Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Необясним проблем с компютър!

Featured Replies

От скоро (около половин месец) съм забелязал, че компютърът ми се рестартира без причина! Също така и днес бях оставил компютъра ми да записва един диск, върнах се след 30 мин, компютърът работи, но нямаше никакъв сигнал на монитора! ДОри не можех да си отворя записвачката! Пробвах всички кабели, всичко беше вкючено правилно. Днес също тествах и системата си с BurnIn Test, Prime95, Super PI. Доста често правя и Benchmark-ове с Heaven и MSI Kombustor. Резултатите са винаги позитивни. Конфигурацията: Дъно: Gigabyte X58A-UD7 CPU: Intel i7-920(повдигнал съм множитела от 20 до 21, но и волтовете са 1.0500) Видео карта: Nvidia Geforce 480 GTX (нея и повдигам честотите само при игра, но тогава нямам никакви проблеми) RAM: Kingston 3x2 DDR3-1600 (не е пипана) HDD: WD Caviar Black 1TB SATA-3 Захранване: Fortron Everest 1250W Вентилаторите са горе-долу чисти,но аз си следя температурите с HWMonitor и са абсолютно нормални (CPU~45C; Video Card~47 при никваво натоварване(нет;филми, не игри)). Също така и наскоро си сканирах компютъра за вируси с Norton Internet Security 2011 и не засече нищо. Моля, помогнете ми!

Повишил си консумацията-мощността на компа и захранването не може да издържа и ти се рестартира компа. Смени си захранването-да бъде с по-голяма мощност.

• Автор

А Reliability history какво показва ?

Не знаех, че съществува такова нещо! Иначе показва рязък спад в стабилноста преди две седмици, но не показва никакви рапорти за тогава. Имам чести (по горе-долу веднъж на 2 дена) съобщения, че Уиндоус не е могъл да стартира нормално поради липса на фаилове, а пък днес, няколко часа след като инсталирах новите драйвери на Нвидиа имам Video Hardware Error. Но сега като се замисля точно когато е паднала стабилността, дълго време ме е нямало(2 седмици) в които в помещението е било много студено и компютърът е бил изключен от адаптера. След това като го пуснах, вентилаторите бръмчаха много странно и този на захранването не работеше, но тъй като температурите на всички части бяха много ниски, аз помислих, че е от това. Бръмченето спря след известно време, а вентилаторът на захранването заработи отново. Може ли това да е причинило нещо на хардуера ми?

Повишил си консумацията-мощността на компа и захранването не може да издържа и ти се рестартира компа. Смени си захранването-да бъде с по-голяма мощност.

повече от 1250W?!?!?!?! Познавам хора с 800W със сходна система...

Направо 5киловата да сложи и ще върви нормално :)

Чистена ли е скоро машината , сменял ли си и пастата и тези 45 градуса на процесора при нормално ползване ли са?Под товар как стоят нещата?Всички вентилатори ли се въртят?Освен да си поставил множителя на 21 други опити за овърклок имало ли е?Кога по-точно се рестартира , по всяко време ли или когато е под товар?Пробвай с преинсталация на уиндоуса и пиши пак!

• Автор

Чистена ли е скоро машината , сменял ли си и пастата и тези 45 градуса на процесора при нормално ползване ли са?Под товар как стоят нещата?Всички вентилатори ли се въртят?Освен да си поставил множителя на 21 други опити за овърклок имало ли е?Кога по-точно се рестартира , по всяко време ли или когато е под товар?Пробвай с преинсталация на уиндоуса и пиши пак!

Не, чистил съм само един от вентилаторите обилно скоро, а пастата не съм я сменял откакто го взех (долу-горе 7-8 месеца). 45 градуса е при нормално ползване, а при Prime95 и BurnIn Test достигаше ~75. Друг клок не е правен освен на видеото. Тук сега идва изненадата: не се е рестартирал при високо натоварване. Играл съм много тежки игри продължително време и нищо; пускам нерото и бам рестарт. Ще преинсталирам Уиндоуса и ще пиша. Мерси!

Я изключи автоматичният рестарт при грешка:

Публикувано изображение

Ако се появи BSOD ще пише каква е грешката, ако пак се рестартира без син екран най-вероятно е хардуерен проблем.

• Автор

Я изключи автоматичният рестарт при грешка:

Публикувано изображение

Ако се появи BSOD ще пише каква е грешката, ако пак се рестартира без син екран най-вероятно е хардуерен проблем.

