Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

TOSHIBA Satellite L635-12H или Acer Travelmate Timeline TM8372TG-374G50Mnkk

Featured Replies

1670 срещу 2241 точки, според http://www.cpubenchmark.net/ е разликата в процесорите. Не е много малка. Видеокартата е по-производителна, но за посочените цели и двете карти вършат работа. Лошото е, че и двата лаптопа не отговарят на изискванията за размер.

Новите карти са с NVIDIA OPTIMUS, така, когато не използваш картата за игри, филми..., а работиш с Ексел, не се хаби напразно батерията.

Знаеш, че това са синтетични тестове. А и ако сравниш с Core i3 на същата тактова честота, разликата ще е много по-малка. Имаме разлика от 277Mhz на ядро. Процесора се нарежда някъде рамо до рамо до Core i3 330M. Но пък разликата във видео картите е значителна и е в пъти.

Най-големи резерви имам не към по-слабата видео карта, а това че е Nvidia. И при условие, че е и по-слаба...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 74
  • Прегледи 8,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Лаптоп 14",с външна видеокарта 1 GB, с матов екран с добра резолюция за 1300 лв няма да намериш дори при ACER.Промени си леко изходните параметри. Или "съсела" да каже от къде е офертата му, ако същес

• Ехо,това че знаете много повече от мене не значи че не съм научила нещо.Последното предложение е много добро от гледна точка на харда,който е 7200 и RAM-а 1333 MHz.Видеокартата трябва да е вградена.Н

За конкретния модел не знам, но за Aspire AS5741G-354G64MNKK мога да кажа, че е печка духалка. Как ще е лятото, не зная.

От скромния ми опит на продадени около 10 лаптоп Асус, 6-7 от тях ходиха за гаранционен ремонт. То не бяха неработещ тачпад, недържащи панти, прегрял чипсет и изгорял Wi-Fi и т.н.... мда, вече Асус не продавам. По темата, аз бих препоръчал http://pcstore.bg/laptopi/TOSHIBA-7/TOSHIBA-Tecra-M11-17E-3GB-%D0%A1-310-%D0%9B%D0%92-%D0%9D%D0%90%D0%9C%D0%90%D0%9B%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%95-1495 Предимства - 14" бизнес серия, бърз(7200) диск Хитачи с 3D сензор, здраво шаси, клавиатура издържлива на заливане, Win7 Pro, четец на пръстови отпечатъци, 3 години гаранция, подлежи на добавяне на до 8гб рам. Минуса му е видеото, но за Корел, а и не само, е предостатъчно

Според мен най-добрия лаптоп за бюджета, който може да се купи от България е http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_5750-acer_aspire_5750g_LX_RG40C_008. Хем е с процесор от Core I second generation хем nvidia GT 540. За цената си предлага збор от доста мощни компоненти като за лаптоп. А за WINDOWSA няма смисал да си копуваш теглиш от замунда и инстал. Другия вариант ако ти неможеш и нямаш приятели способни да го инсталират. Отиди в някоя фирма къде предлагат ослугата инсталиране на OS би трябвало 20-25 лева да ти вземат. Няма никакъв смисал да даваш 200+ лева за Windows. Като то така или иначе пак може да те набара някой вирус и да трябва да се преинсталва. Иначе добри лаптопи има и в сайта http://www.one.de/shop/mini-allround-gaming-gaming-notebooks-c-213_216.html немски е. Там можеш да си ги конфигурираш само трябва да видиш как седят нещата с транспортирането и цената му. Ако ще взимаш от там. Според мен няма смисъл да даваш луди пари за марка а не за компоненти. Защотот всички процесори и видеокарти и рампамети ползвани в тези лаптопи са еднакви то тогава по пътя на логиката те немогат да са различни по качество. Освен това Dell,Sony и много другия не си произвеждат частите а копуват една обвивка на лаптоп в която има дъно и те само слагат другите части лепват една лепенка Dell и качват цената с 300-600 лева за емблемата като частите са скапани.

Характеристики Наименование Марка ACER Модел AS4820TG-488G75MNKs Дисплей Диагонал на дисплея 14 " Технология LED Display Максимална резолюция 1366 x 768 (WXGA) Яркост 220 nit Видео контролер ATI Mobility Radeon™ HD 5650 Видео памет 1024 MB Уеб камера Мегапиксели 1.0 MP Процесор Модел 480M Фамилия Intel® Core™ i5 processor Тактова честота 2.66 Mhz Чипсет Чипсет на дънната платка Mobile Intel® HM55 Express Chipset Памет Размер 8 GB Стандарт DDR3 Тактова честота 1066 Mhz Дисково устройство Размер 750 GB Интерфейс SATA II Скорост на въртене 5400 rpm Оптично устройство DVD-RW Ethernet 10/100/1000 Mbps Wireless 802.11b/g/n Аудио система Да Брой колонки 2 Вграден микрофон Да Интерфейс Bluetooth Да HDMI Да MIC-in / Line-in Да / Да Audio-out / Line-out Да / Да Ethernet (RJ45) порт Да Модем (RJ11) порт Не D-Sub (15pin) Да Брой USB порта 4 Card Reader Да Вход за постоянен ток DC-in Да Софтуер Операционна система Windows 7 Home Premium 64bit Енергийна консумация и управление Живот на батерията до 8 h Технология Li-Ion Брой акумулаторни елементи 6 pcs Размери Тегло 2.2 kg 2 години гаранция 1300 лв

