Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация за настолен компютър.

Featured Replies

6850 vs 560

Само за общо инфо, 870 чипсетите са с АМД контролер и работят доста по-бързо от интелските и в сата 2 и особено сата 3 моде, и както в т.н. многозадачен режим, т.е. когато потребителчето има отворен скайп, браузер и някаква музичка примерно. Точно в този момент се проявява превъзходството и ставаше дума за чипсетите и за дребните проблемчета на интел. Както и че аз имах в предвид х6 а не стария 965. Както и да е, и5 не е лош избор и разликите са минимални като реални възможности, просто с АМД се влизаше по-лесно в лимита от 1400 или аз така съм разбрал. Моля да бъда извинен за спама http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

• Отговори 50
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• За 1900 лева не бих се спрял точно на тази конфигурация. HD 6850 не мисля че е добър избор в дългосрочен план, а това 6-ядрено амд ми се струва неадекватен избор при положение че и 4 ядрен AMD въ

• Аз ще ти кажа едно. Колкото повече го мислиш, колкото повече премисляш дали този компонент е добър или другия е по-добър, понеже с него вади 1 фрейм повече на 3DMark, ама пък е с 5 лева по-скъп... тол

• Много хубаво си го решил, дори си има секция във форума, където ще можеш ако искаш да качиш снимки от машината, да те посъветваме ако има нужда за по-добра подредба на кабелите в кутията, по-добър въз

6850 vs 560

Само за общо инфо, 870 чипсетите са с АМД контролер и работят доста по-бързо от интелските и в сата 2 и особено сата 3 моде, и както в т.н. многозадачен режим, т.е. когато потребителчето има отворен скайп, браузер и някаква музичка примерно. Точно в този момент се проявява превъзходството и ставаше дума за чипсетите и за дребните проблемчета на интел. Както и че аз имах в предвид х6 а не стария 965. Както и да е, и5 не е лош избор и разликите са минимални като реални възможности, просто с АМД се влизаше по-лесно в лимита от 1400 или аз така съм разбрал. Моля да бъда извинен за спама http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

AMD Radeon HD 6850 CF vs. NVIDIA GeForce GTX 560 Ti

1 vs. 1 560-цата издухва 6850. Което си е нормално.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички за помощта. В общи линии си обърнах предпочитанията на 180 градуса и се реших да е AMD.

Към това добавям вечната лакомия за повече и се поизсилвам, но пък така и така давам пари за PC веднъж на 3-5 години... А и си е друго да видиш 6 ядра. Нищо че в близките години няма да се напълнят никога :baby:

Публикувано изображение

едит: RAM-а ще е на 1600 HyperX

Редактирано от FallenBG (преглед на промените)

Благодаря на всички за помощта..............

За 1900 лева не бих се спрял точно на тази конфигурация.

HD 6850 не мисля че е добър избор в дългосрочен план, а това 6-ядрено амд ми се струва

неадекватен избор при положение че и 4 ядрен AMD върши същата работа. А като вземем и в предвит

предстящото излизане на новото им поколение процесори избора още повече се обесмисля.

Ето какво мисля.

Публикувано изображение

+ дъно ECS Black Deluxe Series P67H2-A2 300 лева.

+ охлаждане Noctua NH-U12P SE2 112 лева.

крайна цена: 1881 лева.

Редактирано от wlyl0pez (преглед на промените)

1800 са много пари. За тях аз лично бих си взел това. Но ти си решаваш. Горното предложение поне на мен ми се струва по удачно от амд базираната конфигурация. Успех. =]

• Автор

Колкото повече чета, толкова повече ме боли глава. Вчера сънувах дъна и видео карти :offtopic_s: Твърдо се убедих, че каквото и да си взема ще съм доволен и същевременно ще се чудя дали не съм сбъркал. Малко омагьосан кръг. Колкото, че Phenom II вече остарява и че 6850 няма да я бъде... Еми то винаги ще има нещо по-добр/скъпо/ново да се вземе. Гледах 6950-то, но тя е с 200 кинта по-скъпа. Булдозера и той ще струва пара а и има да се чака. Интелските процесори със Sand Bridge ги отказвам тотално, още повече вече не останаха дъна за тях. В най-лошия случай няма да мога да играя игрите на мамата си джаса и резолюцията на макс детайли. Важното е да тръгва Diablo III :ph34r:

Това ли е критерия ти ? ;) Да върви новото диаболо дето го чакаме от 10 години насам :cool:. За да го играеш няма да ти трябва много добра конфигурация.

