Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малък проблем с телевизор Samsung

Featured Replies

Здравейте,преди 3 дни си купих този телевизор http://www.samsung.com/bg/consumer/tv-audio-video/televisions/lcd-tv/LE40C530F1WXXH/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=feature снощи му настроих и ефирните канали защото по принцип е свързан с приемник на Булсатком.Забелязах че докато да речем гледам нещо от Булсата от време на време се появяват малки сенки от ефирната телевизия.Когато извадя антената на ефирната телевизия всичко е наред сенките изчезват.Аз обаче искам и антената на ефирната телевизия да е включена постоянно да не се налага да я включвам и изключвам защото живея в чужбина и гледам и тукашни канали.И още един въпрос задължително ли е да се инсталират всички обновявания на Фърмуера защото в момента на сайта на Самсунг има 3 нови обновявания от декември месец а аз не знам дали са инсталирани на телевизора.Благодаря предварително за помощта.

Първо линка не показва телевизора . Това което го обясняваш не мога да го проумея как така ще се мешат видео входа и тунера ? Вземи на първо време и смени скарт кабела с някой по кадърен . Съвет да ти давам за галваничен разделител ? ако искаш си сложи въпреки че това е собствена антена - предполагам че не е стайна ?

• Автор

Първо линка не показва телевизора .

Това което го обясняваш не мога да го проумея как така ще се мешат видео входа и тунера ? Вземи на първо време и смени скарт кабела с някой по кадърен . Съвет да ти давам за галваничен разделител ? ако искаш си сложи въпреки че това е собствена антена - предполагам че не е стайна ?

При мен като кликна на линка ми показва телевизора но както и да е,телевизора е Samsung LE40C530.Пробвах и със друг скарт кабел пак е така.Виждат се съвсем леки сенки върху тъмните цветове.Антената за ефирната телевизия е стайна.За ъпдейтването на Фърмуера някакви идеи имаш ли?

здр колега. за проверка на софтуера погледни в менюто на телевизора - на 22 страница на книжката. моя е LN32C550 и предполагам, че са едни и същи. ако искаш може и по по-лесния начин. форматирай една флашка, свали на харда софта за телевизора. запиши го на флашката и го разархивирай. вкарай я в usb-то на телевизора. ако не ти е ъпдайтнат софта ще те пита дали изкаш да го направиш. ако си с последния такъв нищо няма да ти изпише. да те питам ти с какъв приемник си на булсаткома и има ли той HDMI изходи? аз пиша от щатите, но към края на годината ще се прибирам в БГ и мисля да си взема и телевизора. може ли да постнеш една снимка на приемника на булсат - отпред/отзад за да се ориентирам какви са му изходите? мерси.

• Автор

здр колега. за проверка на софтуера погледни в менюто на телевизора - на 22 страница на книжката. моя е LN32C550 и предполагам, че са едни и същи.

ако искаш може и по по-лесния начин.

форматирай една флашка, свали на харда софта за телевизора. запиши го на флашката и го разархивирай.

вкарай я в usb-то на телевизора. ако не ти е ъпдайтнат софта ще те пита дали изкаш да го направиш. ако си с последния такъв нищо няма да ти изпише.

да те питам ти с какъв приемник си на булсаткома и има ли той HDMI изходи?

аз пиша от щатите, но към края на годината ще се прибирам в БГ и мисля да си взема и телевизора.

може ли да постнеш една снимка на приемника на булсат - отпред/отзад за да се ориентирам какви са му изходите?

мерси.

Здравей,приемника е стар на 5-6 години ето снимка отзад:,отпред няма изходи.В момента има и приемници с HDMI изходи но имат много малко HD канали.При мен на книжката на страница 22 не пише нищо за софтуеъра,свалих си и книжка на български но и там не откривам нищо подобно.Сега ще я прочета по обстойно.Можеш ли да сложиш снимка на тази страница на която пише това за което пишеш в поста си по горе.

