Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ:програма за създаване на копия на DVD филми

Featured Replies

Търся програма за създаване на напълно идентични копия на DVD филми.Помагайте :bye:

Ппобвай с Nero има си опция за Image или с UltraISO.

• Автор

Знам го нерото ама търся нещо друго .Един приятел ми спомена нещо Clone dvd 2 ама немога да я намеря

Phazeddl.com,там ще намериш 95% от всичко което търсиш,и не само Clone DVD.

1.Аз препоръчвав dvdshrink3.2 за запис на двд филми защото прави лека компресия при записа и го нагажда точно към матрицата - 4,7 обикновено.Това е обаче ако записваш двд филми които не са защитени.

2.Ако двд то е защитено се подхожда по друг начин:

2.1.Първо с DVD Decrypter правиш филма Iso файл - обикновено става около 6 гигабайта,но може и да е повече - например третата матрица е около 14,като по този начин се преодолява защитата.

2.2.След това филма може да се запише с dvdshrink.

3.Ако ползваш clone dvd ти препоръчвам тройката.Там след като направиш iso файл го зареждаш във виртуално устройство и го пишеш на диск.

Аз лично съм изпробвал : clone dvd,Nero,Easy Media creator 7,5 и 8 ,но най много ми допадна dvdshrink - лесно и безпроблемно се работи

Успех

• 2 седмици по-късно...

Едно бързо уточнение - можеш да създаваш копия или да клонираш само филми, които са с размер до 4,7 гигабайта. Ако обаче диска е оригинален (в повечето видеотеки са такива), тогава трябва да използваш варианта с намаляването на размера.

Относно програмата CloneDVD - http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=8036

Ето в тази тема съм обяснил подробно за свиването на размера на DVD - http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...ndpost&p=123464

А програмата показана в тази тема

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=9796

Тя не става ли за копиране на оригинални DVD-та ?

И още един въпрос - DVD-тата от в-к "Стандарт" какви са? Може би са без защита? Питам, защото съм копирал от тях с ROXIO само с диск копи .

Благодаря

:bye:

А програмата показана в тази тема

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=9796

Тя не става ли за копиране на оригинални DVD-та ?

И още един въпрос - DVD-тата от в-к "Стандарт" какви са? Може би са без защита? Питам, защото съм копирал от тях с ROXIO  само с диск копи .

Благодаря

<{POST_SNAPBACK}>

Както пише в самото описание на програмата, тя може да ти направи от един двуслоен два двуслойни диска. Оригиналните DVD-та са двуслойни от много време и обикновенно данните върху тях (филма) е от порядъка на 6-8 гига, затова и се налага свиване на размера.

Дисковете, които се предлагат от различните вестници са презаписи с намалено качество, защото ако се разгърне пълното качество на филма, ще трябва да се ползва двуслоен диск, а това излиза скъпо (няма как да си купите вестник и DVD за левче :yanim: )

]

Както пише в самото описание на програмата, тя може да ти направи от един двуслоен два двуслойни диска. Оригиналните DVD-та са двуслойни от много време и обикновенно данните върху тях (филма) е от порядъка на 6-8 гига, затова и се налага свиване на размера.

Дисковете, които се предлагат от различните вестници са презаписи с намалено качество, защото ако се разгърне пълното качество на филма, ще трябва да се ползва двуслоен диск, а това излиза скъпо (няма как да си купите вестник и DVD за левче :yanim: )

<{POST_SNAPBACK}>

Може да не е по темата, ама продължавам да питам като малоумен :hush:

1. Пишеш 2 двуслойни - приемам го за техническа грешка, нали? Става въпрос за еднослойни и да кажем , че вземеш 1 оригинално DVD и тя ти ги разделя и записва филма на 2 обикновени DVD-та. Ако е така, какво става с менютата, препратки към сцени и т.н. ?

2. С Clone DVD може ли да се копират оригинални DVD-та, като за запис се използва също двуслойно. Дали ще стане?

3. Идеята ми е да не се прави никакъв shrink (при shrink не се ли губи качество). А да се получи точно копие 1:1

Благодаря

1. Да, техническа грешка беше :yanim:

2 и 3. Целта на CloneDVD е да се клонират DVD-та, което е малко над копирането 1:1, така че не виждам защо да не стане. За съжаление обаче нямам двуслойна записвачка, затова и не мога да потвърдя това. Обаче и на мен ми е интересно и може да се разровя и да пробвам. Не съм го направил заради високата цена на двуслойните DVD-та

2 и 3. Целта на CloneDVD е да се клонират DVD-та, което е малко над копирането 1:1, така че не виждам защо да не стане. За съжаление обаче нямам двуслойна записвачка, затова и не мога да потвърдя това. Обаче и на мен ми е интересно и може да се разровя и да пробвам. Не съм го направил заради високата цена на двуслойните DVD-та

<{POST_SNAPBACK}>

Ще се доуточня малко

Става въпрос за еднослойни и да кажем , че вземеш 1 оригинално DVD и тя ти ги разделя и записва филма на 2 обикновени DVD-та. Ако е така, какво става с менютата, препратки към сцени и т.н. ?

Това знаеш ли как го прави? Просто менюто си остава на диск 1 и сцените, а препратките вече се губят или не ?

Колко струват двуслойните DVD носители ?

Благодаря

Не знам честно казано как става разделянето.

За двуслойните DVD-та - видях, че обикновените дискове са около 4 лева, но не съм сигурен, защото не съм купувал.

Не знам честно казано как става разделянето.

За двуслойните DVD-та - видях, че обикновените дискове са около 4 лева, но не съм сигурен, защото не съм купувал.

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря

• 2 седмици по-късно...
1. Да, техническа грешка беше :wors:

<{POST_SNAPBACK}>

Това че нямаш двуслойна записвачка обяснява нещата. ДВД Шринг 3.1 и 3.2 имат възможност да записват без компресия на двуслойни дискове. От менюто Едит избираш Преференце и си избираш вида компресия. И още нещо - спокойно си свалят защитата на оригиналните от видеотеката.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.