Колкото повече чета, толкова повече ме боли глава. Вчера сънувах дъна и видео карти :down:

Твърдо се убедих, че каквото и да си взема ще съм доволен и същевременно ще се чудя дали не съм сбъркал. Малко омагьосан кръг.

Колкото, че Phenom II вече остарява и че 6850 няма да я бъде... Еми то винаги ще има нещо по-добр/скъпо/ново да се вземе. Гледах 6950-то, но тя е с 200 кинта по-скъпа. Булдозера и той ще струва пара а и има да се чака.

Интелските процесори със Sand Bridge ги отказвам тотално, още повече вече не останаха дъна за тях.

В най-лошия случай няма да мога да играя игрите на мамата си джаса и резолюцията на макс детайли. Важното е да тръгва Diablo III :)

Аз ще ти кажа едно. Колкото повече го мислиш, колкото повече премисляш дали този компонент е добър или другия е по-добър, понеже с него вади 1 фрейм повече на 3DMark, ама пък е с 5 лева по-скъп... толкова повече ще се объркаш. И конфигурацията, която беше постнал по-рано е много добра, както и тази, която ти предложиха след това. Всеки си има собствен вкус и предпочитания, така че до консенсус за една единствена конфигурация тук едва ли ще се стигне. Дали единия компонент е с няколко месеца по-нов или по-стар.. повярвай, няма никакво значение. Конфигурацията ще си я ползваш без проблеми за игри достатъчно дълго време. Така че спри да го мислиш, помисли единствено дали искаш Intel или AMD и взимай.

• Автор

Аз ще ти кажа едно. Колкото повече го мислиш, колкото повече премисляш дали този компонент е добър или другия е по-добър, понеже с него вади 1 фрейм повече на 3DMark, ама пък е с 5 лева по-скъп... толкова повече ще се объркаш. И конфигурацията, която беше постнал по-рано е много добра, както и тази, която ти предложиха след това. Всеки си има собствен вкус и предпочитания, така че до консенсус за една единствена конфигурация тук едва ли ще се стигне. Дали единия компонент е с няколко месеца по-нов или по-стар.. повярвай, няма никакво значение. Конфигурацията ще си я ползваш без проблеми за игри достатъчно дълго време. Така че спри да го мислиш, помисли единствено дали искаш Intel или AMD и взимай.

Ето това е хубав отговор, имах нужда да се поосвестя малко. :down:

Да питам, хубаво ли ще е като взема машината да вдигна темата с впечатления и снимки от представянето й при различни тестове и крайната конфигурация? Да се получи хубав завършек за в бъдеще ако чете някой?

Ето това е хубав отговор, имах нужда да се поосвестя малко. :)

Да питам, хубаво ли ще е като взема машината да вдигна темата с впечатления и снимки от представянето й при различни тестове и крайната конфигурация? Да се получи хубав завършек за в бъдеще ако чете някой?

Много хубаво си го решил, дори си има секция във форума, където ще можеш ако искаш да качиш снимки от машината, да те посъветваме ако има нужда за по-добра подредба на кабелите в кутията, по-добър въздушен поток и т.н.

Виж тези теми:

Постигане на максимално добър въздушен поток в кутиите ни.

Снимки , коментари , въпроси и модинг по кутиите ни.

Да тестваме процесорите си!

Успех. :down:

:clap: Здравейте. Направих регистрация за да помогнете на мен.Искам да закупя един настолен комп за домашно потребление-интернет,телевизия онлайн,скайп,музика.Никакви игри.МОЛЯ ви помогнете на мен,понеже съм жена и расчитвам на вас-видях че вие сте тук много умни! Мерси предварително.За бюджет не питайте.Искам да видя какво ще предложите,що-то не знам почти нищо. :cool:

Дъно - ASUS M4A87TD EVO - 175 лв.

Процесор - AMD Athlon II X3 Triple Core 445, 3.10GHz - 133 лв.

RAM - ADATA 2GB DDR III 1333 - 38 лв.

Видео - SAPPHIRE 512M HD5570 DDR 5 PCI-E - 122 лв.

Хард диск - WD 1024GB 32MB SATA III Blue - 109 лв.

Кутия и захранване - COOLER MASTER ELITE 430 BLACK with 400W PSU - 112 лв.

Монитор - BENQ 23" G2320HDB, 5ms, 40 000:1, 300cd/m2, DVI - 287 лв.

Общо: 976 лв.

