Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Усб портовете

Featured Replies

Значи това ми е дъното може ли да ми помогнете Asus P5GD1 Pro Незнам как да свържа усб портовете на кутията към дъното, свързъл съм само power бутона и рестарта, и светлинните индикатори не съм свързал. Или ако знаете в някой сайт в който е обяснено точно за това дъно. Не искам да научквам така.. За първи път си расглобих и сглобих компютъра но тук срещнах проблем.

Редактирано от KeepWalkinG (преглед на промените)

Всичко си го пише в книжката на дъното. Ако нямаш таква изтегли си наръчника от ТУК

Значи това ми е дъното може ли да ми помогнете Asus P5GD1 Pro Незнам как да свържа усб портовете на кутията към дъното, свързъл съм само power бутона и рестарта, и светлинните индикатори не съм свързал.

Или ако знаете в някой сайт в който е обяснено точно за това дъно.

Не искам да научквам така..

За първи път си расглобих и сглобих компютъра но тук срещнах проблем.

Ако имаш книжка към дъното, прочети там. Асус по принцип описват доста подробно всички връзки, които трябва да се направят. Ако нямаш книжка, изтегли си пдф-а от сайта на Асус.

/едит/ Хех, закъснял съм :impatience:

Редактирано от banshee79 (преглед на промените)

• Автор

На 20 пиновите конектори за Панела на кутията сложих всичко както си му е реда, освен за 2та усб порта там незнам как да ги сложа, а иначе задните усб портове ми работат само 2та усб порта долните на които са сложени мищката и клавиатурата - ако сложа флашка не ми я чете там, а на горните над тях не работи нито мишка нито флашка какъв е проблема тук ???

• Автор

Значи проблема е следния. Когато сложа флашката ми на някой от USB портовете ми не ми я чете изобщто мишката и клавиатурата веднага ги чете и намира драйверите за тях, свързах и 1 ипод и при него откри драйверите. А със флашката ми и камерата ми не ги чете какъв е проблема според вас не мисля че е изгоряла флашката или усб кабела на камерата..

• Автор

Значи проблема е следния. Когато сложа флашката ми на някой от USB портовете ми не ми я чете изобщто мишката и клавиатурата веднага ги чете и намира драйверите за тях, свързах и 1 ипод и при него откри драйверите. А със флашката ми и камерата ми не ги чете какъв е проблема според вас не мисля че е изгоряла флашката или усб кабела на камерата.. Дъното ми е Asus P5GD1 Pro.

Избери си по един порт за всяка периферия и това е.И аз съм имал такива проблеми но вече им направих подредба и проблеми няма.

• Автор

Май не ме разбра на мен не ми ги чете флашката и усб кабела за камерата на нито 1 порт..

Май не ме разбра на мен не ми ги чете флашката и усб кабела за камерата на нито 1 порт..

Флашката има ли софт?

Дейнсталирай драйвера на камерата избери за нея USB мушни я вътре и инсталирай пак драйвера.И да си бъде вечно там.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

• Автор

В какъв смисал дали има софт. Unnistal дадох преди малко на всичко в Device manager но пак само мишката и клавиятурата тръгнаха като автоматично линдолс си намери драйверите като ги поставих а при усб кабела за камерата диск с драйвери ли ми трябва..

В какъв смисал дали има софт.

Unnistal дадох преди малко на всичко в Device manager но пак само мишката и клавиятурата тръгнаха като автоматично линдолс си намери драйверите като ги поставих а при усб кабела за камерата диск с драйвери ли ми трябва..

Просто си ги инсталираш от сайта на производителя.

Каква е флашката? Да не е някоя тип люспичка, без метален накрайник на USB-то? Можеш ли да пробваш кабела на камерата на друго устройство? Да не би камерата да трябва да се пусне в определен режим и тогава да се прави връзка с компютър? ЕДИТ: Изписва ли въобще нещо компютъра, като сложиш флашката или каметара?

Редактирано от tahumba (преглед на промените)

Значи проблема е следния. Когато сложа флашката ми на някой от USB портовете ми не ми я чете изобщто мишката и клавиатурата веднага ги чете и намира драйверите за тях, свързах и 1 ипод и при него откри драйверите.