Изключил съм автоматичния рестарт. Днес ще преинсталирам, защото аз съм с Build, а не с Retail и силно се надявам там да е проблема.
  • Автор

Преинсталирах Уиндоуса, засега не съм имал рандъм рестартове, но се появи друг, много по-голям проблем! За това става въпрос: post-291755-0-43420900-1295967813_thumb. Имам 2 partition-a - C: и D: . C: работи перфектно, на него играя игри, инсталирам програми, няма никакви проблеми. Сканирах за грешки с WD Data Lifeguard Diagnostics, но то не показва никакви лоши сектори. Докато инсталирах Уиндоус-а форматирах C: без проблем, но когато форматирах D: не успяваше да го форматира до край, пишеше някаква грешка 0x0А8... нещо такова. Тъй като не мога да форматирам D: не мога да го ползвам ваобще. Моля ви, кажете дали се е повредило нещо, или да го нося на техник?

Windows-а казва , че имаш лош сектор .Може би затова не може да довърши формата .Опитай да форматираш с Easus Partition Manager , примерно .След това сканирай пак за лоши сектори , между другото доколкото си спомням тула на WD , има възможност за кратък и обстоен тест на харда .Избери втория .Или може направо с HDDScan

Редактирано от darco (преглед на промените)

• Автор

Windows-а казва , че имаш лош сектор .Може би затова не може да довърши формата .Опитай да форматираш с Easus Partition Manager , примерно .След това сканирай пак за лоши сектори , между другото доколкото си спомням тула на WD , има възможност за кратък и обстоен тест на харда .Избери втория .Или може направо с HDDScan

Да бях избрал обстоиния тест. Свалих Easus Partition Manager, но ми трябва малко помощ: какво трябва да избера като файлова система? Същото като C: - NTFS или FAT32? Също така Cluster Size-a трябва да е 64kb, нали?Мерси за помоща.

Редактирано от yumen50 (преглед на промените)

• Автор

Благодаря много на всички, оправи се! Лошо ли е попринцип, че имам един лош сектор?

От първия пост:

CPU: Intel i7-920(повдигнал съм множитела от 20 до 21, но и волтовете са 1.0500)

Наистина ли е на това напрежение? Номинално му дават 1.16-1.2Волта, доста вероятно е при едновременен овърклок и ъндърволт, когато ЦПУто работи на долната граница на стабилност да се появят такива "необясними" проблеми... Бърн тестовете не винаги са гаранция за напълно стабилна система.

Не, лошо е ако започнат да расте броя им за кратък период от време. Аз имам хард с над 200 инсталации и 27 лоши сектори - върви и проблеми няма / на 5 години е /. Но ако почнат да нарастват за кратки периоди от време - ако имаш ценна информация, спасявай я докато е време. След това харда бави неимоверно много / вервайте ми при 191 лоши сектора и твърд хард на лаптоп /. Не се доверявайте на програми, които Ви обещават чудеса. Просто харда си заминава и те известява да вземеш необходимите мерки.

• Автор

От първия пост:

Наистина ли е на това напрежение? Номинално му дават 1.16-1.2Волта, доста вероятно е при едновременен овърклок и ъндърволт, когато ЦПУто работи на долната граница на стабилност да се появят такива "необясними" проблеми... Бърн тестовете не винаги са гаранция за напълно стабилна система.

Прав си, но клокнах процесора отдавна, а проблемите започнаха наскоро(вече спряха слава-богу).

Не, лошо е ако започнат да расте броя им за кратък период от време. Аз имам хард с над 200 инсталации и 27 лоши сектори - върви и проблеми няма / на 5 години е /. Но ако почнат да нарастват за кратки периоди от време - ако имаш ценна информация, спасявай я докато е време. След това харда бави неимоверно много / вервайте ми при 191 лоши сектора и твърд хард на лаптоп /. Не се доверявайте на програми, които Ви обещават чудеса. Просто харда си заминава и те известява да вземеш необходимите мерки.

Ами как да следя? Смисъл има ли някаква програма, която автоматично следи това или просто трябва често да сканирам?

Прав си, но клокнах процесора отдавна, а проблемите започнаха наскоро(вече спряха слава-богу).

Много се радвам, че всичко е наред :yanim: Имай все пак едно наум, компонентите стареят, с течение на времето може и това да причини нестабилност. По-принцип по-ниското напрежение води и до по-бавно "износване" на хардуера, така че колкото по-дълго време издържи на 1.05 толкова по-добре :bday19:

Добра програма за диагностика на ХДД е примерно CrystalDiskInfo. Има възможност да стои резидентна и издава предупреждения при промяна в СМАРТ статуса на диска.

Не е ли гаранционен този хард ? Ако е го рекламирай . Дали е проблемно хард с лош сектор ? Кратък отговор : ДА . Винаги може да създаде проблем .

• Автор

Аха, ясно. Ще го рекламирам добре, благодаря много на всички.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.