Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за процесор.

Featured Replies

Здравейте! На скоро си купих компютър и нещо започвам да се разочаровам от неговият процесор, а той е: Intel Celeron ( Core 2 duo )Е3400 2.60GhZ, 3-ядра.Може ли да ми препоръчате някои доста бърз процесор, добър за игри и съответно да не чакам много време да мисли, ами да е възможно най - бърз. Приемам всякакви препоръки, но лично мое мнение си е, че никога не бих си взел AMD, защото са пълни "боклуци" с извинение :hush: За малко да забравя, конфигурацията на компютъра ми е следната: RAM: 4GB, но с 32-битов XP ми чете само 3.45GB Video: ATI RADEON HD 5550 1GB CPU: Intel Celeron ( core 2 duo ) E3400 2.60GhZ, 3 ядра, другото са подробности :hush:

Редактирано от Marko Selski (преглед на промените)

Здравейте! На скоро си купих компютър и нещо започвам да се разочаровам от неговият процесор, а той е: Intel Celeron ( Core 2 duo )Е3400 2.60GhZ, 3-ядра.Може ли да ми препоръчате някои доста бърз процесор, добър за игри и съответно да не чакам много време да мисли, ами да е възможно най - бърз. Приемам всякакви препоръки, но лично мое мнение си е, че никога не бих си взел AMD, защото са пълни "боклуци" с извинение :hush:

Сподели каква е останалата част на конфигурацията.
  • Автор

Сподели каква е останалата част на конфигурацията.

Темата ми е редактирана, ако имаш предложения давай :hush:

Най-важното не си казал - какъв е моделът на дъното - това ще определи и какви процесори можем да ти предложим.

То като гледам процесора ти е най-малкия проблем. Не си казал за какво ползваш компютъра, но видеото е доста слабо, ако примерно държиш да играеш игри. Иначе става. RAM не ти разпознава повече, защото си с 32-битова операционна система. Трябва да си инсталираш 64-битова ако искаш да използваш повече. Не си казал с какво захранване си, което е доста важно.

За цялостно повишение на производителността на компютъра са от значение и други компоненти, не само процесора. И това, че картата ти е слаба и бюджетна не мисля, че е основание да се твърди, че "AMD са боклуци", ако на това базираш мнението си. Ако греша - обоснови се.

И все пак, едно предложение за процесор, макар че не си казал и какъв ти е бюджета и абстрахирайки се от факта, че не си заслужава да се наливат пари в сокет 775:

INTEL PIV CORE 2 DUO 2.83GHz, QUAD Q9505, 6M

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Ядрата са две.Кажи с какъв бюджет разполагаш и дъното какво е,както и захранването?

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Здравейте! На скоро си купих компютър и нещо започвам да се разочаровам от неговият процесор, а той е: Intel Celeron ( Core 2 duo )Е3400 2.60GhZ, 3-ядра.Може ли да ми препоръчате някои доста бърз процесор, добър за игри и съответно да не чакам много време да мисли, ами да е възможно най - бърз. Приемам всякакви препоръки, но лично мое мнение си е, че никога не бих си взел AMD, защото са пълни "боклуци" с извинение :hush: За малко да забравя, конфигурацията на компютъра ми е следната:

RAM: 4GB, но с 32-битов XP ми чете само 3.45GB

Video: ATI RADEON HD 5550 1GB

CPU: Intel Celeron ( core 2 duo ) E3400 2.60GhZ, 3 ядра, другото са подробности :hush:

Първо - не ти е виновен само процесора,видеото ти откъдето и да го погледнеш куца.

Второ - махни този праостарял ХР и сложи 7 64х или поне ХР 64х(макар,че не е от най-стабилните)

Трето - изказваш се много крайно за конкурентите на Интел. Аджаба,какъв "боклук" си имал възможността да изпробваш,че да плюеш така камилски?

