Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем при play на Full HD

Featured Replies

Здраейте, Искам да помоля за мнение относно следния проблем: CPU - AMD Athlon Dual core 7750 2.7MHz, RAM - 2GB DDR2, video - Asus EAH 3850, 512 DDR 3, HDMI, OS - WINDOWS 7 Ultimate 64-bit. Използвайки плеър TotalMedia Theatre3 видеото насича на Full HD (1080p). Ресурсите ли са малко ? С повече рам ще върви ли? Друг плеър ли да търся? Благодаря предварително.

Пробвай най-напред със Splash Pro и виж има ли разлика.

по-скоро е от hdmi-то (надявам се че това означава че ползвате този порт)

• Автор

Aquaris сега съм свързал PC-to с монитора чрез DVI към VGA. Не ползвам HDMI порт в момента. Тествам го и ако тръгне добре ще го закача към TV-то (DVI на картата към HDMI на TV-то). Със Splash PRO малко по-добре , но пак насича :)

Разгледай опциите на TotalMedia Theatre3 и виж дали има опция за включване на хардуерното ускорение и съответно ако има я включи. Така плеъра ще използва и видео картата за декодирането...

• Автор

Разгледай опциите на TotalMedia Theatre3 и виж дали има опция за включване на хардуерното ускорение и съответно ако има я включи. Така плеъра ще използва и видео картата за декодирането...

Включих тази опция, но отново без успех.

Aquaris сега съм свързал PC-to с монитора чрез DVI към VGA. Не ползвам HDMI порт в момента. Тествам го и ако тръгне добре ще го закача към TV-то (DVI на картата към HDMI на TV-то).

Със Splash PRO малко по-добре , но пак насича :turkey4:

Само през HDMI няма да ти насича.Смени си входовете.

Включих тази опция, но отново без успех.

ако си направил всичко както трябва и си настроил и render-a както трябва остава да експериментираш с драйверите като не е задължително да са последните...

http://professor.hit.bg/MPC_HC_DXVA/mpc_hc_DXVA.html

Странна работа... Я пробвай с PotPlayer - http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=150762&st=195 (build 26392) След като инсталираш задай в настройките-> Филтри-> Видео декодери-> Вградени декодери/DXVA-> Условие-> Винаги използвай и ОК... А да, щях да забравя- преди всичко инсталирай актуалните драйвери за твоята видео карта... Успех!

Редактирано от zubracha (преглед на промените)

• Автор

по-скоро е от hdmi-то (надявам се че това означава че ползвате този порт)

Aquaris сега съм свързал PC-to с монитора чрез DVI към VGA. Не ползвам HDMI порт в момента. Тествам го и ако тръгне добре ще го закача към TV-то (DVI на картата към HDMI на TV-то)

Сложих най-новите драйвери, подобри се малко, но отново насича. Незнам какво да пробвам вече :cant believe: Даже с някои HD филми още по зле. Иначе Splash Pro се представя най-добре. Този Pot Player много зле

Редактирано от stefman1981 (преглед на промените)

тъпо слагал ли си ъпдейтите на ТМТ 3? опитай и с TMT 5, но тя е малко по-тежичка хинт: ТМТ 5 я има в залива на прасетата :) не би трябвало да има проблеми и с wmp-classic home cinema (забележка: има и х64 версия!) следвайки упътването на the professor, като всички плейлъри са изпробвани на по-слаба конфигурация

Aquaris аз съм вързал тв-то с hdmi-то и не виждам връзка с проблема?

пс. Такова нещо като wmp-classic home cinema няма. :yanim:

Иначе като гледам аз съм с по слаб процесор и нямам грам проблеми с 1080p - x264.

С ffdshow всичко върви перфе но се появява проблем ако примерно тръгна да сиидвам с няколко мб.

С CoreAVC проблема отпада. Мога да сиидвам или дори да рипвам двд докато гледам филма.

С MPC-HC също. С тая разлика че трябва да се нацелят подходящите драйвери.

За сега комбинацията с последните версии е успешна. MPC-HC v.1.5.0.2827 и AMD Catalyst v.11.1.

Edit: Само че съм с 32 бит. седмица. stefman1981 защо си се метнал на 64 бит. с тия 2 гб. рам?

Edit2:

Професоре забелязах че с Format profile: [email protected] (според MediaInfo) ми изписва че има хард. ускорение (DXVA)?

Не знам аз ли нещо бъркам но ето да пробваш сам. http://dox.bg/files/dw?a=37756b2452

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Моите 50 стотинки:

От както се появи Stable рилийзът на PotPlayer съм разкарал всякакви кодеци и плейъри, и инсталирам само и единствено него с отбелязани следните отметки:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

На лаптопа с HD4570 натоварването на процесора е от порядъка на 6-12% при 1080p през HDMI към телевизора.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.