Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с интернета в Windows

Featured Replies

Здравейте :) Първо да кажа че нямам толкова задълбочени познания за операционните систми, но имам един много странен проблем, от години си работя с Windows, в момента съм с 7ица, да кажем вече от година някъде я ползвам. От тогава някъде си купих и модем/рутер на Digicom, прекарах си adsl (да поясня,че живея в чужбина), и от тогава до сега интернета работи горе долу добре с леки прекъсвания, но когато се включат повече от един компютър започва да прекъсва интернет връзката, най-честото съобщение е: "Your DNS Server is not responding", или ми дава че има конфликт на IP адреси (Включила съм да задава автоматично адресите, защото така препоръчват в упътването, а и канали съм задавала 2 или повече от два). От около месец някъде си сложих и Ubuntu и проблемите там ми свършиха, нито прекъсва (е, 1-2 пъти в седмицата), но никога не прекъсва за постоянно. Но пък от както съм с двете OС сега е още по-зле, веднага се губи нета с часове, а ми се налага да ползвам и Windows-а, защото там ползвам други програми несъвместими с Линукс. Чудно ми е какво може да му пречи, и вече съм се отчаяла, от доста време се пробвам да намеря решение, и не успявам да стигна до такова. Ако имате идеи, приемам всякакви, само моля на по-простичък език, че не познавам добре всички термин. Мерси много предварително!

Редактирано от puhhhag (преглед на промените)

Здравейте :cool: Първо да кажа че нямам толкова задълбочени познания за операционните систми, но имам един много странен проблем, от години си работя с Windows, в момента съм с 7ица, да кажем вече от година някъде я ползвам. От тогава някъде си купих и модем/рутер на Digicom, прекарах си adsl (да поясня,че живея в чужбина), и от тогава до сега интернета работи горе долу добре с леки прекъсвания, но когато се включат повече от един компютър започва да прекъсва интернет връзката, най-честото съобщение е: "Your DNS Server is not responding", или ми дава че има конфликт на IP адреси (Включила съм да задава автоматично адресите, защото така препоръчват в упътването, а и канали съм задавала 2 или повече от два). От около месец някъде си сложих и Ubuntu и проблемите там ми свършиха, нито прекъсва (е, 1-2 пъти в седмицата), но никога не прекъсва за постоянно. Но пък от както съм с двете OС сега е още по-зле, веднага се губи нета с часове, а ми се налага да ползвам и Windows-а, защото там ползвам други програми несъвместими с Линукс. Чудно ми е какво може да му пречи, и вече съм се отчаяла, от доста време се пробвам да намеря решение, и не успявам да стигна до такова. Ако имате идеи, приемам всякакви, само моля на по-простичък език, че не познавам добре всички термин. Мерси много предварително!

явно има други маймуни на клона ( тоест някой ти се е закачил към wi-fi рутера, вероятно безжично и ти цоца нета...) p.s. в event log трябва да има информация за MAC адреса на въпросния "маймун" провери дали грешката е, че някой си е набил твърдо ip или рутера ти забравя какви ип-та е дал и дава същите... виж няма ли нов фирмуер за рутера... (линукс не вади съобщение че друг компютър е със същото ip и продължава да си ползва нета, за разлика от windows)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

явно има други маймуни на клона ( тоест някой ти се е закачил към wi-fi рутера, вероятно безжично и ти цоца нета...) p.s. в event log трябва да има информация за MAC адреса на въпросния "маймун" провери дали грешката е, че някой си е набил твърдо ip или рутера ти забравя какви ип-та е дал и дава същите... виж няма ли нов фирмуер за рутера... (линукс не вади съобщение че друг компютър е със същото ip и продължава да си ползва нета, за разлика от windows)

Извинявай за невежеството, но къде да го потърся event log? В настройките на модема или из windows? Иначе мн полезна информация, благодаря :wors:

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте отново. Сега друг проблем - слагам парола към рутера и за мрежата, но ми се случва така, че след няколко часа/дни изчезва, в смисъл модема се връща някак си към началните си настойки. Не разбирам защо, как е възможно. А слагам пароли защото имам много нахален съсед, който иска да се намъкне по всякакъв начин. Предположения някакви, идеи? Мерси предварително :whist:

Редактирано от puhhhag (преглед на промените)

Здравейте отново. Сега друг проблем - слагам парола към рутера и за мрежата, но ми се случва така, че след няколко часа/дни изчезва, в смисъл модема се връща някак си към началните си настойки. Не разбирам защо, как е възможно. А слагам пароли защото имам много нахален съсед, който иска да се намъкне по всякакъв начин. Предположения някакви, идеи? Мерси предварително :whist:

Рутера има ли филтриране по МАК адрес?

Съветвам те просто да си спреш бродкастването на ссид и да си сложиш мак филтъринг и вече няма да има кой да влезе дори и без парола да е рутера.

• Автор

Съветвам те просто да си спреш бродкастването на ссид и да си сложиш мак филтъринг и вече няма да има кой да влезе дори и без парола да е рутера.

Ами значи защитите са ми една 57 символна парола, плюс сменена парола на модема,+ смяна на името на мрежата и скриването му, както пробвах и да забраня мак адрса на това устройство, което е съмнително, както и пробвах да задам само 2-3 устройства които да позволява... ефекта все един и същ. Незнам още от къде да забраня броаткаст на сийда, но ще го намеря. Леко ме съмнява, че ще помогне. Въпроса ми е по скоро - според вас модема ли има някакъв дефект в програмата си или е разбиване на мерките за сигурност (макар че не мога да си обясня как може да е възможно). Направо съм обезкуражена, не виждам какви др мерки за сигурност мога да сложа а за ден-два или няколко часа изчезват, модема се възвръща в начално състояние. Да не му въздейства пък Уиндоус? Мерси все пак, че се отзовахте и за идеите.

и защо си мислиш че това ще помогне?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.