@The_reaver - разбирам,че Q9550 са едни от най-яките 775 процесори,че имат бройки които се клокват над 4гхц без покачване на напрежение,но 400 кича за морално остарял сокет наистина е излишно.За тези пари може да вземе i5 със Sandy Bridge P6X дъно(стига да отдели още бюджет).

Редактирано от Hibernate (преглед на промените)

• Автор

То като гледам процесора ти е най-малкия проблем. Не си казал за какво ползваш компютъра, но видеото е доста слабо, ако примерно държиш да играеш игри. Иначе става. RAM не ти разпознава повече, защото си с 32-битова операционна система. Трябва да си инсталираш 64-битова ако искаш да използваш повече. Не си казал с какво захранване си, което е доста важно.

За цялостно повишение на производителността на компютъра са от значение и други компоненти, не само процесора. И това, че картата ти е слаба и бюджетна не мисля, че е основание да се твърди, че "AMD са боклуци", ако на това базираш мнението си. Ако греша - обоснови се.

И все пак, едно предложение за процесор, макар че не си казал и какъв ти е бюджета и абстрахирайки се от факта, че не си заслужава да се наливат пари в сокет 775:

INTEL PIV CORE 2 DUO 2.83GHz, QUAD Q9505, 6M

Човек ти ме разби :hush: Сега освен процесор и видео ли да сменям, че какво и е ? Аз не виждам много разлика, защото игрите ми вървят ( да се надявам за напред да е така ). Дъното ми е ASRock G41C-VS. Споделил съм, че компютъра ми е за игри. Колкото до захранването, ако кажеш кое е точно захранването в Евереста, ще съм ти много благодарен :hush: Ами бюджетът не е толкова проблемен, но може би до около 1000лв. ако вземем на предвид, че ще сменям и видео картата, защото направо в момента съм в огромни размишления, за видео картата ми :)

Човек ти ме разби, направо ме разби ;( Сега освен процесор и видео ли да сменям, че какво и е ? Аз не виждам много разлика, защото игрите ми вървят ( да се надявам за напред да е така ). Дъното ми е ASRock G41C-VS. Споделил съм, че компютъра ми е за игри. Колкото до захранването, ако кажеш кое е точно захранването в Евереста, ще съм ти много благодарен :hush:

Taм е работата,че игрите ще вървят,ама само дотам.Всичко ще можеш да пускаш,но не всичко(да не кажа почти всичко) няма да можеш да играеш като хората(с поне 20-25 кадъра в секунда).Захранването не е хардуер,който се познава от еверести и други диагностични програми.То подава напрежение към частите и само толкова.Отваряш кутията,гледаш какво пише за марка и мощност и драскаш тук.

авторе дай цялата кфг, за да се види кое от цялата система бави, едва ли е процесора :hush:

:hush:

мисля че пропускате първото изречение:

На скоро си купих компютър

а както се вижда от конфигурацията, купена е готова, и мисля че освен количеството рам, нищо друго няма да е достатъчно за играене, но пък автора иска само да ъпгрейдва, не да купува нова кфг

@The_reaver - разбирам,че Q9550 са едни от най-яките 775 процесори,че имат бройки които се клокват над 4гхц без покачване на напрежение,но 400 кича за морално остарял сокет наистина е излишно.За тези пари може да вземе i5 със Sandy Bridge P6X дъно(стига да отдели още бюджет).

Нарочно съм предложил този процесор, мисля, че разбираш защо :hush: Иначе си прав, да.

Човек ти ме разби, направо ме разби ;( Сега освен процесор и видео ли да сменям, че какво и е ? Аз не виждам много разлика, защото игрите ми вървят ( да се надявам за напред да е така ). Дъното ми е ASRock G41C-VS. Споделил съм, че компютъра ми е за игри. Колкото до захранването, ако кажеш кое е точно захранването в Евереста, ще съм ти много благодарен :hush:

Мен лично ако питаш, не си заслужава да сменяш и процесора. Сокета е стар и отдавна не се правят нови процесори за него, така че не влагай много надежди. Игрите може и да ти вървят, но това не променя факта, че картата е слаба и не можеш да очакваш кой знае каква производителност от нея.

