Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

нямам достъп до папките си след инсталация на Windows 7

Featured Replies

Здравейте ! Днес минах от XP на Win7 . Когато бях на XP имах акаун, 1 на бр. с парола. След преинсталацията отново имам акаунт /той май си е по подразбиране/. Проблема обаче е, че нямам достъп до някои стари папки и файлове, които се намират в директорията на Ц/документи/акаунт/десктоп. Иначе всичко, което е на Д, или не е обвързано с акаунта е О.К. Излиза ми това съобщение:post-180398-0-50832200-1301250271_thumb.

Правилното "преминаване от Xp на Windows7" става чрез преинсталация, с формат на системния дял, при което губиш папките от десктопа. При теб явно се е случило по друг начин. Би ли обяснила как - като за начало?

• Автор

Ами ... никави предварителни работи не са правени. Брат ми свали Windows, първоначално га записа на диск. Но после каза, че инсталацията е тръгнала и без диска. След разархивиране на папката , в която е Уин. ... Мисля. После си тръгна и остави процеса на мен. И само го изчаках, след което рестартирах и стана. Не съм много на ясно / даже никак, а брат ми не живее при мен и това е дотук от него/. И бтв .. когато става дума за папка : давам там continue... сменям 'owner'. и всичко е ок. Но за някакви плаващи, единични снимки, док на word. не става :speak: Пробвах самите програми да ги стартирам 'run as admin' но пак не ги отваря съответните файлове.

Редактирано от Jessica321 (преглед на промените)

Ами ... никави предварителни работи не са правени.

Брат ми свали Windows, първоначално га записа на диск. Но после каза, че инсталацията е тръгнала и без диска. След разархивиране на папката , в която е Уин. ... Мисля.

После си тръгна и остави процеса на мен. И само го изчаках, след което рестартирах и стана. Не съм много на ясно / даже никак, а брат ми не живее при мен и това е дотук от него/. И бтв .. когато става дума за папка : давам там continue... сменям 'owner'. и всичко е ок.

Но за някакви плаващи, единични снимки, док на word. не става :cool:

Пробвах самите програми да ги стартирам 'run as admin' но пак не ги отваря съответните файлове.

Инсталиране на уиндоус БЕЗ диск/флашка на която да е уиндоуса е практически невъзможно ! Поне според мен .

Викини някой , който разбира да направи една хубава преинсталация

Редактирано от Sniper Control (преглед на промените)

Дай там continue, смени 'owner' ,или каквито магии правиш, за да получиш достъп до съответните папки, и ги прехвърли на дял D . После направи чиста инсталация на Windows7 - запиши го като имидж на DVD диск, рестартирай и почни инсталацията както трябва, и в нужния момент форматирай системния дял. След като приключи всичко, върни си папките където искаш - въпреки че според мен не им е мястото на системния дял. Там трябва да има само ОС и инсталираните програми, никакви данни.

Инсталиране на уиндоус БЕЗ диск/флашка на която да е уиндоуса е практически невъзможно ! Поне според мен .

Възможно е ако се разархивира Iso-to и се кликне на сетъпа.Но не е добра инсталация.

Това не е вярно, ако имате дос дискети можете да го направите без никакъв проблем, в друга тема цитирах точната команда, която можете да стартирате през ДОС и да инсталирате ОС
  • Автор

Възможно е ако се разархивира Iso-to и се кликне на сетъпа.Но не е добра инсталация.

да, май точно така е направено.

Защо да не е добра ? Дава ли бъгове? Задължително ли е сега да преинсталирам свястно ?

Иначе 'магиите' работят безотказно. Само, че късно се усетих да давам 'owner' и на субфайловете в папките и сега загубих малко инфо, но ще го прежаля.

да, май точно така е направено.

Защо да не е добра ? Дава ли бъгове? Задължително ли е сега да преинсталирам свястно ?

Иначе 'магиите' работят безотказно. Само, че късно се усетих да давам 'owner' и на субфайловете в папките и сега загубих малко инфо, но ще го прежаля.