Редактирано от susell (преглед на промените)

И кое му е ЧАК толкова доброто.Серията Timeline на Acer освен матовия дисплей и малко по-здравото шаси като положителни страни, притежава всички останали, немалко на брой, недостатъци на марката Acer.Казвам го от личен опит - съпругата ми има Acer.

Аз бих избрал Еисър. Лаптопа от подписа ми го ползвам вече почти 4та година и единственото нещо,което съм сменял е батерията. 12" е и го нося навсякъде!

• Автор

Не мога да намеря лаптоп дори до 1300 лв без ОС,който да има матов екран до 14" и оптимална комбинация процесор/видео-1G.Някой ще ми предложи ли?Нямам много време

Не мога да намеря лаптоп дори до 1300 лв без ОС,който да има матов екран до 14" и оптимална комбинация процесор/видео-1G.Някой ще ми предложи ли?Нямам много време

Лаптоп 14",с външна видеокарта 1 GB, с матов екран с добра резолюция за 1300 лв няма да намериш дори при ACER.Промени си леко изходните параметри.

Или "съсела" да каже от къде е офертата му, ако съществува такава и не e refurbished.

• Автор

Лаптоп 14",с външна видеокарта 1 GB, с матов екран с добра резолюция за 1300 лв няма да намериш дори при ACER.Промени си леко изходните параметри.

Или "съсела" да каже от къде е офертата му, ако съществува такава и не e refurbished.

И видеото няма ли да издържи на още 2 версии на офиса и една евентуално на уиндоуса?Филми ще гледам на път,а 3D не играя.За какво е слаба една видеокарта 512МВ?

Какво по-точно питаш? Мощната видеокарта ти позволява да играеш на игри и да пускаш филми с високо качество. За офис пакет и за Win. практически става всяка карта. 512MB карта при тази резолюция си е доста добре. Производителността на картата не се измерва с паметта, която има.

• Автор

Какво по-точно питаш?

Мощната видеокарта ти позволява да играеш на игри и да пускаш филми с високо качество. За офис пакет и за Win. практически става всяка карта. 512MB карта при тази резолюция си е доста добре. Производителността на картата не се измерва с паметта, която има.

Ами точно за това питам.Аз не разбирам много от компютри и въпросите ми може да изглеждат тъпи,обаче искам да си избера най-подходящата машина.Значи 512 МВ за мен са достатъчни и мога да изкарам 3-4 г с този лаптоп.nVidia или ATI,е въпрос на късмет май.

Правила за ползване на форумитe

1.2 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и други подобни.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Сложно е за обяснение :baby: но цената е реална, и знам реалната стойност на лаптопа от магазините с все дилърските отстъпки :eek:

Редактирано от susell (преглед на промените)

Ами точно за това питам.Аз не разбирам много от компютри и въпросите ми може да изглеждат тъпи,обаче искам да си избера най-подходящата машина.Значи 512 МВ за мен са достатъчни и мога да изкарам 3-4 г с този лаптоп.nVidia или ATI,е въпрос на късмет май.

Ako бях лично аз, бих взел този, който ти дава Шанто още на първата страница и той е DELL-Inspiron-N5010

За разлика от последните предложения, не е със сакато Intel видео, което е добро откъм недефектиране, но иначе много слабо като производителност...

Всички останали машинки, които дадоха имат малко по-добри/същите процесори, но видео картите са много по-лоши.

Цената на лапточе с такива параметри и то Dell е учудващо добра..Е, нисък клас модел е...

А предложенията на ma4opic4o като цяло не са добри..

• Автор

Избрах още един.Той е по-добър вариант,но е с лъскав дисплей и малко по-скъп.Ако стане,стане.Ако не-ще мина на по-евтин вариант. Лаптоп Acer Aspire Timeline AS3820TG-464G75nks

Избрах още един.Той е по-добър вариант,но е с лъскав дисплей и малко по-скъп.Ако стане,стане.Ако не-ще мина на по-евтин вариант.

Лаптоп Acer Aspire Timeline AS3820TG-464G75nks

Acer Timeline 3820 не мога да коментирам,поради факта,че не си дала никакви параметри.