Гледам и дъното е хибридно, с DDR2 или с DDR3 RAM си ?

Захранването няма да го видиш в Everest, трябва да отвориш кутията и да погледнеш какво пише на лепенката на захранването.

Честно казано, не си заслужава да даваш каквито и да е пари за друг процесор на този сокет, няма да има значително подобрение в производителността.

Единствено нещо такова, ако ти се дават толкова пари на вятъра: Intel Core 2 Quad Q8300 2.50 GHz BOX - 254 лв.

• Автор

Нарочно съм предложил този процесор, мисля, че разбираш защо :hush: Иначе си прав, да.

Мен лично ако питаш, не си заслужава да сменяш и процесора. Сокета е стар и отдавна не се правят нови процесори за него, така че не влагай много надежди. Игрите може и да ти вървят, но това не променя факта, че картата е слаба и не можеш да очакваш кой знае каква производителност от нея.

Гледам и дъното е хибридно, с DDR2 или с DDR3 RAM си ?

Захранването няма да го видиш в Everest, трябва да отвориш кутията и да погледнеш какво пише на лепенката на захранването.

Честно казано, не си заслужава да даваш каквито и да е пари за друг процесор на този сокет, няма да има значително подобрение в производителността.

Единствено нещо такова, ако ти се дават толкова пари на вятъра: Intel Core 2 Quad Q8300 2.50 GHz BOX - 254 лв.

За захранването не мога да го видя, защото компютъра е в гаранция и не мога да го отварям. Компютъра ми е от 23-ти декември и тази вечер тук ми разказахте играта и вече ми се плаче, просто не мога да повярвам, че съм си мислел, че имам компютър, а всъщност карам с боклук. За рам паметта, тя е DDR 3. Нека оставим процесора на мира, ако сменя видео картата с GeForce GTX 460 или нещо от сорта с 1GB рам ?

За захранването не мога да го видя, защото компютъра е в гаранция и не мога да го отварям. Компютъра ми е от 23-ти декември и тази вечер тук ми разказахте играта и вече ми се плаче, просто не мога да повярвам, че съм си мислел, че имам компютър, а всъщност карам с боклук. За рам паметта, тя е DDR 3. Нека оставим процесора на мира, ако сменя видео картата с GeForce GTX 460 или нещо от сорта с 1GB рам ?

Никога,ама никога не си купувай сглобени компютри.Колко пари си хвърлил? За видеото добре си се ориентирал,остава да вземеш и едно процесорче от сорта на Q8200 и ще си идеален за игри,но имай в предвид,че общо това са горе-долу 550 лева,а на всичкото отгоре не се и знае с каква куча марка захранване си,така че ги сложи 650.

ПС: Ако не ти се дават толкова пари,търси втора ръка от форумите,но внимавай да не те метнат.

• Автор

Никога,ама никога не си купувай сглобени компютри.Колко пари си хвърлил? За видеото добре си се ориентирал,остава да вземеш и едно процесорче от сорта на Q8200 и ще си идеален за игри,но имай в предвид,че общо това са горе-долу 550 лева,а на всичкото отгоре не се и знае с каква куча марка захранване си,така че ги сложи 650.

ПС: Ако не ти се дават толкова пари,търси втора ръка от форумите,но внимавай да не те метнат.

Видео картата като гледам е хубава и то доста. Да приемем видеото съм го намерил. Остава процесора, ако сложа Q8900 или каквото беше дал човекът по нагоре с какво ще е по - различен от моят? Колкото до захранването не знам, обаче марката на компютъра ми е CROWN, а за захранване не знам. Моят компютър е 649лв. ако сложа новите неща ще ми се върже солидно, затова ще почакам и ще карам за сега така, засега ми върши добра работа. Благодаря на всички :rolleyes: Видях за процесор и този който ми препоръчваш е страхотен, а ето и линк който иска да погледне: http://ark.intel.com/Product.aspx?id=36547 , но честотата не е ли прекалено малка ?

