Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помогнете да си избера евтина конфигурация(до 500лв.)

Featured Replies

Като толкоз ти трябва тая писачка, земи я от старото ти ПЦ

• Отговори 122
  • Прегледи 9,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От сиг 6-7 години поне дъната си идват с вградени ЛАН и Аудио карти. Когато гледаш за процесор, ако пише BOX, значи идва с охладител, ако пише TRAY значи идва само процесора и ще ти трябва и охладител

• Selena&Vanko
    Selena&Vanko

Това е дъно с DDR2 памет.В JAR е по-скъпо.Захранването неструва.За този бюджет е почти невъзможно.Звуковата карта не е по-добра от вградената.Няма смисъл да даваш пари излишни.

• Selena&Vanko
    Selena&Vanko

http://www.stealtech.org/18382.html http://www.stealtech.org/17464.html http://www.stealtech.org/21078.html http://www.stealtech.org/12190.html http://www.stealtech.org/24315.html Gigabyte 760G Athlon

Чуй сега. Това за дъното, НАПРОТИВ, само един път ми го предлагаха, в другите постове ми предлагаха други дъна, които ОТКАЗАХ, че дори един ми каза, че не било добро. Това за излишния израз, не е така! Той 2 пъти ми казва, че нямало нужда, аз му казвам че ми трябва, той си знае неговото. Разбрах каква кутия трябва да избера, но понеже ми предложиха друга, попитах и за нея. Какъв ти е проблема пък на теб...? - Нямам си на представа...

проблема е че си постнал 99 различни конфигурации и човек не може да се ориентира кво искаш,че да ти помогне.

П.С и поне си написал няколко пъти "последно взимам това...."

Чакай малко :) Ти продал ли си стария ти комп или ще го продаваш, че

Разбира се, че има! Целия комп ще го продам за 120/130лв.

Ами ако не се намери купувач, к'во прайме?

Разбирам че искаш да играеш нови игри на макс с 100 фпс, но искаш и да спестиш пари. От въпросите ти се вижда как нищо не вдяваш, и това май е признак на възрастта ти.

• Автор

Дамм, на 13 съм... разбирам някой работи, поне повече от баща ми, но все пак не рабирам много много от днешните игри.. а компютъра ще го продадем, все ще се намери някой. Не съм го продал, че аз ако съм го продал, откъде ще пиша в момента..

Редактирано от equality (преглед на промените)

Ами и аз съм на 13, но както и да е! Мисълта ми е че си силно зависим от цената на ПК-то ти и купувач. Може и да не продадеш компа. Това мислил ли си? :) а и можеш да пишеш от много места: смартфон, съсед, друг комп, интернет кафе.

Дамм, на 13 съм... разбирам някой работи, поне повече от баща ми, но все пак не рабирам много много от днешните игри.. а компютъра ще го продадем, все ще се намери някой. Не съм го продал, че аз ако съм го продал, откъде ще пиша в момента..

Ще ме прощаваш , ама разбираш колкото всеки е разбирал на 13... при условие че искаш помощ се насочи повече към четенето(вникването) на коментарите от колкото на опонирането им!

Само ще кажа че за тези парички неможеш да играеш игрички на мах детайли! Няма как да стане, има много хубави предложения, ще се повторя зачети се отново в коментарите!

• Автор

Знам, че няма как да ги подкарам на макс, това го кажи на баща ми! Той е проблемния в случая... или по-точно парите ни(бюджета) и затова не знам накъде да се насоча. Ако не бяха проблем парите.. изобщо нямаше да пускам тая тема. Щях да си взема някой шестядрен процесор, 4гб рам, дъното и то г/д лесно за избиране, само за видеокарта щях да ви питам. Изобщо защо пишете в темата, след като след 2 дни ще вземам конфигурацията. Защо разделяте темата на дълги и широки не разбирам. Айде престанете...

За бога, кажи колко до стотинка е ши*ания бюджет! Все някви различни цифри даваш. Кажи една с точност и да видиме дали е правилен избор на компоненти!

А, бе, ти кьораф ли си? На заглавието си пише.

Вече съм си избрал неща за 524 лева. Какво забога обсъждате?

не се пали малък :ph34r: винаги има някой не разбрал :)

Личен съвет не си дивай парите на вятъра . Нямаш представа за какво става въпрос поне послушай по умните от тебе .

• Автор

А бе, valko, нали съм ги послушал, на миналата страница съм написал какво ще си взимам и двама/трима продължават да ми предлагат по-скъпи неща..., примерно оня ми предлагам 1TB хард диск и да не взимам записвачка. А, бе, на мен ми трябва записвачка, а пък тея 1TB няма никога да ги запълня... стига сме писали... писна ми... леле... :@

А, бе, ти кьораф ли си? На заглавието си пише.

Вече съм си избрал неща за 524 лева. Какво забога обсъждате?

Ей, внимавай с тона. Нали през половин ден си мениш мнението. Трагнахме от 500 па 560 па 600 па 630 и обратното. На 2 мнения пускаш нова конфигурация. От къде да знаеме какво е "последното ти мнение" като винаги го сменяш! Айде дайте ключ на темата, че автора ше ни избие!

