Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няколко въпроса за лаптопа ми

Featured Replies

Здравейте, съвсем наскоро си взех Toshiba Satellite C650-179 с Уиндоус 7, но малко не му разбирам и бих искала да задам няколко въпроса. Надявам се да можете да ми помогнете. 1) Нещата, които запаметявам в Libraries ще се изтрият ли, ако лаптопа се скапе? (В смисъл, че за стария ми комп. ми бяха казали да запаметявам всичко на Д, нужно ли е да правя и сега някакви шорткъти в Д и т.н.?) 2) В Music в Libraries има някакви папки за камерата, има ли някакъв начин да ги преместя, да кажем в Ц, без да я преинсталирам (не знам как) и без да се скапе? снимка: http://prikachi.com/images/855/3059855x.png 3) Какво е "TOSHIBA Media Controller"? До колкото прочетох в нета е нещо като блутуут, но в характеристиките на този лаптоп пишеше, че няма блутуут. :/ 4) Понякога, когато искам да сложа кавички или двоеточие, става така, че след като съм натиснала кавичките, не се появяват и трябва да натисна спейс, при което чак тогава се появяват (но не остава разтояние), а при двоеточието става така, че предната или следващата буква се смесва със точките и става като умалуд в немския. Как мога да оправя това? Макар, че не винаги става, в момента се опитвам да го направя, но всичко си е наред. Същото е и като първо натисна ~ и после някоя буква и става буква под ударение. :/ 5) Когато пусна камерата и на снимки се вижда много тъмно, има ли някаква лампичка, която да светва или нещо, защото на същата светлина камерата на компа се вижда доста по-добре? 6) Преди време из интернет съм чела, че ИЕ не може да се деинсталира (или поне става трудно), същото ли е и при Уин7? Сложили са ми ИЕ8, но аз предпочитам Мозила. Не ми пречи и да си изтегля, но не искам да товаря много лаптопа, защото трябва да оживее до септември, че и по-нататък ^.^ 7) Вдясно на таскбара имам 9 иконки, в гуугъл обаче съм гледала скрийншотове на уин7 десктоп, но почти всички имат само по 3-4 иконки там. Има ли как да ги намаля и въобще нужно ли е, пречи ли, ако са повече? снимка: http://prikachi.com/images/68/3060068b.png Ами това са ми въпросите, извинявам се, че малко се смесват с различните раздели и са толкова тъпички, чак аз се очудвам, но съм си свикнала на компютър с XP и не мога да се ориентирам още, а пък не искам да бутам много без да знам. :X

Редактирано от Glasgow_girl (преглед на промените)

Такаааа. На какво мога да отговоря аз: Това, че ще има едновременно Мозила, ИЕ или която и да е комбинация, не значи, че ще товари. Все едно е какво е сложено, важно е какво е пуснато. Така че не го мисли толкова. Виж камерата дали има някакви настройки за светочувствителност или нещо подобно, лампичка няма. Провери си езиковите нстройки какви са ти. По 3-тия въпрос не се наемам да коментирам. По 1-вия въпрос това което е в Библиотеките в фиктивно там. При преинсталация ще се изтрие физически намиращото се на системния дял (най-вероятно C:/). Ще се загубят и запаметените списъци във библиотеките, но не и физически файловете. Те са един вид преки пътища/ShortCut на съществуващите файлове и се подреждат в библиотеката с цел по-лесното им достигане и организиране.

1. Вярно, че е от по-бюджетните модели на Тошиба, ама защо да се скапва лаптопа? Libraries физически е на с: и ако се скапе Windows до такава степен, че да не може изобщо да зареди, то да - най-вероятно ще изгубиш данните. Не знам как е разделен диска и дали D: е достатъчно голям, но наистина си съхранявай нещата на дял различен от системния, а ако са много важни и на външен носител. Ако се скапе твърдия диск(едно изпускане на лаптопа е достатъчно), то изваждането на данните може да струва повече от самия лаптоп.

2. Най-вероятно това е драйвера на камерата и незнайно защо се намира в тази папка. Спокойно ги премести на друго място.

3. http://us.toshiba.com/computers/research-center/technology-guides/toshiba-media-controller-software

4. Така е при Windows 7 English(US) клавиатурната подредба. Аз лично свикнах и даже ми е по-удобно когато трябва да пиша удàрена буква на латиница.

5. Явно толкова са и възможностите на камерата. Ако има някакъв софтуер за управление на самата камера може да провериш дали с него няма да може да се увеличи контраста или яркостта на образа.

6. Може и 20 различни браузъра да инсталираш - това си е просто програма като всяка друга. Нищо не пречи, че има IE, Firefox, Chrome, Opera, Safari, K-Melon, Netscape Navigator, Flock и каквото се сетиш друго. Странно е, че тоя мит съм го чувал и от други хора - ползвали само IE защото се товарел компютъра с повече от един браузър! :cool: Пълни глупости!

7. Няма нищо излишно там. Странното е, че не са скрити по подразбиране. Десен бутон на таскбара, Properties,Customize...

Публикувано изображение

... и ще се покаже следния прозорец в който може да избираш кои икони да се виждат и кои да са скрити:

Публикувано изображение

8. Може да си обърнеш Windows-a на български с помощта на Vistalizator, ако си с Home Premium или чрез ъпдейтите на Майкрософт ако си с Ultimate.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.