здр колега. за проверка на софтуера погледни в менюто на телевизора - на 22 страница на книжката. моя е LN32C550 и предполагам, че са едни и същи.

ако искаш може и по по-лесния начин.

форматирай една флашка, свали на харда софта за телевизора. запиши го на флашката и го разархивирай.

вкарай я в usb-то на телевизора. ако не ти е ъпдайтнат софта ще те пита дали изкаш да го направиш. ако си с последния такъв нищо няма да ти изпише.

да те питам ти с какъв приемник си на булсаткома и има ли той HDMI изходи?

аз пиша от щатите, но към края на годината ще се прибирам в БГ и мисля да си взема и телевизора.

може ли да постнеш една снимка на приемника на булсат - отпред/отзад за да се ориентирам какви са му изходите?

мерси.

Здравей,приемника е стар на 5-6 години ето снимка отзад,отпред няма изходи.В момента има и приемници с HDMI изходи но имат много малко HD канали.При мен на книжката на страница 22 не пише нищо за софтуеъра,свалих си и книжка на български но и там не откривам нищо подобно.Сега ще я прочета по обстойно.Можеш ли да сложиш снимка на тази страница на която пише това за което пишеш в поста си по горе.

post-111883-0-32013400-1302010427_thumb.

Фърмуерът не е задължително да се сменя, ако телевизорът си работи както трябва. Проверка на версията на фърмуера menu=>support=>Self Diagnosis=>picture test=>yes "Support" → "Software Upgrade OSD →Натиснете "INFO" бутона на дистанционното управление →Можете да видите версията на дъното на екранното меню

А, вярно , от вкъщи се отваря линка - от службата се отваря заедно с някакви картинки между които имаше и ТВ :( . Фърмуер също не препоръчвам да заменяш причини - губиш гаранцията , ако сгрешиш версията - лошо Тая антена има ли усилвател ? ако има и се регулира усилването - намали го . ПП. Да не би да си поставил тая антена върху приемника и да внася смущения ако е със вграден усилвател :cool:

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

Фърмуерът не е задължително да се сменя, ако телевизорът си работи както трябва.

Проверка на версията на фърмуера

menu=>support=>Self Diagnosis=>picture test=>yes

"Support" → "Software Upgrade OSD →Натиснете "INFO" бутона на дистанционното управление →Можете да видите версията на дъното на екранното меню

Благодаря за изчерпателния отговор,значи има по нов фърмуеър според теб той дали би ми разрешил проблема който съм описал в началото.И другият ми въпрос е доколкото разбрах от прочетеното след като сложа новия фърмуеър и има някакъв проблем мога да си възвърна стария.

А, вярно , от вкъщи се отваря линка - от службата се отваря заедно с някакви картинки между които имаше и ТВ :( . Фърмуер също не препоръчвам да заменяш

причини - губиш гаранцията , ако сгрешиш версията - лошо

Тая антена има ли усилвател ? ако има и се регулира усилването - намали го .

ПП. Да не би да си поставил тая антена върху приемника и да внася смущения ако е със вграден усилвател :cool:

Антената е съвсем обикновена 2 пръчки които се разпъват на ляво и дясно сложена е на около метър от телевизора.

Благодаря за изчерпателния отговор,значи има по нов фърмуеър според теб той дали би ми разрешил проблема който съм описал в началото.И другият ми въпрос е доколкото разбрах от прочетеното след като сложа новия фърмуеър и има някакъв проблем мога да си възвърна стария.

Антената е съвсем обикновена 2 пръчки които се разпъват на ляво и дясно сложена е на около метър от телевизора.

ето това е правилния форум за питане относно телевизори.

има всичко за телевизорите марка самсунг, че и от други марки

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=gpOkALeuHWk&hd=1

• Автор

ето това е правилния форум за питане относно телевизори.

има всичко за телевизорите марка самсунг, че и от други марки

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=gpOkALeuHWk&hd=1

Благодаря за сайта напра е перфектен.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.