Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с апаче и зареждането на сайта

Featured Replies

• Автор

Мда, но няма да ви хареса, по-скъп маршрутизатор

В момента нямам такава възможност. Не ми е толкова до Wi-Fi-я или пък до екстрите на руутера, трябва ми само вариант да си пусна интернет на втория компютър без руутера. Има ли въобще начин това да стане?

Редактирано от anonim (преглед на промените)

В момента нямам такава възможност. Не ми е толкова до Wi-Fi-я или пък до екстрите на руутера, трябва ми само вариант да си пусна интернет на втория компютър без руутера. Има ли въобще начин това да стане?

ммм, този вариант (по мое мнение) е още по-крив, едната машина работи като прокси/маршрутизатор за другата...
  • Автор

ммм, този вариант (по мое мнение) е още по-крив, едната машина работи като прокси/маршрутизатор за другата...

Кроснат кабел?

Кроснат кабел?

Да, с втора мрежова платка на машината с интернет достъпа. Между другото съвременните гигабитови платки мисля сами обръщат чифтовете
  • Автор

Да, с втора мрежова платка на машината с интернет достъпа. Между другото съвременните гигабитови платки мисля сами обръщат чифтовете

Задължителна ли е 2-ра лан карта на първият компютър? Защото нямам такава...

Задължителна ли е 2-ра лан карта на първият компютър? Защото нямам такава...

А къде ще свържете кабела от втория компютър?
  • Автор

Въртят ми се едни шашми в главата... 1. Режа един кабел на две, който и в двата края има от онази пластмаса която се пъха в лан картата за да си включиш интернета. 2. Оголвам жичките от двата края и ги свързвам (зелено със зелено и т.н.) 3. Режа 3-ти кабел и го свързвам към този описан в точка 2 Така ще се получи кабел в единия края с две разклонения за първия и втория компютър. 4. Сменям мак адреса на втория компютър със този на първия (целта е двата компютъра да са с 1 мак). Така може би ще заблудя интернета, че е включен само към 1 компютър. Ей все ги мъдря едни такива теории... :sobbing:

Въртят ми се едни шашми в главата...

1. Режа един кабел на две, който и в двата края има от онази пластмаса която се пъха в лан картата за да си включиш интернета.

2. Оголвам жичките от двата края и ги свързвам (зелено със зелено и т.н.)

3. Режа 3-ти кабел и го свързвам към този описан в точка 2

Така ще се получи кабел в единия края с две разклонения за първия и втория компютър.

4. Сменям мак адреса на втория компютър със този на първия (целта е двата компютъра да са с 1 мак).

Така може би ще заблудя интернета, че е включен само към 1 компютър.

Ей все ги мъдря едни такива теории... :sobbing:

ДОбра идея за абсолютен лаик на тема мрежи. Да препоръчам ли 5-6 книги да се прочетат за да добиете малко представа от нещата?
  • 3 седмици по-късно...
  • Автор

Купих си друг безжичен руутер linksys WRT160N v3, но и при него е същата работа.. http://www.multirama.bg/product/899/bezzhichen-ruter-linksys-wrt160n.html Можете ли да ми препоръчате някакъв свестен руутер с "бърз маршрутизатор"?

Купих си друг безжичен руутер linksys WRT160N v3, но и при него е същата работа.. http://www.multirama...ys-wrt160n.html

Можете ли да ми препоръчате някакъв свестен руутер с "бърз маршрутизатор"?

Устройството, което сте купили е много добро, ще трябява да търсите проблема другаде

П.П. и между другото маршрутизатор е българската дума за рутер

• Автор

Устройството, което сте купили е много добро, ще трябява да търсите проблема другаде

П.П. и между другото маршрутизатор е българската дума за рутер

Добре де, какъв ще е този проблем? Без руутер всичко е наред, обаче като сложа руутер и се получава това забавяне. С новия linksys специално при мен моите сайтове ги зарежда отвратително бавно за около 20 секунди, ако не и повече. При външни хора на някои им зарежда добре, на други бавно (но не колкото на мен, в порядъка 6-7 секунди).

Добре де, какъв ще е този проблем? Без руутер всичко е наред, обаче като сложа руутер и се получава това забавяне. С новия linksys специално при мен моите сайтове ги зарежда отвратително бавно за около 20 секунди, ако не и повече. При външни хора на някои им зарежда добре, на други бавно (но не колкото на мен, в порядъка 6-7 секунди).

За подобен анализ се иска много време и работа. Но като начало вижте тайминга на зареждане на обектите от лога на апаш при локална сесия и пи отдалечена сесия за една и съща страница
  • Автор

Не знам какво да правя вече... Да пробвам със суич освен?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.