Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си направя 3D кино в къщи ?

Featured Replies

Здравейте. Искам да ви потитам как мога да си направя хубаво 3D кино в къщи. Порових се по интернет, но намерих доста различни неща. Видях, че има 3D очила, 3D монитори и 3D видео карти. Какво трябва да си закупя за да мога да гледам 3D филми. Още 1 въпрос - с тези 3D части мога ли да гледам нещо различно от специални 3D филми? Смисъл мога ли да си глидам разни клипове, снимки и др неща на 3D или тази екстра си е само за филми. Тъй като не съм запознат с тези неща ще се радвам, ако ми дадете малко по-подробно обяснение за всичко :) Благодаря предварително :)

Редактирано от dempata (преглед на промените)

Ето ти полезен линк: http://iskampc.com/nvidia-3d-vision-glasses-bundle-viewsonic-vx2268wm-fuhzion-monitor.html А наистина е най добре да отидеш до офиса им и да видиш за какво става на въпрос на място :(

• Автор

Благодаря. А отделните работи какъв ефект правят? Ако примерно си взема само очила или само монитор 3D ефект ще има ли или не ?

Rand, той пита за филми, не за игри. dempata, още е прекалено рано за домашно 3D кино и най-вероятно ще се разочароваш от резултата.

Като говорим за кино, било то и домашно, някакси монитор не ми се вписва. За да усетиш някакъв 3D ефект, подобен като този в кино, ти трябват освен 3D съвместими компоненти и сигнал, но и достатъчно голям дисплей. Дори и с голям телевизор трудно можеш да постигнеш ефекта. Най-добре е с проектор. Така в една нормална стая, където се гледа от 3,50 - 4 м. ще имаш 90-120" екран и истинско кино усещане, както за 3D така и за нормални филми. Всичко останало е вятър и мъгла.

Здравей, и аз се интересувам от възможностите на 3D технологиите и мога да ти предложа няколко варианта, сред които има и по-скъпи, и по-евтини...Последно открих, че една от функциите на програмата CyberLink PowerDVD 10 е да превръща 2D изображения в 3D чрез бутон Enable 3D. Разбира се, става въпрос за филми DVD-Rip. Една от опциите е филмите да се гледат с обикновени анаглифни очила Red/Cyan, каквито са моите. Резултатът никак не е лош за парите, вложени в очилата... По-скъпите варианти са: мултимедиен проектор BenQ MS510 с очила BenQ 3D Glasses for Projectors, всичко е към 800 лв...в България може да се купи и 3D лаптоп: Acer Aspire 3D model AS5745DG-5464G75Bnks...има и три модела 3D очила VUZIX...както и тези: Carl Zeiss Cinemizer plus - 3D очила за iPhone и iPod. Обикновените анаглифни очила с двуцветни филтри Red/Cyan и Red/Green излизат към 15 лв. Има доста клипчета в youtube, които могат да се гледат с тях директно, след като напишеш в търсачката на сайта нещо от сорта на "anaglyph 3d movies". Samsung предлагат 3D телевизори.

Здр само мотаете човека.Трябва да си купи 3D телевизор но те струват доста 2000-4000 лева и да си купува или тегли филми за 3D но те са досто големи 20-30 GB.Но е добре ако ще си купува телевизор да има и слот за флешка и HDMI.

Здр само мотаете човека.Трябва да си купи 3D телевизор но те струват доста 2000-4000 лева и да си купува или тегли филми за 3D но те са досто големи 20-30 GB.Но е добре ако ще си купува телевизор да има и слот за флешка и HDMI.

И сега ако кажеш повече от 10 филма, къде може да изтеглиш на 3D.... И да не са за анаглифни очила.

И сега ако кажеш повече от 10 филма, къде може да изтеглиш на 3D.... И да не са за анаглифни очила.

Мога да кажа-в замунда има в категория HDTV но май не са за анаглифни очила.

Мога да кажа-в замунда има в категория HDTV но май не са за анаглифни очила.

HDTV не е 3D, анаглифните очила са тези картонените. Просто поне аз мисля, че няма, човека като си купи телевизор за 4-к пари, после ще си купи за 1-к фотоапарат да си гледа 3D снимките със жената. В България е още твърде тъпо и твърде скъпо за 3D. Иначе и аз си мечтая за Supernatural 3D и Властелина да си го гледам у нас и да ми падне пръстена в ръката, но още не.

HDTV не е 3D, анаглифните очила са тези картонените. Просто поне аз мисля, че няма, човека като си купи телевизор за 4-к пари, после ще си купи за 1-к фотоапарат да си гледа 3D снимките със жената. В България е още твърде тъпо и твърде скъпо за 3D. Иначе и аз си мечтая за Supernatural 3D и Властелина да си го гледам у нас и да ми падне пръстена в ръката, но още не.

Незнам един ми каза че е 3D има други сайтове където има само 3D филми.Наистина е скъпо както си реши той.
  • Автор

Благодаря много за информацията :rolleyes: За 3D телевизорите разбрах, но неразбрах този ефект дали е възможен за компютър?

Възможное и на компютъра. Трябва ти определен модел видео карта и монитор. Има много повече от 10 филма на 3D и могат да се свалят всичките в най-различни формати - от 4-5GB рипове до пълни Blu-ray 3D.

Възможное и на компютъра. Трябва ти определен модел видео карта и монитор.

Има много повече от 10 филма на 3D и могат да се свалят всичките в най-различни формати - от 4-5GB рипове до пълни Blu-ray 3D.

Май ще му трябват и очила и определен монитор по-хубаво 3D телевизор.СПОРЕД МЕН!!!!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.