Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Process в Windows за хардуер

Featured Replies

Нали има различни процеси в Windows-a, които имат определени свойства, примерно System Idle Process показва колко е свободен (натоварен) процесора (ако не се бъркам). Питането ми е: има ли процес, който отговаря за външен хардуер (флашки, външни дискове, други USB поддържащи устройства и т.н.). Питам, защото като ползвам вХД, да слушам музика или да се изпълнява нещо друго от него и си затворя приложенията, които ползват вХД. Примерно искам да го разкача през Safety Remove Hardware и Windows ми казва, че в момента все още се използва външния ХД. За това питам, има ли такъв процес, който да се "kill"-не, за да може спокойно да се разкачи през Safety Remove Hardware? Благодаря и дано съм обяснил "свястно"!

Нали има различни процеси в Windows-a, които имат определени свойства, примерно System Idle Process показва колко е свободен (натоварен) процесора (ако не се бъркам). Питането ми е: има ли процес, който отговаря за външен хардуер (флашки, външни дискове, други USB поддържащи устройства и т.н.). Питам, защото като ползвам вХД, да слушам музика или да се изпълнява нещо друго от него и си затворя приложенията, които ползват вХД. Примерно искам да го разкача през Safety Remove Hardware и Windows ми казва, че в момента все още се използва външния ХД. За това питам, има ли такъв процес, който да се "kill"-не, за да може спокойно да се разкачи през Safety Remove Hardware? Благодаря и дано съм обяснил "свястно"!

Ядрото. И то не е процес и ако го изриташ от паметта......

• Автор

Ядрото. И то не е процес и ако го изриташ от паметта......

Знам, че не трябва да се "изритва", интересува ме процеса за хардуер и дали има такъв. System Idle го дадох за пример, ама сега си мисля, че не беше много удачен пример.

Знам, че не трябва да се "изритва", интересува ме процеса за хардуер и дали има такъв. System Idle го дадох за пример, ама сега си мисля, че не беше много удачен пример.

Втори път - ядрото се грижи за управление на хардуера и драйверите в него управляват нещата. System Idle е фалшив процес само да за се даде визуална представа на потребителя

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.