Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов рутер, нов проблем..

Featured Replies

Здравейте.. Наскоро старият ми рутер /Edimax/ който беше закупен преди година започна да ми създава проблеми и реших да взема нов защото не ми се занимаваше да търся гаранционни бележки, и да чакам уж да го оправят.. Взех си TP-LINK tl-wr740n (ЦЪК) Красавец е нали? Но нека да спрем със шегите и лигавщините..

Значи, имам 2 компютъра и 1 лаптоп /който в момента не е от значение/.. Инсталирах всичко както са казали свързах го както си показваше на упътването и проработи.. Сърфирам в нета без проблеми освен на един "дребничък" проблем.. В сайтове като замунда, гугъл, и такива подобни ми зарежда на секундата, но като заговорим за btv.bg, kaldata.com /без форума/, speedtest.net ми зареждат по този начин (снимките по-долу).. Нещо не зареждат както трябва.. Къде е проблема.. За момент си помислих че може би е от интернета /защото днес също се върнах отново на Unacs.CO/ когато вкарах кабела на интернета директно в единият компютър всичко зареждаше перфектно /дори speedtest-a и отчете доволните 71mb/s download/.. Значи проблема сигурно е в рутера..

Вие какво мислите по въпроса?

post-225147-0-70528000-1301927593_thumb.

post-225147-0-05498200-1301927600_thumb.

post-225147-0-62406000-1301927606_thumb.

Редактирано от PhX (преглед на промените)

Често срещан проблем и си мисля, че причината вероятно е в многото машини. Примерно ако сиидваш на едната или цъкаш някаква онлайн игра /т.е. генерира се ъплоуд/ за останалите компютри, включително и на този, на който ъплоудваш, остава по-малко нет. Спри всички торент клиенти и игри и виж има ли разлика.

• Автор

Eми проблема го оправих на моят компютър някак си. Влезнах в центъра за мрежи и споделяне. Натиснах на иконката на къщичката /на Windows 7 съм/ и отдолу ми изскочи 'обединяване или изтриване на мрежови места'. Влезнах вътре и видях че има няколко връзки от които само 2 работеха.. започнах да ги трия оставих само работещите, след това изтрих едната от работещите и номера стана.. Доста глупости за едно нищо, но проблемът на другия компютър си стои. И не мога да го оправя. Изглежда не е от сийдванията защото нищо не сийдвах и не използвах. Мерси за сега, по-късно ще пиша отново сигурно..

• Автор

Така... Пробвах да влезна с лаптопа в тези сайтове т.е да видя дали ще зареди нещо но отново същият проблем... работата не върви на добре и не знам какво да правя, и на кой да се оплача.. Виждам че е имало доста такива случаи както каза @pataran.. Нямате ли някой познати които са имали такъв проблем и са го решили? :/ п.с. при мене отново се върна проблема..

Редактирано от PhX (преглед на промените)

Ами вземи назаем за проба някой друг рутер и пробвай с него.

• Автор

Хора, проблемът е решен. Интернет техниците го поправиха т.е нищо му нямаше просто рутера е имал някаква настройка MTU /Maximum Transmission Unit/ която е била на -1480- a e трябвала да се направи на -1450- Следващият път ще знам къде е проблемът.. Ако някой има подобен проблем, това може би е решението -MTU- Мерси за отзивите :speak:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.