Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премахване на Windows 7

Featured Replies

Искам да попитам как да дейнсталирам Windows 7.инсталирах Windows XP но остана на HDD Win 7

При инсталиране на хр форматирате дял С:,където би трябвало да е 7.

Аз искам без да преинсталирвам само да махна Windows 7

Къде е ХР и къде 7 на кои дялове?

и двата са в дял C

И как инсталирахте ХР.То не откри ли Windows 7?Май е станала боза и трябва на ново.

И как инсталирахте ХР.То не откри ли Windows 7?Май е станала боза и трябва на ново.

Мисля че се сещам как е станало. Заредил е инсталционния диск с ХР направо през 7-та защото е по-лесно. Няма да пипа из биоса и да се занимава с глупости като форматиране на дяла :) По-добре да омаже нещатата и сега да се чуди. Всъщност има начин да се изтрият но трябва да влезеш през Safe Mode и да разрешиш достъпа до папките. Като гледам каква преинсталация си направил едвали ще се справиш. По-лесното в случая ще бъде да преинсталираш уиндолса както трябва.

Ето все пак как се взимат правата над папките.....

1. Влезте през Safe Mode . (Рестартирайте компютъра и натиснете F8 докато чакате логото на Windows XP да се появи. Избирате Safe Mode от списъка.)

2. Логвате се като администратор.

3. След като се логнете отивате на Start -> My Computer -> Tools -> Folder Options -> View -> Show Hidden Files and Folders -> OK По този начин ще се покажат всички скрити файлове и папки в Windows. В това число и “Program Data, Pagefile, Documents and Settings (hidden).”

4. Селектираите всички папки които искате да изтриете. Десен бутон върху тях и избирате -> Properties.

5. Отивате на Security табчето (избирате "yes" на прозореца който се отваря) и кликвате на Advanced.

6. Отивате на "Owner" и избирате "Administrator", сложете отметката на “Replace owner on subcontainers and files” ако няма такава.

7. Изчакайте. Щом завърши -> десен бутон -> Properties -> security -> advanced отново. Вижте дали "administrator" има full permissions и ако не сложете отметката.

8. Сложете отметка на “Replace permission entries on all child objects with entries shown here that apply to child objects.” Натиснете OK. Изчакайте отново.

9. И последната стъпка! Отново отивате на Advanced. Отивате на "Administrator" и избирате “Full Control” под "Allow". Уверете се че “Replace permission entries on all child objects with entries shown here that apply to child objects.” е отметнато. Натиснете OK и изчакайте отново.

Ако всичко е наред би следвало да имате пълен контрол над папките.

Сега просто натиснете "Del" и можете да изтриете файловете!

Рестартирайте компютъра и това е!

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

Или най-добре една чиста преинсталация със форматиране, че така, както е направена тази, само ядове ще има... Слагаш диска с WIndows Рестартираш Влизаш в BIOS и правиш 1-во буутващо устройство да ти е CD/DVD Когато ти изпише Press any key to boot from CD натискаш 1-вият клавиш, който ти падне Избираш дял (при теб ще е C) и му даваш Format. Инсталираш там, като компютъра ще се рестартира още поне 2 пъти и тогава пак ще видиш надписа "Press any key to boot from CD", обаче този път НЕ натискаш нищо! Каква е причината да се откажете от 7-цата и да преминете на XP?

а мен ме интересува как изобщо си оспял да качиш линдолс XP върхо 7

защото един приятел иска да му сменя 7-та с XP обаче при мен не става и не знам защо а още по малко как :S

Или най-добре една чиста преинсталация със форматиране, че така, както е направена тази, само ядове ще има...

Слагаш диска с WIndows

Рестартираш

Влизаш в BIOS и правиш 1-во буутващо устройство да ти е CD/DVD

Когато ти изпише Press any key to boot from CD натискаш 1-вият клавиш, който ти падне

Избираш дял (при теб ще е C) и му даваш Format.

Инсталираш там, като компютъра ще се рестартира още поне 2 пъти и тогава пак ще видиш надписа "Press any key to boot from CD", обаче този път НЕ натискаш нищо!

Каква е причината да се откажете от 7-цата и да преминете на XP?

instal windows ХР

е да но на мен не иска да ми запали диска на ХР-то и да се инсталне а и през 7-та не мога да го подкарам просто ми е сивичко Instal Windows XP или нещо такова :)

• Автор

Ето какво казва чичо Гошо по въпроса: http://www.google.bg...01cbba11db3072d

Знам как се инсталира не съм новак просто искам без преинстал да махна Уин 7 :)

То при инстала диска заби Публикувано изображение

Редактирано от ImPeR (преглед на промените)

а мен ме интересува как изобщо си оспял да качиш линдолс XP върхо 7

защото един приятел иска да му сменя 7-та с XP обаче при мен не става и не знам защо а още по малко как :S

instal windows ХР

е да но на мен не иска да ми запали диска на ХР-то и да се инсталне а и през 7-та не мога да го подкарам просто ми е сивичко Instal Windows XP или нещо такова :)

Я малко по-точно. Как записваш диска, как подкарваш инсталацията и какво ще рече това "сивичко"-то?

Форматираш ли дяла, всичко изчезва и все едно инсталираш за 1-ви път, така че няма как да има проблем (дори преди това да е било 7-ца). Не виждам при теб какво може да дава проблеми освен:

Лошо записан диск. (Кажи как точно го зпаисваш и дали си пробвал с други)

Лош реализ. (За това се теглят и инсталират само ЧИСТИ Windows-и, които са обозначени като MSDN или RTM)

Липсва на SATA драйвъри. (Тогава ще ти изпише, че не засича HDD)

В BIOS не е направено да буутва от CD/DVD. (Как са ти там настройките)

А как се инсталира Windows- даден ти е линк от DrHAUZ - прочети.