А със флашката ми и камерата ми не ги чете какъв е проблема според вас не мисля че е изгоряла флашката или усб кабела на камерата..

Пробвай флашката и камерата на друг порт или на друг компютър (изправни). Ако не работи - заминала си е.

В какъв смисал дали има софт.

Unnistal дадох преди малко на всичко в Device manager но пак само мишката и клавиятурата тръгнаха като автоматично линдолс си намери драйверите като ги поставих а при усб кабела за камерата диск с драйвери ли ми трябва..

Разбира се, че ти трябват драйвери за камерата от диск или от сайта, производител на камерата. А инсталацията на драйвера се прави при изключена камера, рестарт при завършване на инсталацията и тогава включваш камерата. Тогава ще забележиш, че е намерено ново хардуерно у-во и компа ще го познае и ще имаш съобщение, че устрайството е готово за работа.Има си процедура на инсталация на драйверите. Флашката с раз трябва да се види като ново хардуерно устройство със съответната буква. Примерно G, H или друга.
  • Автор

Добре да предположим ,че е заминала а Usb кабела и той ли е заминал???

Редактирано от KeepWalkinG (преглед на промените)

• Автор

Usb Кабел за камера. Портовете си работат да, на 1 лаптоп също не ми работи кабела и флашката , на лаптопа има порт за memory картата на камерата и сaмо така мога да си качвам снимките.. Значи кабела е изгорял и флашката? Иначе флашката докато е вкарана във някой порт като я пипна след 2 3 мин е топла. флашката е TDK 8gb като я купих миналата година беше 40 лева, ся гледам са по 25. Възможно ли е да съм изгорил кабела и флашката от неправилно свързани кабели на кутията с дъното на компютъра ми.

• Автор

Usb Кабел за камера. Портовете си работат да, на 1 лаптоп също не ми работи кабела и флашката , на лаптопа има порт за memory картата на камерата и сaмо така мога да си качвам снимките.. Значи кабела е изгорял и флашката? Иначе флашката докато е вкарана във някой порт като я пипна след 2 3 мин е топла. флашката е TDK 8gb като я купих миналата година беше 40 лева, ся гледам са по 25. Възможно ли е да съм изгорил кабела и флашката от неправилно свързани кабели на кутията с дъното на компютъра ми с драйверите от сайта на производителя (канон) свалих най новите но пак не работи кабела.

Usb Кабел за камера. Портовете си работат да, на 1 лаптоп също не ми работи кабела и флашката , на лаптопа има порт за memory картата на камерата и сaмо така мога да си качвам снимките..

Значи кабела е изгорял и флашката?

Иначе флашката докато е вкарана във някой порт като я пипна след 2 3 мин е топла.

флашката е TDK 8gb като я купих миналата година беше 40 лева, ся гледам са по 25.

Възможно ли е да съм изгорил кабела и флашката от неправилно свързани кабели на кутията с дъното на компютъра ми.

Щом и камерата и флашката не работят и на други портове/компютър, които са изправни, значи най-вероятно са си заминали. Ако проблемът беше в драйверите, компютърът със сигурност щеше поне да отчита, че има включено някакво устройство.

Ако кабелите към порта не са свързани правилно, няма да работят портовете изобщо. А ти казваш, че мишка и клавиатура си работят безпроблемно в същите тези портове, мисля, че това отговаря на въпроса ти.

• Автор

Ако кабелите към порта не са свързани правилно, няма да работят портовете изобщо. А ти казваш, че мишка и клавиатура си работят безпроблемно в същите тези портове, мисля, че това отговаря на въпроса ти.

Какво разбираш под "неправилно свързани" ? На дъното има слотове за връзване на USB кабелите за предния панел. На друго място не могат да се свържат. Или си ги включил там и работят, или изобщо не са включени. Не е изгорял някой от кабелите, тъй като с други устройства работят. Задаваш един и същи въпрос, на който получаваш един и същи отговор, може да си я разтягаме тази тема така още 5 страници.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.