Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

readyboost проблем

Featured Replies

Попадна ми свободна флашка 4 GB, която става за redyboost / пробвано на компа с Windows 7, последен релийз, без инсталиран SP1, преди преинсталация/.Когато я поставя и се опитам да активирам тази функция, ми изписва " Това устройство не може да се използва. Readyboost не е разрешен, защото услугата за readyboost/Sysmain/ е изключена на този компютър....Може да се включи обратно от администратора" Някой има ли идея как да я разреша като администратор? Благодаря предварително.

Click on the Start button.

In the search field on the Start button type services.msc and press the enter key.

When User Access Control asks if you would like to continue, do so or provide administrative account credentials to do so.

Scroll down to and double-click on the ReadyBoost service.

Change the Startup Type drop down menu to to Automatic.

Then press the Start button to start the service.

Press the OK button.

Now close the Services console.

The ReadyBoost service should now be started and if you reinsert the flash drive it will prompt you to use the drive for ReadyBoost.

Източник

• Автор

Благодаря за бързата реакция. Опитах да направя всичко стъпка по стъпка, дори отворих и оригинала, но по никакъв начин не мога да открия User Access Control в services.msc и оттам запецвам! Някакво скрииншотче, ако не те затруднявам?

User Access Cоntrol се нарича нещото, което те пита дали си сигурен че разрешаваш достъп на дадената програма до системните настройки. Целия дисплей потъмнява и излиза едно подобно прозорче:

Публикувано изображение

При теб може и да не се появява, на моя компютър също не се показва. В туториала са го споменали за всеки случай, просто като се отвори services.msc намери Ready Boost услугата, дай и автоматичен старт и рестартирай.

• Автор

User Access Cоntrol се нарича нещото, което те пита дали си сигурен че разрешаваш достъп на дадената програма до системните настройки. Целия дисплей потъмнява и излиза едно подобно прозорче:

Публикувано изображение

При теб може и да не се появява, на моя компютър също не се показва. В туториала са го споменали за всеки случай, просто като се отвори services.msc намери Ready Boost услугата, дай и автоматичен старт и рестартирай.

Ако искаш вервай, но въобще не мога да намеря тази услуга в services! Под какво име се води при теб?

Услугата си се казва ReadyBoost и няма друго име. И при теб е със същото име, по-горе е описано как се включва. По принцип начина е Properties на включеното устройство и оттам си има таб "ReadyBoost", избираш "Use this device" и това е. Щом при теб не става така, от Старт менюто, пишеш в търсачката "services.msc", намираш ReadyBoost и го включваш.

• Автор

Услугата си се казва ReadyBoost и няма друго име. И при теб е със същото име, по-горе е описано как се включва. По принцип начина е Properties на включеното устройство и оттам си има таб "ReadyBoost", избираш "Use this device" и това е. Щом при теб не става така, от Старт менюто, пишеш в търсачката "services.msc", намираш ReadyBoost и го включваш.

Това е ясно, без проблеми влизам в services.msc,но менюто НЯМАМ ОПЦИЯ 'READYBOOST' за да го направя на автоматик.Избодох си очите да го търся, но го няма и няма...Това ми е проблема!

Редактирано от MISHOVAL (преглед на промените)

Това е ясно, без проблеми влизам в services.msc,но менюто НЯМАМ ОПЦИЯ 'READYBOOST' за да го направя на автоматик.Избодох си очите да го търся, но го няма и няма...Това ми е проблема!

По принцип начина е Properties на включеното устройство и оттам си има таб "ReadyBoost", избираш "Use this device" и това е.

Тук ли я няма ?

...от Старт менюто, пишеш в търсачката "services.msc", намираш ReadyBoost и го включваш.

Или тук ?

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

• Автор

Тук ли я няма ?

Отговора ми е в първия ми пост - забранен.

Или тук ?

А тук въобще не мога да го открия като опция.
  • Автор

ММдаааа, явно никой не може да помогне за решаване на проблема ми! :ass:

А услуга "Superfetch" има ли? Пусната ли е?

/едит/ Провери и тук:

Публикувано изображение

дали има нещо...

Редактирано от banshee79 (преглед на промените)

• Автор

А услуга "Superfetch" има ли? Пусната ли е?

/едит/ Провери и тук:

Публикувано изображение

дали има нещо...

Ха, изненада, и то добра!!! Експериментирах си с функцията Bit Locker на флашката, после я форматирах по Fat 32/препоръчителното/, и Ready boost "тръгна"! Някой ако може да ми го обясни, при положение, че и преди това беше форматирана по препоръчаното! :speak:

Редактирано от MISHOVAL (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Здравейте ! Имам следния проблем с реди буст - не мога да го вкл, !!!

Публикувано изображение

флашката е празна на 1гб

Не е форматирана с необходимата файлова система или е прекалено бавна :

Редактирано от Jimm (преглед на промените)

Не е от това защото ч форматирах по всички възможни начини и ........ нищо !!!

Направо не знам какво мога да направя ?

При положение, че е абсолютно празна дава ми около 936МБ не мога да кача филм 700 мб - казва ми ,че няма достатъчно място ! Хм ?!

Не е от това защото ч форматирах по всички възможни начини и ........ нищо !!!

Направо не знам какво мога да направя ?

При положение, че е абсолютно празна дава ми около 936МБ не мога да кача филм 700 мб - казва ми ,че няма достатъчно място ! Хм ?!

сега не мога и да форматирам вече !

Публикувано изображение

• 1 година по-късно...

Проблем от скоро с флашка 8гб... Проблем е силно казано де.. Значи интересно че Ъиндоус ХП на Леново не може да направи  форматиране било то пълно или кратко, както например ми прави другия лаптоп Тошиба с инсталирана Виста на него. Проблема се появява когато се опитам да направя боотваща флашка за бак трак например. Не ми е проблем понеже съм се справил с проблема чрез втори лаптоп, но на някой може да се окаже помощ ако някой обясни на какво се дължи тази невъзможност да изтрие(форматира) коректно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.