@ImPeR: Мисля, че обясненията за инсталацията не бяха за тебе, а за radvoicho2. Макар, че и ти си омазал нещата много хубаво с инсталацията. Как така забива диска? Ти също пробвал ли си с друг (диск и реализ), използвал ли си чист Windows? И ако искаш да работи както трябва, Windows се инсталира със формат и на чисто! Това, което си направил, просто ще ти скъса нервите като почне да вади грешки...

Я малко по-точно. Как записваш диска, как подкарваш инсталацията и какво ще рече това "сивичко"-то?

Форматираш ли дяла, всичко изчезва и все едно инсталираш за 1-ви път, така че няма как да има проблем (дори преди това да е било 7-ца). Не виждам при теб какво може да дава проблеми освен:

Лошо записан диск. (Кажи как точно го зпаисваш и дали си пробвал с други)

Лош реализ. (За това се теглят и инсталират само ЧИСТИ Windows-и, които са обозначени като MSDN или RTM)

Липсва на SATA драйвъри. (Тогава ще ти изпише, че не засича HDD)

В BIOS не е направено да буутва от CD/DVD. (Как са ти там настройките)

А как се инсталира Windows- даден ти е линк от DrHAUZ - прочети.

@ImPeR: Мисля, че обясненията за инсталацията не бяха за тебе, а за radvoicho2. Макар, че и ти си омазал нещата много хубаво с инсталацията. Как така забива диска? Ти също пробвал ли си с друг (диск и реализ), използвал ли си чист Windows? И ако искаш да работи както трябва, Windows се инсталира със формат и на чисто! Това, което си направил, просто ще ти скъса нервите като почне да вади грешки...

Извинявам се че не се дооточних но и друг път съм преинсталирал виндовс ХР от този диск но върху вин.7 не става а това "сивичкото" е като вкл. вин.7 и сложа диска ми искача прозорец прикачил съм а ограденото с червено на 7-та ми е сиво и немога да го щракна и с boot-ване не става

post-222182-0-63134200-1302777899_thumb.

Редактирано от radvoicho2 (преглед на промените)

Извинявам се че не се дооточних но и друг път съм преинсталирал виндовс ХР от този диск но върху вин.7 не става а това "сивичкото" е като вкл. вин.7 и сложа диска ми искача прозорец прикачил съм а ограденото с червено на 7-та ми е сиво и немога да го щракна и с boot-ване не става

Много добре се е получило че ти е сивичко. Прочетете малко как се инсталира уиндолс и тогава инсталирайте. Има клипчета в тубата и мноооого информация в гугъл. Колегата по-горе ви обясни също. Все пак, ако имате въпроси които са поне малко смислени ги задайте.

Много добре се е получило че ти е сивичко. Прочетете малко как се инсталира уиндолс и тогава инсталирайте. Има клипчета в тубата и мноооого информация в гугъл. Колегата по-горе ви обясни също. Все пак, ако имате въпроси които са поне малко смислени ги задайте.

извинявам се но ако го бях намерил в Google-то нямаще изобщо да питам тук и проблема ми не е в това как се инсталита ХР

а в това как се инсталира ХР върху 7-ца защото при мен не става нито с boot-ване нито по какъвто и да е начин!!!

как се инсталира ХР върху 7-ца защото при мен не става нито с boot-ване нито по какъвто и да е начин!!!

По същия начин, както ако няма 7-ица. Щом не успяваш да буутнеш, или редът на устройствата в BIOS не ти е зададен правилно, или дискът ти не е буутващ.

извинявам се но ако го бях намерил в Google-то нямаще изобщо да питам тук и проблема ми не е в това как се инсталита ХР

а в това как се инсталира ХР върху 7-ца защото при мен не става нито с boot-ване нито по какъвто и да е начин!!!

А ти май не схващаш, че няма значение каква система е имало преди това. Буутваш от диска, форматираш, слагаш чиста инсталация! Ако не може да ти буутне или устройството ти е повредено или реда за буутване в БИОС е грешен! Или диска ти не е буутваш също...

А ти май не схващаш, че няма значение каква система е имало преди това. Буутваш от диска, форматираш, слагаш чиста инсталация! Ако не може да ти буутне или устройството ти е повредено или реда за буутване в БИОС е грешен! Или диска ти не е буутваш също...

:jumping11::angry22: това е отговора на моят въпрос явно съм мн.спрял :burger: може да е CD-то му :impatience:

Това вече е нормален въпрос. Макар да останах с впечатлението че се караш на някой. Инсталирането на ХР върху 7 и обратното става по нормалния начин описан по горе. Задава се от БИОС да буутва от CD/DVD , поставя се буутващ диск в устройството и когато излезе надписа "press any key to boot from cd.." натискате произволен клавиш и от тук започва инсталацията. Ако всички тези стъпки са налице не би трябвало да има проблем. Все пак на каква машина се опитваш да инсталираш? Какъв точно е проблема?

Сигурен ли си че диска е буутващ?

Това вече е нормален въпрос. Макар да останах с впечатлението че се караш на някой. Инсталирането на ХР върху 7 и обратното става по нормалния начин описан по горе. Задава се от БИОС да буутва от CD/DVD , поставя се буутващ диск в устройството и когато излезе надписа "press any key to boot from cd.." натискате произволен клавиш и от тук започва инсталацията. Ако всички тези стъпки са налице не би трябвало да има проблем. Все пак на каква машина се опитваш да инсталираш? Какъв точно е проблема?

Сигурен ли си че диска е буутващ?

извинявам се за http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif но разбрах от какво е записвачка е прецакана ще тябва нова :) благодаря за помоща ви :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.