Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за покупка на LED TV

Featured Replies

Здравейте, маниаци.

Отдава ми се възможност да си закупя лed телевизор, но се колебая между 3 моделчета.

LG LE325500

Samsung UE-32C6000

Panasonic TX-L32E30E(1299lv.)

Ако може мнения от хора, които разбирата, благодаря.

Та по принцип Panasonic според мен бие всички, но дали това е правилното решение? Сега излезе този модел, и незнам какви са отзвите им за него. И доверие на държавите, в които са направени(Полша, Словакия, Унгария) дали да имам доверие ?

:whist:

• Отговори 55
  • Прегледи 28,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

За 1300лв. можеш да вземеш чудесен 40 или 42" LCD телевизор с традиционната CCFL подсветка. Не се лъжи по рекламният трик наречен LED. PANASONIC TX-L42S20E е чудесно предложение,а не е за пренебрегвана, че в момента в промоцията е включена 5 годишна гаранция. За малко по-малко пари TOSHIBA 40XV733G. LG 42LD550 също е добро предложение.

• Автор

Людма, прав си баце, обаче това, което търся аз, освен картината, е WiFi/Lan Port-a, dlna и usb-то, което да чете HD. За съжеление и аз бих искал един 37/40/42 инчов телевизор, но предпочитам тези екстри, защото всичко става по-лесно и по-бързо. За това съм се спрял на тези модели, знам каква е разликата, но това, което ме претеснява са производителите.

За 1300лв. можеш да вземеш чудесен 40 или 42" LCD телевизор с традиционната CCFL подсветка. Не се лъжи по рекламният трик наречен LED. PANASONIC TX-L42S20E е чудесно предложение,а не е за пренебрегвана, че в момента в промоцията е включена 5 годишна гаранция. За малко по-малко пари TOSHIBA 40XV733G. LG 42LD550 също е добро предложение.

Току-що изрече една голяма глупост, виждал ли си разлика между LED и CCFL? Качеството на цветовете е огромно.

и usb-то, което да чете HD.

Забелязал съм че много хора си мислят че като пише ХД ще могат да гледат такива рипове.

Не се лъжи по подобни надписи!

ps. Ако се загледаш в раздела е пълно с питания що не тръгват.

Май трябва да се направи важна тема със списък на модели които четат x264/dts/mkv ако въобще има такива?

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Да, така е, но все има начин, в който да тръгнат ;](Особено за Panasonic, все ще се намерят). Та питам конкретно за моделите, как са и дали Пана-та е правилно решение ?

Току-що изрече една голяма глупост, виждал ли си разлика между LED и CCFL? Качеството на цветовете е огромно.

Дали пък не съм? Айде като си толкова отворен, обясни технически как така една проста подсветка ще изкара по-добри цветове? Единственото предимство на LED подсветката е намалената консумация не енергия и малко по-висок контраст, ама това за цветовете си е световна глупост. Да не говорим колко по-неравномерна е и как черното синее, а бялото е неприятно за гледане, че чак дразни.
  • Автор

Сега разбрах, че не можело да чете BG суб, но подържа HD. Дали няма да има някакъв firmware за суб? Някой, който е имал такъв проблем, дали е намерил начин да го оправи ?

Сега разбрах, че не можело да чете BG суб, но подържа HD. Дали няма да има някакъв firmware за суб? Някой, който е имал такъв проблем, дали е намерил начин да го оправи ?

radkolud покажи ми къде в спецификациите на някой от трите (или въобще такъв тв) телевизора пише че чете x264/dts/mkv?

На първия примерно пише че чете DivX/mp3 демек не върши работа.

Аз лично след месец ровене и четене се спрях на LG 32LE5500... Първият модел който си дал.. Впечатления: + много добър медия плеър, чете всеки формат, който съм му пуснал до тук (avi, m2ts, mkv - 720р и 1080p) + медия-плеърът разпознава NTFS файлова система (кото значи, че можеш да вържеш usb-харддиск - Сони напр разпознават само ФАТ32) + субтитри на БГ, включително и възможност за увеличаването им + много хубави цветове + интернет поддръжка (Фейсбуук, ютуб, онлайн-радиа) - не поддържа DTS (филмите с dts-звук ги дава само като картина), но четох, че ако имаш dts-ресивър ТВ-то подава dts поток на цифровия аудио-изход - неравномерна подсветка, но ако си неспециалист едва ли ще я забележиш :nono:)) (аз лично я забелязвам, но баща ми си казва, че си е супер картината и не вижда неравномерност :))))) Като цяло съм много доволен от модела и бих си го взел пак.

