Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дъно/HDD

Featured Replies

Имам тази конфигурация: CPU: Intel Core 2 Duo E8400/3Ghz/1333/6M BOX Motherboard: ASUS P5K HDD: Seagate 500GB SATA2/7200/16MB RAM: 2x2GB Kingston DDR2 800Hz Захранване: Fortron BlueStorm 400W Имам следния проблем: Преди около месец компютъра ми заби(само мишката можеше да се мърда и нищо друго) и естествено го рестартирах от reset-button-a. Kато стигна до буут етапа се показа съобщение "Insert a proper boot device and restart the system". Изключих го и след като го пуснах отново всичко си беше както трябва, но по-късно пак направи същия проблем и така няколко дни. Преинсталирах OS и проблема си продължаваше. Реших, че хард диска е заминал и отидох и купих от Multirama Western Digital Green 800GB SATA2/7200/64MB, инсталирах му XP SP3 x86, но компютъра работеше ужасно бавно и пак забиваше. След това качих Win7 x64, но без разлика. Пробвах с един стар хард диск IDE Hitachi 200GB, но и с него почти същото. Предположих, че може да е от захранването и включих Hitachi-то със друго захранване, но дъното остана със старото, но отново без разлика. Не съм пробвал да включа и дъното с друго захранване, защото нямам подходящо под ръка. Та въпроса ми е дали е от дъното или от нещо друго. Не съм много навътре в нещата и ще съм ви много благодарен за съдействието.

Най-вероятно е от дънната ти платка защото гледах в интернет че и други имат същия или подобен проблем със същото дъно.Може проблема да е в Биоса. Може би трябва да се обнови с по-нова версия и разбира се това трябва да го направи някой който разбира защото иначе може да се прецака цялото дъно.Пробвай от настройките на Биоса да бутнеш нещо например да премахнеш сд-то като 1во буутващо устройство.Търси в биоса дали и5ма нещо от сорта на "onboard RAID enable" ако е на "enable" компа ти търси връзка с друг хард диск който в случая нямаш.Или пробвай като "first boot device" да сложиш хард диска

Редактирано от SiMft (преглед на промените)

• Автор

Едва ли е от настройките на BIOS-а, защото този компютър съм го ползвал повече от 2 години и половина и не съм имал никакви проблеми.

Редактирано от skeleto1 (преглед на промените)

• Автор

Имам вързан само един принтер на HP и мишка и клавиатура. Пък и казах, че съм пробвал с няколко чисти инсталации, следователно, на които няма проблемни драйвъри.

Ето нещо което намерих и може да не си пробвал:usually what causes this is the optical mouse. unplug it and get a new driver or a new mouse. Пробвал ли си да вкараш отново дискът на последният уиндолс който си инсталирал?

Ето нещо което намерих и може да не си пробвал:usually what causes this is the optical mouse. unplug it and get a new driver or a new mouse.

Пробвал ли си да вкараш отново дискът на последният уиндолс който си инсталирал?

Между другото като го спомена това се сетих.. наскоро имах подобен проблем и компютърът ми отказваше да зареди без да е сложен диска с Windows. Оказа се, че има липсващи и повредени системни файлове, дори и няколко преинсталации не помогнаха. В крайна сметка се наложи цялостен формат на харда, ново разделяне на партишъни и се оправи.

Не че е казано, че проблемът тук е същият, но не е напълно изключено. При мен много беше омазан MBR.

• Автор

Инсталирал съм различни ос на 3 различни хард диска. И при трите съм правил пълен формат с нови партишъни, но без разлика. Не знам от какъв контекст си извадил това "usually what causes THIS is the optical mouse".

• Автор

BIOS-a e flash-нат до последна версия и си разпознава всичко както трябва. Записвачката е от най-простите на LG и да пробвал съм без нея.

Май дъното е проблемно. Може да е някой от конекторите за хард дисковете, въпреки, че е малко вероятно, тъй като BIOS си ги разпознава. За да си сигурен, ако имаш възможност, опитай само хардовете на друг компютър. Ако пали - със сигурност е дъното и май е за смяна.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

• Автор

Пробвал съм хардовете на друг компютър и там няма проблем. Явно ще тръбва да се харчат пари за ново дъно. :)

Добре е пробвано с различни ОС, но нищо не се споменава за точно инсталираните драйвери и къде на дъното е свързан твърдият диск.

Тази дънна платка е с JMicron JMB363 RAID Controler. Виж си USER Manual-a и как се свързва диска и инсталират драйверите под Windows. Да не са правени опити с RAID и нещо да е останало неправилно конфигурирано?

В БИОС как е настроен JMicron controler mode - по подразбиране трябва да е на IDE, а не на RAID или AHCI, въпреки че е по добре да се инсталира ОС с драйвер за AHCI.

Пробвай и само с 2GB RAM как ще работи системата.

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

• Автор

В момента няма активиран RAID. Не би ли трябвало в BIOS-a да няма значение на какво е настроен JMicron Controller Mode иначе е на IDE. И какво ще рече да прехвърля от SATA на IDE. Във Controller Mode-a се сменя автоматично в зависимост от харда.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.