Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Купуване на видеокарта

Featured Replies

Искам да попитам специалистите, каква видеокарта да предложа на един мой приятел, неговата наскоро изгърмя. Дайте едно предложение за карта м/у 200-250 лв и 150-200. Процесора е дуал кор 2.66 (незнам модела точно). Старата карта е била от серията Ати ХД 3800.

Обосновавайте се повече като пускате такива теми кажи какви са останалите компоненти от конфигурацията и най-вече какъв е захранващия блок.

Искам да попитам специалистите, каква видеокарта да предложа на един мой приятел, неговата наскоро изгърмя. Дайте едно предложение за карта м/у 200-250 лв и 150-200. Процесора е дуал кор 2.66 (незнам модела точно). Старата карта е била от серията Ати ХД 3800.

PALIT 1024M GTS450 DDR 5 PCI-E 197.34 лв.

PALIT 768M GTX460 DDR 5 PCI-E 261.86 лв.

и нещо по средата:

SAPPHIRE 1024M HD5770 HDMI DDR5 PCI-E DP /BULK/ 218.79 лв.

Ако захранващия блок се е справял с ХД3800 ще се оправи и с тези... Интересно е обаче защо си е заминала старата видеокарта, ако захранването е някое безименно китайче да не гръмнем и новата :wors:

/едит/Оправих малко един линк ...

Редактирано от banshee79 (преглед на промените)

• Автор

Еми казаха му, че се е прекъснал един от пътя(чертичките на платката на видеото) на картата и неможе да се оправи...

Еми казаха му, че се е прекъснал един от пътя(чертичките на платката на видеото) на картата и неможе да се оправи...

Ама ние те питаме да питаш него с какво захранване е , че да знаем дали препоръчаната видеокарта няма да създаде проблеми със захранването му.
  • Автор

550 е захранването, не е китайче, даде бая пари за него преди време, хранило е ати3850, аз му казах за3те предложения, ама той си купил от мултирама гтх 550 ТИ. Карата мисля, че е добра ама от мултирама ...

550 е захранването, не е китайче, даде бая пари за него преди време, хранило е ати3850, аз му казах за3те предложения, ама той си купил от мултирама гтх 550 ТИ. Карата мисля, че е добра ама от мултирама ...

Не е лоша картата, но току що излезе и цената и е доста завишена. На същата цена PALIT 1024M GTX460 SMART DDR 5 PCI-E просто я размазва откъм производителност.
  • Автор

Аз гледах разни бенчмаркс и изглежда бие 5770 и 260 в производителност 1680x1050, може на по малка резолюция (1240х1028) 5770 и гтх260 да я бият, но на голенимте резолюции 550 кърти. Зел я е от мулти рама и може би се е набутал в цената, но мисля, че е добре, все пак ще я ползва за игри. От другата страна обче, е с 2ядрен процесор... http://images.anandtech.com/graphs/graph4221/35946.png ПП. Разгледах още малко и се оказа, че наистина 260 е по-добра, но 550 мисля, че бие 5770.

Тя бие 5770 ама е по - скъпа от нея. Ето ти HD5770 HDMI DDR5, която се клоква зверски много, но може да се вземе и обикновена за 213лв илиPALIT 1024M GTX460 SMART DDR 5 PCI-E. Според мен се е метнал с тая видео карта, но пък дано остане доволен за напред във времето !

• Автор

Аз имам 5770, ама не съм кой знае колко доволен от нея. Сапфир 5770, преди половин година я взех. Играя на 1240х1028 и пак имам чувстово, че нещо куца. Сега обаче сигурно ще си взимам нов монитор, който ще ми позволява да играя на 1920х1080 и нова карта след това. Иначе наистина се е метнал, все пак е дал 280лв.

Аз съм с ати хд5670 и играя на 1440 х 900 и за сега всяка игрица си подкарвам както се казва на максимум, но аз какво съм играл нямам време за игра, но модерните войни 2 ги подкарвам с всички настройки на максимум с около 70 - 150 кадъра

• Автор

От калл оф дути нямам проблеми, говоря за Крайсис 2 и асасина брадърхуд. Не че нямам кадри ами нещо насича, нз от какво е, може да е от линдолса (7ца обаче 32бита) и не ми зачита рама, пише : 4gb ram (3.25usable). А аз съм с 1600 ддр3 а-дата. Се тая, може и игрите дето съм свалил да не са читави, все пак крайсиса е бета...

Редактирано от horche (преглед на промените)

Няма как да ти засече 4-те гиги рам, защото нямаш 64 битова операционна система.. Каквото и да си говорим 5770 е слаба карта, а и не си споменал какъв ти е процесора, защото той също е от значение. Забелязал съм, че на играта AC2; Brotherhood при интелски процесори играта върви в пъти по-добре, отколкото на конкурентите AMD. Уж си отчита 60 кадъра,а върви се едно с 26-30.

Редактирано от Hibernate (преглед на промените)

Няма как да ти засече 4-те гиги рам, защото нямаш 64 битова операционна система.. Каквото и да си говорим 5770 е слаба карта, а и не си споменал какъв ти е процесора, защото той също е от значение. Забелязал съм, че на играта AC2; Brotherhood при интелски процесори играта върви в пъти по-добре, отколкото на конкурентите AMD. Уж си отчита 60 кадъра,а върви се едно с 26-30.

5770 изобщо не е слаба карта.Гледам ползваш 9800 защо ли я държиш.

Е че тя Кризата е още бета ти какво искаш. Не е оптимизирана добре. Аз както казах преди най - тежките игри, които съм играл са калл оф дюти и дирт 2 и двете ги подкарвам на максимум. Сега мисля, че на 23-24 трябва да излезне пълната версия на кризата и ще видим. Но според мен лично 5770 е супер видео карта за парите си също така и гтс450 в този ценови клас

Alex&Ramesses_B.H.Л 5770 изобщо не е слаба карта.Гледам ползваш 9800 защо ли я държиш. Какво и е на 9800? Аз сьм сьс 9600 и нямам проблем с игрите.:help:

• Автор

Еми незнам, ама лично аз малко съжалявам за картата... Няма значение де, все пак мога да играя, не е като старото пс. Процесора ми е амд 955 бл. 3.2гхз(не е клокван). Иначе 9600 и 9800 са много печени карти, стари модели са и то много ама още къртят

Moя е амд Athlon X2 4800+ за сега няма дерт. Играя си и прая кефа на МАКС :) А защо "ама лично аз малко съжалявам за картата" каква е причината? п.п Процесора как е? Заслужава лиси парите,температурата как е. Много грее ли?

Редактирано от tenekia (преглед на промените)

Alex&Ramesses_B.H.Л

5770 изобщо не е слаба карта.Гледам ползваш 9800 защо ли я държиш.

Какво и е на 9800?

Аз сьм сьс 9600 и нямам проблем с игрите.:)

Нищо и няма хубав модел.
  • Автор

Грее, ама добре се справя, не е клокван и се охлажда добре. Абе добре си е картата, ама като зема монитор 1920х1080, 5770 няма да се справи

Грее, ама добре се справя, не е клокван и се охлажда добре. Абе добре си е картата, ама като зема монитор 1920х1080, 5770 няма да се справи

Зор ли е на тази резолюция да играеш?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.