Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Изчезващи" клипове във WPress

Featured Replies

Здравейте! ;) Като гледам, че последно тук са писали преди повече от месец, се чудя има ли смисъл да търся помощ тук. Но нали "не се знае знае ли се", реших да опитам. За доста от страниците на сайта ми, който доизграждам с WPress, ще ми трябват клипчета за илюстрации. Качил съм ги в Youtube и започнах да ги "вграждам" в публикациите си. Лошото е, че когато ги вградих установих, че при каквато и да е редакция на публикацията, клиповете изчезват. И понеже редакции ще се налагат и по-нататък, въпросът ми е: има ли начин да не губя клипа при всяка редакция? Разбира се, ако вместо да го "вграждам" използвам външен линк, той няма да изчезва, но не е добре за посещаемостта посетителят да напуска сайта. А и по-добре изглежда да се вижда клипа в публикацията. Благодаря предварително за отзивчивоста! :)

Едва ли изчезват.

По-скоро се променя нещо в кода. Нямаше ли опция да се покаже чистият HTML, а не форматираният текст ? Разгледай в менюто на редактора и прегледай какво се променя в кода, след редакцията.

Чудих се дали да ти отговарям, след като видях тази твоя тема http://www.kaldata.c...dpost&p=1931302

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор

Едва ли изчезват.

По-скоро се променя нещо в кода. Нямаше ли опция да се покаже чистият HTML, а не форматираният текст ? Разгледай в менюто на редактора и прегледай какво се променя в кода, след редакцията.

Чудих се дали да то отговарям, след като видях тази твоя тема http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=168139&view=findpost&p=1931302

Благодаря за отзивчивостта, Кен, както и че ми посочи онези грешки! :speak:

Всъщност "вграждането" на клип става точно с HTML редактора - вмъква се на мястото, на което предпочиташ HTML кода, който ти дават за вграждане от Youtube. Но като направя някаква корекция по-късно (било в текста, било в мета таг) и този код изчезва, заедно с клипа, разбира се.

Колкото до онази тема, която те е подразнила, всъщност веднага благодарих на отзовалия се. Наистина, не ми остана време после да проуча предложеното, но ако се разочаровам от това, което междувременно ми предложиха, още мога да го направя. Както и всеки, който търси инфо по въпроса. Така че не е бил безполезен отговорът му, както предполагам ти се струва. А с добавената сега от мен възможност ще стане още по-полезен. ;)

Все пак мисля да му драсна на лични, да не би наистина да се е почувствал засегнат.

Благодаря ти, че ми обърна внимание! :lighter:

• Автор

Добре. Погледни чистият HTML код преди и след редакцията.

Експеримент - днес, в 8:25 местно време :cool:

Влязох в админ панела и отворих една публикация с клип. Отвори се в режим визуален редактор. Клипът се вижда най-отдолу.

Минавам в режим HTML редактор и кодът, който съм поставил долу при вграждането на клипа, вече го няма. Връщам се във визуалния редактор - клипът вече не се вижда. До тук нито съм въвел, нито съм изтрил някакъв символ за редакция. Само съм сменял редакторите.

Когато след това искам да отида в друга публикация, ми извежда "Промените ще се загубят... искате ли да излезете или да останете". А промени фактически сега дори не съм правил!

По какъв начин вграждаш клиповете в WordPress ? Копираш само линка от YouTube в редактора на WordPress, или в режим на HTML поставяш код от вида : <embed ... нещо си ?

• Автор

По какъв начин вграждаш клиповете в WordPress ?

Копираш само линка от YouTube в редактора на WordPress, или в режим на HTML поставяш код от вида : <embed ... нещо си ?

Много благодаря за бързата реакция, Кен!!! :cool:

От YouTube ми "дават" код за вграждане в HTML редактора и аз го "пействам" там, където искам да се вижда клипа. И всичко работи добре, докато вляза повторно в публикацията като админ...

Ако беше въпрос за 2-3 клипа изобщо нямаше да ме е грижа, че и твоето време да губя, но са 30-ина.

http://www.health-yobol.net/

Погледни, ако искаш. Става дума за примери към упражненията в ПРОГРАМИ.