Абе всички жени ли така трудно вземат решение? И моята жена е така!Ако не съм с нея не може да си избере нищо, само оглежда. :ph34r:

За последен път ти препоръчвам този DELL, който е по добър от гледна точка на цена и гаранция, както и сервизното обслужване на DELL.Като качество са на едно ниво.

А предложенията на ma4opic4o като цяло не са добри..

За мен са си добри, вече ако разясниш какво означава "като цяло" може и да бъдеш по-конкретен.

Спрях се на големина 13,3-14 за да е по-удобен при пренасяне...

Важното за мен са процесорът,видеокартата,паметта и дисплея.Ще го ползвам за офис програми,Corel,филми.

Добър дисплей означава добра резолюция, ниво на черното и ъгли на виждане :blow out candles: Като си пуснеш един филм и черното ти е една сянка тогава ще се види как се гледат филми на него. Човекът иска нещо преносимо, а му предлагате 15-ка (единствената 15-ка която си заслужаваше беше Е6500). То е ясно че за тези пари няма да намери нещо балансирано, но с оглед на изискванията видеокартата е най-вероятно да отсъства за сметка на нещо друго. А и щом ще се разнася е срамота да му предлагате "огледален" дисплей :biggrin:

Поне предлагам нещо, което аз бих си взел, а оттам нататък всеки си има глава на раменете :withflowers:

...

Сакати видеа, 1година гаранция срещу 2години(че и международна!!!) на предложенията, които даде Шанто и които подкрепям аз, стара генерация мобилни процесори... Как ти звучи?

Какви са тия смешни 64MB Intel видео, когато конкуренти с по 2години гаранция, по-добри или същата производителност процесори имат по 256MB-1GB видео памет и много по-добри видеа?

Той IBM T42 е бил с повече/толкова видео памет, а лаптопът е модел от 2005година.

• Автор

Acer Timeline 3820 не мога да коментирам,поради факта,че не си дала никакви параметри.

Абе всички жени ли така трудно вземат решение? И моята жена е така!Ако не съм с нея не може да си избере нищо, само оглежда. :baby:

За последен път ти препоръчвам този DELL, който е по добър от гледна точка на цена и гаранция, както и сервизното обслужване на DELL.Като качество са на едно ниво.

Процесор: Intel Core i5-460M (2.53 GHz, 3MB L3 Cache)

Видео карта: ATi Mobility Radeon HD 5650 - 1GB DDR3

Памет: 4 GB DDR3 1066 MHz

Дисплей: 13,3" (33.78cm) HD Ready (1366x768) Acer CineCrystal лъскав дисплей с LED подсветка

Камера: 1.3 MPx уеб-камера с микрофон

Оптично устройство: Няма оптично устройство

LAN: 10/100/1000 Mbps

Безжичен LAN: Wi-Fi 802.11 a/g

Интерфейси: HDMI порт, RJ-45 (вход за LAN кабел), VGA порт за външен монитор, Вход за микрофон, S/PDIF аудио изход за слушалки, 3 x USB 2.0

Четец за карти: 5-in-1 card reader

Екстри: Bluetooth, Kensington Lock

Операционна система: Windows 7 Home Premium 64-битов

Тегло: 1.8 кг

Батерия: 6-клетъчна, литиево-йонна батерия

Благодаря за предложението,обаче съм се лепнала за 13,3" и този по-горе ми се струва перфектен.Как да не се чудя,това е лаптоп не рокля.Не се избира по фасадата,а по съдържанието дето се не вижда.

Процесор: Intel Core i5-460M (2.53 GHz, 3MB L3 Cache)

Видео карта: ATi Mobility Radeon HD 5650 - 1GB DDR3

Памет: 4 GB DDR3 1066 MHz

Дисплей: 13,3" (33.78cm) HD Ready (1366x768) Acer CineCrystal лъскав дисплей с LED подсветка

Камера: 1.3 MPx уеб-камера с микрофон

Оптично устройство: Няма оптично устройство

LAN: 10/100/1000 Mbps

Безжичен LAN: Wi-Fi 802.11 a/g

Интерфейси: HDMI порт, RJ-45 (вход за LAN кабел), VGA порт за външен монитор, Вход за микрофон, S/PDIF аудио изход за слушалки, 3 x USB 2.0

Четец за карти: 5-in-1 card reader

Екстри: Bluetooth, Kensington Lock

Операционна система: Windows 7 Home Premium 64-битов

Тегло: 1.8 кг

Батерия: 6-клетъчна, литиево-йонна батерия

Благодаря за предложението,обаче съм се лепнала за 13,3" и този по-горе ми се струва перфектен.Как да не се чудя,това е лаптоп не рокля.Не се избира по фасадата,а по съдържанието дето се не вижда.

Мисля, че като цена надхвърля бюджета ти , но ако можеш да го вземеш - вземай го!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.