Редактирано от electroface (преглед на промените)

Дали пък не съм? Айде като си толкова отворен, обясни технически как така една проста подсветка ще изкара по-добри цветове? Единственото предимство на LED подсветката е намалената консумация не енергия и малко по-висок контраст, ама това за цветовете си е световна глупост. Да не говорим колко по-неравномерна е и как черното синее, а бялото е неприятно за гледане, че чак дразни.

Изказах се грешно, за което се извинявам, имах предвид контраста, което също е една важна част от това картината да е добра.

Не знам къде си го забелязал това неравномерно осветяване, но аз съм продавал такива телевизори и знам за какво става на въпрос.Точно при диоднатата подсветка диодите придават по-добър "бял" цвят, за разлика от CCFL а от там и разликата за по-добрия контраст и най-вече е избегнато неравномерното осветяване. Да си чувал за edge LED или RBG LED? И това синеене не знам къде го наблюдаваш, но ако е при някакъв бюджетен модел LG, какво очакваш то и CCFL няма да са добри там. А иначе LG като цяло не могат да правят качествени телевизори.

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ти, и аз съм чувал тези мнения за този модел, но и за това се колебая, защото все пак Пана са известни, че вадят най-хубавата картина и наистина е така, но дали наистина е по-добрия вариант ... И особено сега с тези БГ субс, макар, че не октривам логика, защото подържа DiVX

Аз лично след месец ровене и четене се спрях на LG 32LE5500... Първият модел който си дал..

Впечатления:

+ много добър медия плеър, чете всеки формат, който съм му пуснал до тук (avi, m2ts, mkv - 720р и 1080p)

+ медия-плеърът разпознава NTFS файлова система (кото значи, че можеш да вържеш usb-харддиск - Сони напр разпознават само ФАТ32)

+ субтитри на БГ, включително и възможност за увеличаването им

+ много хубави цветове

+ интернет поддръжка (Фейсбуук, ютуб, онлайн-радиа)

- не поддържа DTS (филмите с dts-звук ги дава само като картина), но четох, че ако имаш dts-ресивър ТВ-то подава dts поток на цифровия аудио-изход

- неравномерна подсветка, но ако си неспециалист едва ли ще я забележиш :nono:)) (аз лично я забелязвам, но баща ми си казва, че си е супер картината и не вижда неравномерност :)))))

Като цяло съм много доволен от модела и бих си го взел пак.

Подкрепям мнението имам същия модел.Мога да добавя че wi-fi се добавя с донгъл на lg който струва 75 лева можеш да ползваш няколко интернет услуги като youtube facebook и времето наречени „интернет телевизия” както и да обновяваш фъмуера безжично.

Много правилно, матрицата е важна не подсветката за качеството на цветовете. Относно HD плейъра някои поддържат avi HD, MKV съмнява ме, макар че някои имат наглостта да твърдят, че поддържат - възможно е и да има. Друг проблем е не поддръжката на NTFS в повечето случаи плейърът отваря само флашки форматирани във Fat 32, което от своя страна позволява да се складират файлове с големина максимум 4гб. На един Full HD телевизор е разумно да се пускат филми 1080p, чийто размер обикновено започват от около 6-8гб и нагоре и става сложно с тези плейъри. Компютър или мултимедиен плейър е по-доброто решение според мен.

Изказах се грешно, за което се извинявам, имах предвид контраста, което също е една важна част от това картината да е добра.

Не знам къде си го забелязал това неравномерно осветяване, но аз съм продавал такива телевизори и знам за какво става на въпрос.Точно при диоднатата подсветка диодите придават по-добър "бял" цвят, за разлика от CCFL а от там и разликата за по-добрия контраст и най-вече е избегнато неравномерното осветяване. Да си чувал за edge LED или RBG LED? И това синеене не знам къде го наблюдаваш, но ако е при някакъв бюджетен модел LG, какво очакваш то и CCFL няма да са добри там. А иначе LG като цяло не могат да правят качествени телевизори.