• Автор

Виж какво пише тук за вграждане на клипове в WordPress : http://en.support.wordpress.com/videos/youtube/

Благодаря! Ще отнеме време да го преведа и т.н.

На пръв поглед - кодът за вграждане, който ми дават от youtube е съвсем различен от този, който виждам в публикацията...

Само трябва да поставиш линка към видеото в YouTube, а не кода от вида <embed ... Пробвах го. Клиповете са си на местата и след редакция.

• Автор

Само трябва да поставиш линка към видеото в YouTube, а не кода от вида <embed ...

Пробвах го. Клиповете са си на местата и след редакция.

Благодаря ти много за ангажираността! :angry:

Виж какъв е кода за вграждане:

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/R5Iv1ribQMU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

При поставяне на линк нямам никакви проблеми. Но тогава в страницата ми посетителят вижда линк и естествено с него може да отвори клипа в youtube и да го гледа там.

При вграждането, посетителят вижда в страницата ми не линк, а прозорец на видеото и може да го стартира и гледа, без да напуска страницата и обясненията в нея. Което е предимство, мисля.

Виж упражненията след No 20, например.

Редактирано от trakAtrak (преглед на промените)

При мен, поставяйки само линка към видеото (без абсолютно нищо друго), след това в поста се визуализира видео. Не текстов линк.

• Автор

При мен, поставяйки само линка към видеото (без абсолютно нищо друго), след това в поста се визуализира видео. Не текстов линк.

Хм, а линкът как го поставяш - през HTML редактора ли?

Защото от бутона "Добавяне на видео" ми се появява само текстов линк в публикацията...

• Автор

Не. Директно във визуалния редактор.

Извинявай, но би ли ми пейстнал тук реда, който си вмъкнал, защото съм много бос в HTML. Да видя началото и края му - скоби,<,> и т н. знаци.

Защото аз опитах с [youtube=..., както е в онзи пример, за който ми прати линк и ми се появи текстов линк. :angry:

Извинявай, но би ли ми пейстнал тук реда, който си вмъкнал, защото съм много бос в HTML. Да видя началото и края му - скоби,<,> и т н. знаци.

Защото аз опитах с [youtube=..., както е в онзи пример, за който ми прати линк и ми се появи текстов линк. :(

Повтарям: директно във визуалния редактор (не в HTML редактора) се поставя само линка към видеото : http://www.youtube.com/watch?v=11122233344, без никакви скоби и тагове.

• Автор

Повтарям: директно във визуалния редактор (не в HTML редактора) се поставя само линка към видеото : http://www.youtube.com/watch?v=11122233344, без никакви скоби и тагове.

Извинявам се за недоглеждането!

При мен по този начин се появява само текстов линк. :(

Това се опитах да кача. Да не би начинът, по който съм ги качил в youtube нещо да не е наред?

Би ли опитал, моля те, да качиш някъде моя клип да видим при теб ще стане ли?

Ха, тук се появи

• Автор

А при теб става! :(

Добре, безкрайно съм ти благодарен и не знам как бих могъл да се реванширам. Сега трябва да излизам обаче, а после ще се поразровя из настройките на WPress, да не би там да има някакви забрани, че и друг ми администрира сайта, но тези дни не го намирам. Това е, което ми идва на ум.

Ще докладвам резултата.

• Автор

Нищо не намирам, за съжаление. Ще чакам да се върне титуляр-админа. Лошото е, че той е много на ясно в други IT области, но сайт не е правил и поддържал, та и той се учи като мен. Е, за него е много по-лесно да схване бързо за какво става дума, но е доста ангажиран в работата си и не може да отдели достатъчно време. А е и далече, което усложнява малко комуникацията. Аз пък имам време, но ми липсват базови познания и английския. Малко по малко обаче, с помощта на добронамерени специалисти като теб, се надявам да се справя на приемливо равнище. :yanim: Бъди здрав! :yanim:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.