Soluto и последната версия на скайп отнема цели 7 сек при моята конфигурация. Ако скайо ти се включва автоматично или го махни със Soluto или си сложи по стара версия примерно 3.8 аз съм с нея на стария си компютър.

На мен Java ми отнема 28 сек. Би ли пояснил как да я махна с Soluto?

На мен Java ми отнема 28 сек. Би ли пояснил как да я махна с Soluto?

Ами пускаш Soluto и java трябва да е в оранжевият Или зеленият сектор и цъкваш на Java и даваш Pouse. Същото важи и за другите.

• Автор

Ами пускаш Soluto и java трябва да е в оранжевият Или зеленият сектор и цъкваш на Java и даваш Pouse. Същото важи и за другите.

Нещо не се получава...Интересното е , че в startup-a пред Java изобщо няма отметка и не би трябв

ало да се стартира с Уиндос-а... А в Task Manager-a не мога да разбера кой процес е на Java-ta... P.P.Най-накрая се получи...Махнах някои работи, след малко ще видя има ли някакъв ефект...Благодаря все пак!

• Автор

Нещо не се получава...Интересното е , че в startup-a пред Java изобщо няма отметка и не би трябв

ало да се стартира с Уиндос-а... А в Task Manager-a не мога да разбера кой процес е на Java-ta... P.P.Най-накрая се получи...Махнах някои работи, след малко ще видя има ли някакъв ефект...Благодаря все пак!

И така изводът ми от всичките опити е следният: Soluto отчита процесите след зареждането на десктопа, а при мен забавянето е още при надписа Welcome, което е преди това.Така, че голямото чакане в началото си остава...Явно проблемът е някъде другаде.Дано и някой друг сподели мнението си...

И така изводът ми от всичките опити е следният: Soluto отчита процесите след зареждането на десктопа, а при мен забавянето е още при надписа Welcome, което е преди това.Така, че голямото чакане в началото си остава...Явно проблемът е някъде другаде.Дано и някой друг сподели мнението си...

Изводът ти е погрешен.

Погледни по-добре процесите, регистрирани от Soluto.

Soluto Beta starts measuring boot time as soon as Windows Logo screen is displayed.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор

Изводът ти е погрешен.

Погледни по-добре процесите, регистрирани от Soluto.

Е добре де, кажи конкретно как да се намали това време, когато се стигне до Welcome,мисля че да стои там 2 мин. е много...

Не бих могъл да кажа конкретно, как да намалиш времето. Списъка на процесите е пред очите ти, заедно с времената на изпълнението им. Времето измерено от Soluto съвпада ли с това, което засичаш ти ? Ако не, явно със Soluto няма да успееш да решиш този проблем. Не помня дали спомена за проверка за вируси, но ако не си проверявал (дори и с наскоро инсталиран Windows) и имаш дори най-малко съмнение - направи я.

• Автор

Не бих могъл да кажа конкретно, как да намалиш времето.

Списъка на процесите е пред очите ти, заедно с времената на изпълнението им.

Времето измерено от Soluto съвпада ли с това, което засичаш ти ?

Ако не, явно със Soluto няма да успееш да решиш този проблем.

Не помня дали спомена за проверка за вируси, но ако не си проверявал (дори и с наскоро инсталиран Windows) и имаш дори най-малко съмнение - направи я.

Моето време и това на Soluto се разминават в съотношение 1:3.Вируси няма, проверено с три различни антивируса.Ще се надявам някой друг да сподели нещо от опита и знанията си.Благодаря за отделеното внимание!

Моето време и това на Soluto се разминават в съотношение 1:3.Вируси няма, проверено с три различни антивируса.Ще се надявам някой друг да сподели нещо от опита и знанията си.Благодаря за отделеното внимание!

Щом твърдиш че няма излишни стартиращи се процеси и програми, и няма вируси, опитай да дефрагментираш дял С , да го почистиш от боклука ( временни и всякакви остатъчни излишни файлове ) ,и прочистиш и дефрагментираш и регистрите след това...

Може да кажеш после какъв е резултата ...

• Автор

Щом твърдиш че няма излишни стартиращи се процеси и програми, и няма вируси, опитай да дефрагментираш дял С , да го почистиш от боклука ( временни и всякакви остатъчни излишни файлове ) ,и прочистиш и дефрагментираш и регистрите след това...

Може да кажеш после какъв е резултата ...

[/ quote]Дял С се дефрагментира постоянно с Smart Defrag, но регистрите как мога да ги дефрагментирам?

P.P.Такаа,почистих и дефрагментирах регистрите с Win XP Manager,но не усетих някаква промяна.На надписа Welcome стои 63 сек.(до скоро - много по-малко), а общото зареждане,след което можеш да боравиш спокойно с всички програми е около 3 мин. и 20 сек.Според Soluto зареждането е за 65 сек., което за мен не е истина.Явно ще трябва преинсталация или въоръжаване с повече търпение...Това е - проблемът остава не решен... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Хм.. интересно.. Пробвай с програма за оптимизация на компютъра , от рода на TuneUp ... да видим дали ще успееш да оправиш нещата.... М/у другото с каква антивирусна си и какви са и настройките при стартиране ...

• Автор

Хм.. интересно.. Пробвай с програма за оптимизация на компютъра , от рода на TuneUp ... да видим дали ще успееш да оправиш нещата....

М/у другото с каква антивирусна си и какви са и настройките при стартиране ...

Пробвах няколко такива програми , но без видим резултат.Антивирусната ми е Panda Cloud Pro, с ключ от промоция...По настройките не можеш да пипаш много - всичко си е автоматично...До сега нито веднъж не ми е сигнализирала за опасност, така че пусках и Kaspersky Removal Tool - няма нищо...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.