Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет относно захранване на PC

Featured Replies

Проблема може да си е от самата карта, а не от захранването.

• Отговори 53
  • Прегледи 9,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

PSU Calculator показва за твоята конфигурация минимум 650 W, което за този бюджет няма как да стане. Предложенията от порядъка на 400-500 W са просто нелогични.

@gyps откъде ги измисли тия 650 W ? Аз само се чудя защо на това дъно си взел ''К'' процесор?

https://www.dropbox.com/s/4txfgui5spoy7pz/PCU.jpg

Това е, което аз изчислих.

А какъв процесор е трябвало да взема ? Работя с Photoshop.

Редактирано от Marian Popov (преглед на промените)

Взел си отключен процесор, но това дъно не позволява клок. Платил си за нещо, което реално няма да ползваш! Твоята конфигурация едва ли надвишава 300W.

Ами сигурно си прав, но кой да ти каже. На мен и така процесора ме задоволява. Въпроса е сега да реша проблема с гасненето на захранването.

PSU Calculator показва за твоята конфигурация минимум 650 W, което за този бюджет няма как да стане. Предложенията от порядъка на 400-500 W са просто нелогични.

gyps,тия ПСУ калкулатори са гола вода.Гледаш колко гълтат най-големите консуматори (проц,карта) на макс,пускаш още малко за другия стаф и излиза сметката.

Мариане,картата ти е до 220 вата,проца около 100 вата на 3.8,дискове,фанове и тн=450 ватово захранване марково захранване,но при смяна на дъното с такова,което носи на клок-по-мощно (което няма да направиш щом ти е работна машина).Трябвало е да вземеш i7(без К) или Xeon,К (клок) на твоя проц с това дъно няма да стане;може би са ти го предложили заради по-добрата вградена графика от 3470 или 3570,като се има предвид,че си бил без допълнителна видео карта.Захранвания има много,но като за теб,започват от 65 лв нагоре,ориентирай се към някое 450-550 ватово захранване на цена около 100 лв -NJOY 450/500/600 RGE,CM GX 450/550,Seasonis SS430/520,FSP RIDER 550.

Редактирано от johny01 (преглед на промените)

gyps,тия ПСУ калкулатори са гола вода.Гледаш колко гълтат най-големите консуматори (проц,карта) на макс,пускаш още малко за другия стаф и излиза сметката.

Чак пък гола вода - едва ли. Все си мисля, че са ги правили хора разбиращи малко от малко от хардуер. На тази карта GTX 275 препоръчителното захранване е 550 W. И не мога да разбера, защо тук във форума се лансира тезата за ниски консумации от порядъка на 200-300 W и съответстващите и захранвания? И защо никoй не прави разлика между режимите Load, Idle и Full Stress?

Редактирано от gyps (преглед на промените)

Чак пък гола вода - едва ли. Все си мисля, че са ги правили хора разбиращи малко от малко от хардуер. На тази карта GTX 275 препоръчителното захранване е 550 W. И не мога да разбера, защо тук във форума се лансира тезата за ниски консумации от порядъка на 200-300 W и съответстващите и захранвания? И защо никoй не прави разлика между режимите Load, Idle и Full Stress?

Ako беше ми прочел поста,а не да се правиш на умник-щеше да разбереш.

Това препоръчително е просто написано ако захранването е китайско или разполагаш с Top High End система и сумати бутнати чарколяци в кутията!

Ето ти малко ревю от gur*3d - http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_275_review_test,5.html

[*]System in IDLE = ~210 Watts - цялата система

[*]System with GPU in FULL Stress(Benchmarks) = ~396 Watts - цялата система

Редактирано от терминатор (преглед на промените)

Това препоръчително е просто написано ако захранването е китайско или разполагаш с Top High End система и сумати бутнати чарколяци в кутията!

Ето ти малко ревю от gur*3d - http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_275_review_test,5.html

[*]System in IDLE = ~210 Watts - цялата система

[*]System with GPU in FULL Stress(Benchmarks) = ~396 Watts - цялата система

Тук не се вижда изрично да е посочено, че захранването е китайско.

Ako беше ми прочел поста,а не да се правиш на умник-щеше да разбереш.

След като редактира поста си след моя, няма как да го прочета. Обаче ме кефиш с предложенията за 400 ватовите NJoy-чета.

И последно към Мариан - можеш да дадеш 400 лв. за процесор и над 200 за видео карта, а се стискаш за захранване - нещото, което е най-важно в конфигурацията.

Редактирано от gyps (преглед на промените)

И да те кефя и да не те кефя-полза за Мариан-никаква,ако няма пари момчето и енджойче 450РГЕ ще му държи,имайки се предвид,че проца му е на дефолтни честоти;ако има пара-FSP Rider 550 (от предложените от мен),може би е най-добре като се има предвид цена от 100 лв.

пп Като погледнах,редакцията съм я направил преди твоя пост.

Редактирано от johny01 (преглед на промените)

От написаното до тук, разбирам че ще търся захранване около 100лв и 550 вата. Сега остава да уточним марката и всичко ще си дойде на мястото. Каква марка препоръчвате ?