Хубавата инсталация е от външен носител.Това упражнение съм го правил с ХР когато мисля ми се бъгна записвачката.Просто ако имаш неро отиваш на Nero burninhg rom и горе от менютата търсиш Burn image,отваря се прозорец,посочваш Iso файла и печеш на ниска скорост.
  • Автор

:cool: Да, убедих се, че е доста бъгаво всичко. И сега ще правя сама преинстал.

Проблема обаче е следният.

На диск Ц: все още имам папка на windows. / предполагам стария - XP/

На диск Д: пък е инсталиран новия. Този , с който съм в момента.

Въпросът ми е: сега, ако искам да инсталирам отново върху Д: трябва да си преместя всички файлове, иначе ще ги загубя, така ли ?

И .. пробвах да изчистя Ц: за да ми се освободят 20 ГБ, но нито мога да местя, нито да трия. Така, че остава само Д.

мда... и от Д: не мога да трия и да местя http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Въпросът ми е: сега, ако искам да инсталирам отново върху Д: трябва да си преместя всички файлове, иначе ще ги загубя, така ли ?

И .. пробвах да изчистя Ц: за да ми се освободят 20 ГБ, но нито мога да местя, нито да трия. Така, че остава само Д.

мда... и от Д: не мога да трия и да местя http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Може, но ти трябва Лайф CD от рода на ERD Commander. Тогава може да преместиш всичко от C в D и да изтриеш Windows-те, program files и My documents.

От тук нататък вече чиста инсталация с формат на С.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Каквото ти трябва го запиши на флашка.Ако не стигне и на ДВД-та.И после правиш чиста инсталация с формат на С:.На D: не се инсталира.
  • Автор

Може, но ти трябва Лайф CD от рода на ERD Commander. Тогава може да преместиш всичко от C в D и да изтриеш Windows-те, program files и My documents.

От тук нататък вече чиста инсталация с формат на С.

Ами.. не знам колко тъпо ще прозвучи, но не знам какво е лайф цд. Гугъл не ми помогна много.

А за ERD Commander ето какво намерих : http://forums.kaldata.com/index.php?showtopic=2377

но на мен ми е като написано на китайски. Видях, че мога да го сваля от нета. Оттам нататък как работи тази програма (ако изобщо е програма?)?

Каквото ти трябва го запиши на флашка.Ако не стигне и на ДВД-та.И после правиш чиста инсталация с формат на С:.На D: не се инсталира.

А кога да трия Windows от Д ??След като инсталирам новия ? Защото в момента работя с него ...

А кога да трия Windows от Д ??След като инсталирам новия ? Защото в момента работя с него ...

Най-простия и лесен начин е този който ти казах за да не объркаш нещо.

При инсталацията, ако разбираш английски (малко е достатъчно), ще ти открие дяловете и ще маркираш и двата за формат.А за инсталация избираш С.То си е така по подразбиране.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

• Автор

Най-простия и лесен начин е този който ти казах за да не объркаш нещо.

При инсталацията, ако разбираш английски (малко е достатъчно), ще ти открие дяловете и ще маркираш и двата за формат.А за инсталация избираш С.То си е така по подразбиране.

Сигурен/а ли си, че трябва да форматирам и двата диска ?

"Форматирането води до пълна загуба на намиращата се на дяла, който ще форматирате информация" това е копирано от : http://forums.kaldata.com/index.php?showtopic=8793

пише също : "Форматирането на дял позволява неговото използване, ако той не е бил форматиране или изтрива напълно неговото съдържание ако той е бил форматиран и се форматира на ново."

Ама под "използване" аз не знам какво да разбирам ... губи ли се инфо или не се губи ?