Видео картата като гледам е хубава и то доста. Да приемем видеото съм го намерил. Остава процесора, ако сложа Q8900 или каквото беше дал човекът по нагоре с какво ще е по - различен от моят? Колкото до захранването не знам, обаче марката на компютъра ми е CROWN, а за захранване не знам. Моят компютър е 649лв. ако сложа новите неща ще ми се върже солидно, затова ще почакам и ще карам за сега така, засега ми върши добра работа. Благодаря на всички :rolleyes: Видях за процесор и този който ми препоръчваш е страхотен, а ето и линк който иска да погледне: http://ark.intel.com/Product.aspx?id=36547 , но честотата не е ли прекалено малка ?

Ти си знаеш как да постъпиш.Ние просто ти даваме предложения.Честота си е добре,ще ти стигне за да играеш игрички ;)

Моят компютър е 649лв.

Ама ти сериозно ли си дал за това 650лв, ако е с монитор бива. Виж реално колко струва ЦЪК.

Поразгледах сайта на Зора, предполагам там си го купил и май е без монитор. Значи яко са те набутали, дал си една 200-250лв отгоре.

Споко първия път всички са така, вече ще знаеш и като решиш да купуваш компютър няма да ходиш в супермаркета.

Редакция: Ъпгрейда при теб е почти невъзможен, при всяка смяна ще трябва да ходиш до сервиза зарази гаранционните лепенки.

Ако решиш да пазариш от друго място нищо чудно и да ти откажат гаранция, набутан си отвсякъде.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

Понеже спомена някакви 1000лв. най-добре продай това на някой за 400лв. и с онези 1000 ще вземеш наистина отлична конфигурация за игри. Абсолютна глупост ще е да дадеш 250лв. за процесор за умрял сокет и 300лв. за видеокарта, дето захранването което са ти пробутали няма да издържи и две минути. И вземи попрочети малко относно AMD процесорите, които ти с лека ръка заклейми като боклук - някой ти е напълнил главата с глупости или последният AMD процесор с който си работил е бил K5.

• Автор

Ама ти сериозно ли си дал за това 650лв, ако е с монитор бива. Виж реално колко струва ЦЪК.

Поразгледах сайта на Зора, предполагам там си го купил и май е без монитор. Значи яко са те набутали, дал си една 200-250лв отгоре.

Споко първия път всички са така, вече ще знаеш и като решиш да купуваш компютър няма да ходиш в супермаркета.

Редакция: Ъпгрейда при теб е почти невъзможен, при всяка смяна ще трябва да ходиш до сервиза зарази гаранционните лепенки.

Ако решиш да пазариш от друго място нищо чудно и да ти откажат гаранция, набутан си отвсякъде.

мисля че пропускате първото изречение:

Marko Selski написа на 03 февруари 2011 - 21:52 :

На скоро си купих компютър

а както се вижда от конфигурацията, купена е готова, и мисля че освен количеството рам, нищо друго няма да е достатъчно за играене, но пък автора иска само да ъпгрейдва, не да купува нова кфг

Може да съм се прецакал, но няма да купувам всеки ден нов компютър, защото родителите ми не са милионери. Мисля да сложа този процесор: http://ark.intel.com/Product.aspx?id=36547 и видео карта: GeForce GTX460 1GB. След това ще сменя и захранването с нямам си на представа какво захранване и далаверата е готова :cant believe: Ако имате предложения относно, видео картата и процесора пишете ( тоест, ако продавате ) :baby: Останалите какво мислите за идеята ми ? Споделете :cool:

Моето предложение е следното. Изчакай още малко и не купувай нищо. Видеокарта на този етап няма смисъл да слагаш защото ще бъде спъвана от процесора така или иначе и няма да си разкрие потенциала.. Изчакай Интел да си оправят проблемите с чипсетите за новите дъна и си вземи дъно + процесор + захранване .. а до тогава сигурно и ще паднат още малко 460-ките и ще си вземеш и една таква и ще имаш свястна машинка

• Автор

Моето предложение е следното. Изчакай още малко и не купувай нищо. Видеокарта на този етап няма смисъл да слагаш защото ще бъде спъвана от процесора така или иначе и няма да си разкрие потенциала.. Изчакай Интел да си оправят проблемите с чипсетите за новите дъна и си вземи дъно + процесор + захранване .. а до тогава сигурно и ще паднат още малко 460-ките и ще си вземеш и една таква и ще имаш свястна машинка

Благодаря за предложението, всяко мнение е от значение. Ще почакам още 2 годинки, все пак не мога да сменям нищо по - компютъра защото е в гаранция :cool: До тогава мисля, че ще съм събрал парички и ще ги сменя тези работи. Жалко, че не мога да го върна и да си взема парите обратно, а след това ще си купя нещо свястно, но такъв е живота, суров и несправедлив.

Благодаря за предложението, всяко мнение е от значение. Ще почакам още 2 годинки, все пак не мога да сменям нищо по - компютъра защото е в гаранция :cool: До тогава мисля, че ще съм събрал парички и ще ги сменя тези работи. Жалко, че не мога да го върна и да си взема парите обратно, а след това ще си купя нещо свястно, но такъв е живота, суров и несправедлив.

Ясно е че не си милионер никои тук не е, затова и преди да си купим нещо питаме четем и търсим най-доброто за парите си.

Намери сервиза към които е гаранцията и спокойно обясни какъв е проблем че в магазина са те "излъгали" и компютъра не ти върши никаква работа. Попитаи имали възможност за ъпгреид и после пак тук за консултация какво да купиш.

Един последен съвет каквото и да предприемеш помисли за качествено захранване още от сега не чакай 2 години, тези захранвания от кутиите имат навик да гърмят точно като изтече гаранцията и да отнасят целия хардуер.

• Автор

Ясно е че не си милионер никои тук не е, затова и преди да си купим нещо питаме четем и търсим най-доброто за парите си.

Намери сервиза към които е гаранцията и спокойно обясни какъв е проблем че в магазина са те "излъгали" и компютъра не ти върши никаква работа. Попитаи имали възможност за ъпгреид и после пак тук за консултация какво да купиш.

Един последен съвет каквото и да предприемеш помисли за качествено захранване още от сега не чакай 2 години, тези захранвания от кутиите имат навик да гърмят точно като изтече гаранцията и да отнасят целия хардуер.

България и свестен гаранционен сервиз. Не се връзват двете неща. Все пак ще звънна и ще попитам :) Компютъра също така ми прави проблеми от време на време започва да забива мишката, звукът създава адски много проблеми ( пръщене, прекъсване, зацепване ) и направо не знам какво да направя. Искам да имам шанс да си върна тая машинка, да си взема парите и да си купя нещо свястно.Е, прецакал съм се, прецакал съм се, ще търся решения в бъдещето. Надявам се сервиза от гаранцията да е точен и отговорен :)

Първо пробвай с гаранция ако мине номерът мине ако ли не разпродавай и се оттървай от тея части.И ако имаш възможност среден клас машина да вземеш и ще си напълно доволен. 1вата конф и мойта беше такава преди няколко години 3-4.Гаранция за нищо непризнават.Даже и преди 5-6 месеца с 1 видео не го подмениха,носих им изгорелия хард ама донеси и ПЦ-то!щях нещях занесох го поне ми върнаха чарковете.Само харда сменен с нов :angry:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.