Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем с интернета

Featured Replies

Здравейте, от няколко дни имам един изключително странен проблем с интернета. Значи, интернета идва от рутер TP-link WR841 N, който през различни суичове раздава нет на 6 компютъра. Всичко е о`к, с изключение на една от машините. Компютърът е с две лан карти: една интегрирана и една външна. Кабела е вкаран в някоя от двете ланки, но средно между 10 и 20 минути сърфиране, нета спира, вадя кабела и го включвам в другата ланка, интернета тръгва, пак 10 - 20 минути и операцията се повтаря, пак прехвърляне на кабела, идва, 10 - 20 минути, спира и т.н. Мислех, че може би някой вирус или програма правят проблем, но при сканиране с Авира и Нод32, не показва проблеми. Накрая върнах с Акронис чист бекъп, надявайки се нещата да се стабилизират, но без успех, преинсталирах и драйверите на лан картите, но пак без промяна. Някой ако е наясно или се е сблъсквал с подобен проблем, моля нека да сподели. дъно: Asus P5LD2-X/1333 процесор: DualCore Intel Pentium, 2000 MHz рам: 1535 MB ОС: Microsoft Windows XP Professional,Service Pack 2 видео: ATI Radeon X1650 Pro (RV535) лан дъно: Atheros L2 Fast Ethernet 10/100 Base-T Controller лан екст: Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

• Отговори 50
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Благодаря ви момчета за предложенията и положеният труд да ми помогнете, но всичко се оказа съвсем просто, взех нови суичове и работата заспа. Да се чуди човек как е възможно три суича наведнъж да сда

Сложи мрежовите карти твърдо на 100Мб, не да се разбират (в настройки на самата мрежова карта) със суича/рутъра на каква скорост да работят.

• Автор

Това от къде се настройва? от Link Speed ли?, досега там не е пипано, но нямаше проблеми. Ако е това, поставих го на 100 фул дуплекс, без промяна. Сега забелязах, че ако го оставя известно време, и не сменям лана, връзката се самовъзстановява.

Редактирано от eysan (преглед на промените)

• Автор

Освен това забелязвам, че дори да няма интернет, вътрешната мрежа работи.

Тогава е в настройките на рутъра, за които можем само да гадаем....

• Автор

Рутер, както съм написал е:

Значи, интернета идва от рутер TP-link WR841 N, който през....

, но ако е от него, защо другите машини нямат подобен проблем. Директно в рутера е свързан само един компютър, всички останали (5 бр.), включително и проблемния, приемат интернет от суичове. Ще взема една нова карта да опитам с нея, но пък ми се вижда странно и двете ланки да изгърмят едновременно.

Рутъра не е прост разклонител, знам ли дали няма специфични настройки за проблемния комп? Именно защото е странно две мрежови карти да дават един и същи дефект. Освен ако нямаш някакъв защитен софтуер, огнена стена, антивирусна, интернет протекция и знам ли още какво. Но щом си наясно, давай нататък. ПП:Включително и порта на суича, на който е закачен проблемния компютър - пробвал ли си да смениш порта с друг (работещ)?

Редактирано от Topper (преглед на промените)

• Автор

Сменях го няколко пъти, функцията QoS на рутера е изключена, нямам файъруол, само Нод с настройки по подразбиране.

Провери мрежовите карти дали са включени в power management-a (дали могат да се гасят за пестене на енергия)

Публикувано изображение

, когато спре интернета се опитай да пингнеш рутъра и/или DNS сървъра. Ако нямаш отговор, публикувай тук резултата на

tracert google.bg
за да видим до къде ти спира интернета.

Иначе отива на по-сериозен проблем, който така едва ли може да се реши.

Апропо, опитай с този инструмент за поправка, ако има нещо омазано по връзките и протоколите:

http://sysadmin-bg.com/downloads/view.download/1/6.html

• Автор

Спре ли интернета, рутера не може да се пингне, същевременно от съседната букса на суича, на който е закачена друга машина, се достъпва, интересното е, че след няколко минути връзката се възстановява.

• Автор

Явно проблема не е в лан картите, защото сложих работеща от друг компютър и промяна няма.

• Автор

Момчета, някакви идеи от някой хардуерен или пък софтуерен, специалист?

Момчета, някакви идеи от някой хардуерен или пък софтуерен, специалист?

Може да е просто и елементарно, но прегледа ли кабелите?

Остана да пробваш като изключиш защитната стена(само за проба), и да видиш как е.

• Автор

Публикувано 11 април 2011 - 13:56

Сменях го няколко пъти, функцията QoS на рутера е изключена, нямам файъруол, само Нод с настройки по подразбиране.

• Автор

За първи път ми се случва да не намеря разрешение на проблем в този форум.

За първи път ми се случва да не намеря разрешение на проблем в този форум.

колко суича има между маршрутизатора и тази машина?

• Автор

Един. Интересното е, че като спре интернета, вътрешната мрежа работи и достъпвам останалите споделени ресурси на другите машини, включително и един принтер, но изчезва връзката с рутера.

Един. Интересното е, че като спре интернета, вътрешната мрежа работи и достъпвам останалите споделени ресурси на другите машини, включително и един принтер, но изчезва връзката с рутера.

пробвайте да закачите проблемия компютър за друг суич
  • Автор

Ами всъщност, това първо го направих, сменях портове (на суича), сменях кабели, смених лан картата, само не съм го включвал директно към маршрутизатора, че е доста далече и не ми се носи до там, но изглежда, за да съм сигурен, ще направя и това. Всички други 5 машини, някои които минават през въпросния суич, а други, през него и още един, нямат проблем. съмнявам се да не отпада някой сървис и после да се самовъзстановява, защото изчаквайки известно време, не много, връзката към мрежата отново я има. сканирах с Нод, с онлайн скенера на Есет, с МБАМ, но нищо, чист е като сълза.

Че виж при възникаване на проблема кои сървизи работят (net start, sc query state=active или нещо подобно) Или направо прегледай Event viewer за инциденти.

Ами всъщност, това първо го направих, сменях портове (на суича), сменях кабели, смених лан картата, само не съм го включвал директно към маршрутизатора, че е доста далече и не ми се носи до там, но изглежда, за да съм сигурен, ще направя и това. Всички други 5 машини, някои които минават през въпросния суич, а други, през него и още един, нямат проблем. съмнявам се да не отпада някой сървис и после да се самовъзстановява, защото изчаквайки известно време, не много, връзката към мрежата отново я има. сканирах с Нод, с онлайн скенера на Есет, с МБАМ, но нищо, чист е като сълза.

Дефинирайте моля "че е доста далече" в метри и по-добре дължината на кабела
  • Автор

Е не е толкова далече, по-скоро е свързано с разкачане на кабели и местене на компютър и монитор, иначе метража е около 5-6.

Че виж при възникаване на проблема кои сървизи работят (net start, sc query state=active или нещо подобно)

Или направо прегледай Event viewer за инциденти.

Там е работата, че не съм сигурен кои точно сервизи отговарят за този хардуер. В евента няма нищо, обясняващо случващото се.

Е не е толкова далече, по-скоро е свързано с разкачане на кабели и местене на компютър и монитор, иначе метража е около 5-6.

Там е работата, че не съм сигурен кои точно сервизи отговарят за този хардуер. В евента няма нищо, обясняващо случващото се.

това вече е по-определено. И защо има нужда от суич за такова разстояние? и между другото какви са дължините на кабелите от маршрутизаторите до суичовете (разбрах че имате повече от един)?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.