Джесика, когато форматираш разбира се, че се изтриват безвъзвратно данните. Ако правиш чиста инсталация не форматирай друг дял освен С, D можеш да го форматираш по всяко време от менюто на Windows Обикновено когато се прави ъпгрейд, както си направила ,старите файлове се запазват в дял C в папка на име Windowsold

• Автор

ok , така и ще направя. Вече свалям всичко важно от C. И все пак , въпроса остава. В момента работя с Windows 7, инасталиран на D. След малко като преинсталирам, тази папка на Windows ще си остане на D. Трия ли я ? "Обикновено когато се прави ъпгрейд, както си направила ,старите файлове се запазват в дял C в папка на име Windowsold" Ето това не се случи при мен. Когато вляза на Computer всичко си е както преди / за мой ужас/ . Няма папка олд.

post-180398-0-72867400-1301328168_thumb.

Малко е поомазана работата Ето какво бих направил аз /това не значи че ти трябва да го правиш / Правя backup на всички файлове които ми трябват и форматирам целия хард диск После ще създам нови два дяла /C и D/ и инсталирам на чисто Ако нямаш под ръка двд или флашка за бекъпа ги качи в "облака" Ако ти трябва по голямо място за съхраняване на файлове си направи trial в някой сайт Вкарай в гугъла "online backup" После ги връщаш обратно и това е

• Автор

В момента качвам в iDrive.com но ми дава само 5ГБ явно ще се регна и на друго място/места. Благодаря за разясненията ! И още нещо. "Поредността на инсталация на софтуер е следната: - Windows (разбира се); - сервизни пакети (service packs) - това трябва да е първото нещо, което ще инсталирате след самата операционна система. Т.е. да се инсталират възможно най-рано, за да се осигури максимално добра интеграция. Това не се отнася за инсталации, където желаният сервизен пакет е вграден в самата инсталация. " Преди не са ми инасталирани никакви пакети. Интегрирани ли са или трябва да ги сваля наистина след инсталация? Тия работи засичат ли се едно друго ? На втория "облак" ми даде грешка : "A machine is already associated with this account."

Никакви поредности никакви такива глупости За бекъпа предполагам че не използваш една и съща услуга Имай предвид че 5 gb ще се качват цял ден Има платени услуги които предлагат 100-200 gb за 1 месец може да си направиш временно такъв напр. safesync.com

• Автор

Благодаря.

Явно ще загубя малко инфо. Дано поне преинтсалацията стане после.

"Ще ми се никога да не го бях правила" . По добре да си бях циклила със стария Windows http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Jessica, какво е разпределението на мястото на дял D ? Колко е целият му размер, колко е заето, и колко - свободно? А също така и на C дяла?

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

• Автор

Jessica, какво е разпределението на мястото на дял D ? Колко е целият му размер, колко е заето, и колко - свободно?

А също така и на C дяла?

Ами имайки в предвит, че допреди малко ТРИХ като луда... /ок. 100ГБ/

Сега на Ц: свободно : 27,6 от 48,8

на Д; свободно : 211 от 249

Това, което не знам дали се усети.. е че имам 2 Уиндоуса в момента ! Един на Ц и един на Д.

Сега мисля да форматирам Д, като изтрия последно записания Уиндоус, барабар с всичко друго на Д.

И после да инсталирам Уиндоус на Ц. Надявайки се , че този път ще имам папка .олд.

Ако бъркам някъде - казвайте, че след малко край.

Ами имайки в предвит, че допреди малко ТРИХ като луда... /ок. 100ГБ/

Сега на Ц: свободно : 27,6 от 48,8

на Д; свободно : 211 от 249

Това, което не знам дали се усети.. е че имам 2 Уиндоуса в момента ! Един на Ц и един на Д.

Сега мисля да форматирам Д, като изтрия последно записания Уиндоус, барабар с всичко друго на Д.

И после да инсталирам Уиндоус на Ц. Надявайки се , че този път ще имам папка .олд.

Ако бъркам някъде - казвайте, че след малко край.

След като архивираш всичко важно на дискове или в облака,какъв е проблема да форматираш Д.Там има уиндоус.
  • Автор

След като архивираш всичко важно на дискове или в облака,какъв е проблема да форматираш Д.Там има уиндоус.

Не ти разбирам отговора.

Аз ще форматирам Д. Но ще инсталирам на Ц. И на двата има уиндоус /писах/.

На ц е старият ми ; Xp, на д е 7.

Редактирано от Jessica321 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.