А бе, valko, нали съм ги послушал, на миналата страница съм написал какво ще си взимам и двама/трима продължават да ми предлагат по-скъпи неща..., примерно оня ми предлагам 1TB хард диск и да не взимам записвачка. А, бе, на мен ми трябва записвачка, а пък тея 1TB няма никога да ги запълня... стига сме писали... писна ми... леле... :@

Понеже ти писна, на хората отдавна им е писнало от такива като теб. Обърши си сополите и не кряскай на хората, които са ти постнали 8 страници. И затова, че си и нахален хлапак ти се намалява и репутацията лично от мен. Не те ли досрамя вече.След като знаеш и имаш определен бюджет от баща си, взимай парите и в магазина ще ти спретнат поредната щайга! Ще се научиш да уважаваш тези, които ти помагат. А като се научиш, пиши и питай отново. Тогава ще има вече не 6, а 10 ядренни процесори!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

двама/трима продължават да ми предлагат по-скъпи неща...

И аз да поспамя малко.

Гледам автора иска за някакъв смешен бюджет да играе всичко на макс,даже и HD5850 да слага.Не става с процесор за 170 лв,даже и HD6990 да сложи след време.

Ето едно шотче.Избрах Starcraft II ,защото е по-нова игра

Публикувано изображение

HD6870 е по-бърза и скъпа от HD5850,HD6850 и GTX460,но евтиния и бавен процесор я спъва.

Автора да си направи сам изводите.Шота е от тук

equality има защо да ти предлагат по-скъпи неща,ако ставаше с 500,ние нямаше да даваме по 1000+ лв за хардуер и да сме най-големите балъци :offtopic_s: Поздрави.

• Автор

Ей, внимавай с тона. Нали през половин ден си мениш мнението. Трагнахме от 500 па 560 па 600 па 630 и обратното. На 2 мнения пускаш нова конфигурация. От къде да знаеме какво е "последното ти мнение" като винаги го сменяш! Айде дайте ключ на темата, че автора ше ни избие!

ОООО, аз го меня? Аз напиша нещо и след това веднага някой ме разобеждава.

@SKIDROW, това ми е ясно.

Редактирано от equality (преглед на промените)

еми нали това е целта на форума. Да те посъветват как най-разумна да изхарчиш тия 524 лв.

• Автор

Както и да е. Аз спирам да пиша, защото вие си мислите, че само вие сте изнервени, но не е така!

Първо, избягвай големите букви - ако не знаеш, това се приема лошо в Интернет. Тук сме доброжелателни - никой не иска нищо лошо да те посъветва. Недей "на нож", не води до добри резултати. "Оня", това съм аз, май. Дал съм ти съвет, такъв, какъвто бих дал на приятел. Имам двама племенници на твоите години и двама, които са два пъти по-големи. Аз съм твоите години x 3. Ако искаш слушай съвети, но да ти кажа, че аз на майка ми съм взел компютър, който е по-мощен от този, който ще вземеш, а майка ми е на твоите години x 6 и не е геймър. Вече ти казаха - няма да си със супер геймърска машина за тези малко пари. За геймърски компютър, трябва да ги умножиш поне по 2,5-4 пъти и не може с 500-600 лева да направиш машина, в която да няма много компромиси. Трябва да прецениш, дали след едно известно време ще можеш да допълниш тази конфигурация. Ако ще остане така, както е, е едно, ако ще купува баща ти след време към тази конфигурация е съвсем друго. Според мен се променят приоритетите и тежестта, където трябва да се вложат повече пари. За диска - много бързо ще утеснее, не се притеснявай, една игра в момента е 7-8 Gb. и още поне толкова за инсталация, 15 гб. за една игра трябва да отделиш. Тези 500 гб много бързо мога да ти покажа как ще ги загубиш, но парите са си твои (на баща ти), харчете ги както намерите за добре... За DVD ти дадох приятелски съвет да си спестиш на първо време малко пари; ако искаш, след като колекционираш дискове, винаги можеш да добавиш такова. ... Докато установиш, че по-евтино и удобно е информацията да си я записваш на диска и дори на MicroSD. Надявам се, на твоите години да не търгуваш дискове, би било смешно, но разбираемо защо държиш на записвачка. Както и да е, не ме интересува, не го коментирай за напред, ако държиш, взимай си. И от мен още един съвет - кутията, вземи без захранване, но похарчи малко повече за захранване - ето с това - http://iskampc.com/seasonic-ss-400-et-power-supply.html - няма да имаш проблеми в близко време, когато вземеш добра видеокарта. Не си писал за периферия и това е разбираемо - сигурно изобщо не я слагаш в бюджета - ще си останеш със старата. Моя съвет - помисли и за това - мишка, клавиатура, тунер.

• Автор

Мишката е на една година и е x7 от 60 или 50 лева, не се сещам точно колко беше. Нея няма да я заменя.. Клавиатурата - също е x7, но е на около 2 години. Нея обаче също няма да я заменя... Монитора - е от няколко месеца, LCD, защото на старото LCD му изгоряха доста точки.

Не съм съгласен за диска. Аз също мога да се нареча "геймър" защото игри обичам да играя. Въпреки че моето "геймърско" РС не става за нищо. Имам диск 640ГБ хитачи, колкото игри и да съм имал, не съм запълнвал дори половината от диска. Все пак, като изиграеш една игра, и ти писне, я деинталираш. Въпроса ми към автора е, пуснал ли си РС-то за продажба, или все още чакаш, защото пак ти казвам, ако него купат :yanim:

Редактирано от drago321 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.