Може да се вземе още една плочка RAM. Останалото без проблем ще се справи с посочените нужди, за които ще се използва компютъра. ;)

много ти благодаря.а можеш ли да насочиш към някъква фирма в софия?извинявай,просто не познавам лидери в тази област.

Препоръчвам Sky. Също така ако не можеш да си сглобиш компютъра сама, те ще го направят безплатно.

Мили момчета,се спрях на този лаптоп-искам вашето мнение.като разбирате на мен ми трябва само за домашно ползване-без игри.мерси предварително за всички отговори. ACER - AS5736Z-453G50Mnrr Дисплей-Диагонал на дисплея 15.6 " Технология LED Display Максимална резолюция 1366 x 768 (WXGA) Яркост 220 nit Видео контролер Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD Видео памет до 512 MB Уеб камера Мегапиксели 1.3 MP Процесор Модел T4500 Фамилия Intel® Pentium® processor Тактова честота 2300 Mhz Чипсет Чипсет на дънната платка Mobile Intel® GL40 Express Chipset Памет Размер 3 GB Стандарт DDR3 Тактова честота 1066 Mhz Дисково устройство Размер 500 GB Интерфейс SATA II Скорост на въртене 5400 rpm Оптично устройство Наличност DVD-RW Сигурност Fingerprint reader Не Мрежови възможности Ethernet 10/100/1000 Mbps Wireless 802.11b/g/n Аудио Аудио система Да Брой колонки 2 Вграден микрофон Да Интерфейс Bluetooth Не HDMI Да MIC-in / Line-in Да / Да Audio-out / Line-out Да / Да Ethernet (RJ45) порт Да Модем (RJ11) порт Да D-Sub (15pin) Да Брой USB порта 4 Card Reader Да Вход за постоянен ток DC-in Да Софтуер Операционна система Microsoft® Windows ® 7 Home Premium 64-bit Енергийна консумация и управление Живот на батерията 3.5 h Технология Li-Ion Брой акумулаторни елементи 6 pcs Размери Тегло 2.6 kg Аксесоари Зарядно устройство Да Чакам :):D:)

От гледна точка на надеждността, мисля, че е хубаво да се вземе нещо от по-надеждна серия, ако не надвишава бюджета (ориентирам се по цената на дадения лаптоп, ще е добре да се уточни точно какъв е бюджета) -

Fujitsu Lifebook AH530 - 789 лв.

HP ProBook 4525s - 899 лв.

аз имам малко дете.тя постоянно гледа тв онлайн.затова искам да взема лаптоп и голям лсд телевизор на сони. обясни ми защо не обичат асер?в русия най-продавана марка.тук всички консултанти казват не.

...

Ами темата е "Нова конфигурация за настолен компютър."... Както и да е, "домашно ползване" пак е доста обширно. Лаптопа, който взех за майка ми и лаптопа, който взех за леля ми, са абсолютно различни, моя пък е съвсем друг, тъй че дай да уточним как ще се ползва и за какво, например, дали ще гледаш филми на него или ползваш настолен за целта. Ориентирана ли си за размера на екрана, тегло, колко да държи батерията, цена. Примерно моите предпочитания са за лек лаптоп( наполовина на твоя), до 12-13", предпочитам да няма CD/DVD и батерията да издържа поне 5-6 часа, а този, който си избрала е 15.6", 2.6 кг. и батерията на книга държи 3.5 часа, тоест доста се разминават.

аз имам малко дете.тя постоянно гледа тв онлайн.затова искам да взема лаптоп и голям лсд телевизор на сони. обясни ми защо не обичат асер?в русия най-продавана марка.тук всички консултанти казват не.

Аз не робувам на марки, а Acer са едни от най-продаваните не само в Русия, сигурно и в целия свят това е една от най-продаваните марки. Аз лично предпочитам Asus, но не е определящо за избора. Определящо обаче е гаранцията и обслужването, това е по-важно.

добре,батерия на 3.5 часа.а директно в ток не можеш да включиш през кабел?или нещо не разбирам? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Можеш, аз предпочитам да съм по мобилен и затова предпочитам по-малките и леки лаптопи.

ааа,разбрах.просто мен ми устройва цената-750.искам да закупя в жар на черковна в софия-ако познаваш.затова и питам.що-то разбирам съвсем малко от характеристики-така горе долу.вие сте тук по компетентни,що-то тестирате своите и познавате повече. намерих този сайт и чакам мнения.дали ще стигне на мен този асер?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.