Друг път не се изказвай грешно, а понякога въобще не се изказвай. Много те моля! Или знаеш и пишеш, или сториш мирно, четеш и се учиш!

radkolud покажи ми къде в спецификациите на някой от трите (или въобще такъв тв) телевизора пише че чете x264/dts/mkv?

На първия примерно пише че чете DivX/mp3 демек не върши работа.

Обръщам сериозно внимание на всички. Малко по задълбочено четете постовете на "naruto" С малко думи е казал всичко изчерпателно.

Друг път не се изказвай грешно, а понякога въобще не се изказвай. Много те моля! Или знаеш и пишеш, или сториш мирно, четеш и се учиш!

Като си толкова отворен, защо не писа на човека, ами се правиш на философ? Или може би ти си от тези, които стоят мирно, четат и се учат?

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Като си толкова отворен, защо не писа на човека, ами се правиш на философ? Или може би ти си от тези, които стоят мирно, четат и се учат?

Едно е да продаваш телевизори а съвсем друго е да им разбираш и да ги ремонтираш.

Едно е да продаваш телевизори а съвсем друго е да им разбираш и да ги ремонтираш.

За да ги продаваш, трябва да си наясно какво предлагат и какво им е предимството, второто нещо е че съм сравнявал side by side CCFL и LCD LED.

Все още оспамваш темата на човека. :nono:

Кое и да вземеш ще сбъркаш. Ни ХД ще гледаш ни картината е по хубава. Еко маниака да си трае. Взимай най евтиния поне да не те е яд толкова много после. пс. Аудиото може да се вади и конвертира субтитрите да се вграждат и т.н. Общо взето ще си имаш занимавка през свободното време.

Обръщам сериозно внимание на всички. Малко по задълбочено четете постовете на "naruto" С малко думи е казал всичко изчерпателно.

Добре значи мойто lg сигурно е нещо дефектно или може би менте щом чете mkv и fullHd.Как мислите кое кое е по вярно четенето на голите спецификации или личния опит.
  • Автор

E не мисля, че каквото и да взема все тая ще е .... Все пак искам нарочно, тези модели, зареди интернета и безжичната връзка, както и картината де. За това Ви попитах какви са мненията Ви за европейските страни, в които се произвеждат. Паната е от Чехия, Самсунг-а е Унгария и LG-то Полша.

Редактирано от radkolud (преглед на промените)

E не мисля, че каквото и да взема все тая ще е .... Все пак искам нарочно, тези модели, зареди интернета и безжичната връзка, както и картината де. За това Ви попитах какви са мненията Ви за европейските страни, в които се произвеждат. Паната е от Чехия, Самсунг-а е Унгария и LG-то Полша.

Да знаеш, че няма да сбъркаш ако вземеш Самсунг, без значение къде е произведен.

Добре значи мойто lg сигурно е нещо дефектно или може би менте щом чете mkv и fullHd.Как мислите кое кое е по вярно четенето на голите спецификации или личния опит.

Е нали не очакваш всички да тръгнем да си купуваме трите модела само за да ги тестваме? Ясно че се доверяваме на това което пише в приложените линкове.

Понеже ония от техномаркет явно не може да им се вярва на информацията погледнах на официалната страничка http://www.lg.com/bg/televizor-audio-video/televizor/LG-led-lcd-televizor-32LE5500.jsp и си прав.

Телевизора си чете основните формати така че трябва да се избягва само dts аудиото.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Е нали не очакваш всички да тръгнем да си купуваме трите модела само за да ги тестваме? Ясно че се доверяваме на това което пише в приложените линкове.

Понеже ония от техномаркет явно не може да им се вярва на информацията погледнах на официалната страничка http://www.lg.com/bg/televizor-audio-video/televizor/LG-led-lcd-televizor-32LE5500.jsp и си прав.

Телевизора си чете основните формати така че трябва да се избягва само dts аудиото.

Нали затова са форумите-да споделяме информация и опит.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.