Ако можеш да увеличиш бюджета до 100 лв, FSP RAIDER 550 SILVER. Иначе - за 90 лв написах по-горе какво може да се вземе :)

gyps, явно е, че нямаш никаква идея каква е реалната консумация на компонентите и си придобил много грешни впечатления от разни недостоверни източници. За сведение, моята система с Core i5 на 4GHz, 8GB RAM и HD7850 клокната на 1150 е с максимална консумация 215W при scrypt mining, a при игри консумацията е 190W.  Консумацията на GTX275 не е толкова икономична, колкото HD7850, но при пълно натоварване консумацията на цялата система ще е под 300W, така че 450W марково захранване е предостатъчно.  От наличните в момента за 100лв. FSP Raider 550W Silver е чудесен избор. За под 100лв. гореспоменатия GX450 на Coolermaster също е много добро решение.

Няколко пъти ми се е случвало да попадам на разговори на тема захранвания на марката Fortron и не съм останал с добри впечатления. Даже един приятел преди време беше купил такова, което изгоря след 3 месеца. Май ще се пробвам с CoolerMaster. Благодаря на всички за полезните съвети. Ако бях се допитал едно време за процесора, сигурно щях да направя много по-добър избор.

Няколко пъти ми се е случвало да попадам на разговори на тема захранвания на марката Fortron и не съм останал с добри впечатления. Даже един приятел преди време беше купил такова, което изгоря след 3 месеца. Май ще се пробвам с CoolerMaster. Благодаря на всички за полезните съвети. Ако бях се допитал едно време за процесора, сигурно щях да направя много по-добър избор.

Кулер Мастер нямат техни захранвания,правят им ги други (имат и от FSP),така че може да се набарбалякаш.Предложеното FSP-Rider серия е добро.

gyps, явно е, че нямаш никаква идея каква е реалната консумация на компонентите и си придобил много грешни впечатления от разни недостоверни източници. За сведение, моята система с Core i5 на 4GHz, 8GB RAM и HD7850 клокната на 1150 е с максимална консумация 215W при scrypt mining, a при игри консумацията е 190W.  Консумацията на GTX275 не е толкова икономична, колкото HD7850, но при пълно натоварване консумацията на цялата система ще е под 300W, така че 450W марково захранване е предостатъчно.  От наличните в момента за 100лв. FSP Raider 550W Silver е чудесен избор. За под 100лв. гореспоменатия GX450 на Coolermaster също е много добро решение.

Имам измерителни иструменти и мога (и съм) да си измеря консумацията, така че си в грешка. Все пак съм доволен, че специално Мариан направи що годе верен избор относно мощността на захранването.

Мариане, на твоята машина не и трябва някакво кой знае какво захранване и големи "ватове", освен ако не е китайско. Но в случая ние не говорим за китайски, а говорим за съвсем прилични захранвания. Или взимай това - PSU CM GX 450W APFC напълно достатъчно и качествено с "Bronze" сертификат и 5 години гаранция, или това - PSU FORTRON RIDER 550 BRONZE - напълно достатъчно е и то и качествено със "Silver" сертификат и отново 5 години гаранция!

Тези захранвания на Cooler Master от "B" серията не са върха на шоколада по качество в сравнение с тези до около 90-100 лв.!

FSP Raider 550W Silver - http://www.fsp-europe.com/raider550.php

CM GX 450W Bronze - http://www.coolermaster.com/product/Detail/powersupply/gaming-gx-series/gx-450w.html

ПП: Редактирах си поста и от бързината стават грешцици в словореда! :)

Питам защото цената е кажи речи колкото 450 ватовото на същата марка. Между другото снощи взех от един приятел неговото захранване, което е 500 вата и пуснах W.O.T. на максимални текстури и работеше без грешка. Е такова е:
Публикувано изображение

Редактирано от Marian Popov (преглед на промените)

Питам защото цената е кажи речи колкото 450 ватовото на същата марка. Между другото снощи взех от един приятел неговото захранване, което е 500 вата и пуснах W.O.T. на максимални текстури и работеше без грешка. Захранването му е такова:

Да, но това че е 600W не го прави гювече с пиле нали? Виж им цената нa 500W-овия модел също. Близки са да но защото са от скоро на пазара за по "Обикновения" потребител който не разбира много и няма претенции и купува. А един който се досеща и прочие... знае какво да си купи :) Не може винаги цената на тези които предложих да седят като първоначалната им при пускането им на пазара. Сега разбра ли донякъде?

А това което си показал на снимката е старо и с тези 3 по +12 волтови линии не е много за предпочитане. Но марката преди беше сред добрите на захранванията и се търсеха. Но от известно време насам нещо се загубиха или не ги внасят на нашия пазар. Затова тези които предложих са най добрите за 90-100 лв. И върни си му захранването на приятеля ти че сигурно човека остана без машина :P.

http://pcplus.bg/PSU-CM-B600W-COOLERMASTER-B600

Това дали е истинско ?

Мариане,това е 600 ватово на Enhance Electronics с една +12 47А/564 W без сертификати,не е лошо,но за тази цена взимаш много по добри захранвания-Rider 550,което е 80+,силвър и ако става въпрос за производител бих избрал FSP,които са направили Райдър 550 пред Enhance Electronics,които не използват много качествени компоненти.

Поръчах Райдъра, дано да съм направил правилен избор. Благодаря на всички за чудесните отговори.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.